Dursun’dan, Kılıçdaroğlu’na sandık teşekkürü!

16.02.2017 - 12:57, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Dursun’dan, Kılıçdaroğlu’na sandık teşekkürü!

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Anayasa değişikliği teklifiyle ilgili AYM’ye gitmeme kararı parti teşkilatları tarafından memnuniyetle karşılandı.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Anayasa değişikliği teklifiyle ilgili AYM’ye gitmeme kararı parti teşkilatları tarafından memnuniyetle karşılandı. Kılıçdaroğlu’nun Millete güvenme, sandığa gitme kararına Gebze İlçe Başkanı Recep Dursun tam destek verdi. Sosyal medya hesabından Genel merkez kararını değerlendirerek genel başkan Kılıçdaroğlu’na teşekkürlerini ileten Dursun, “Referanduma götürülen anayasa değişikliği teklifi rejim değişikliğidir. Genelde rejim değişimleri devrim, darbe ve siyasi kararlarla yapılmaktadır. AKP tarafından dayatılan başkanlık rejimi Anayasaya ve parlamenter demokrasiye açıkça aykırıdır. Bu aykırılıkların giderilmesi sadece hukukilik denetimi ile mümkün olamaz. Zira ülkemizin sürüklendiği bu kötü gidişatı durdurmak, çoktan sadece yargıyı ilgilendiren bir durum olmaktan çıkmıştır. MİLLETE GÜVENİN İFADESİ Kurtuluş Savaşı ile bağımsız, Cumhuriyetin ilanı ile Ulus ve Atatürk Devrimleri ile çağdaş ve uygar olma kavgasını veren milletin de kendi gerçeği ve geleceğine dair irade, istek ve mücadelesini ortaya koyması gerekir. Bu ülkeyi yönetmek yerine, devleti ele geçirerek parti devletine dönüştürüp, otoriter bir rejim hayali içinde olanlara, iradesi üzerinde hovardaca tepinenlere milletimizce bir dur denmesi ve hadlerinin bildirilmesi gerekir. Milletimizin Cumhuriyetine, parlamenter demokrasisine, iradesine ve geleceğine sahip çıkması için referandum süreci bu açıdan zorunlu ve gereklidir. Açıkça anayasaya aykırı olan bu değişikliğin Anayasa Mahkemesine götürülmeme kararı, milletin iradesine saygı duyulması ve güvenin açık ifadesidir. Böylesi önemli bir süreçte; yüce milletimize güvenen ve güven veren böylesi önemli ve güç bir karar alan CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na ve partimizin yetkili kurullarına saygı, sevgi ve teşekkürlerimi sunuyorum...  
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Anayasa değişikliği teklifiyle ilgili AYM’ye gitmeme kararı parti teşkilatları tarafından memnuniyetle karşılandı.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Anayasa değişikliği teklifiyle ilgili AYM’ye gitmeme kararı parti teşkilatları tarafından memnuniyetle karşılandı. Kılıçdaroğlu’nun Millete güvenme, sandığa gitme kararına Gebze İlçe Başkanı Recep Dursun tam destek verdi. Sosyal medya hesabından Genel merkez kararını değerlendirerek genel başkan Kılıçdaroğlu’na teşekkürlerini ileten Dursun, “Referanduma götürülen anayasa değişikliği teklifi rejim değişikliğidir. Genelde rejim değişimleri devrim, darbe ve siyasi kararlarla yapılmaktadır. AKP tarafından dayatılan başkanlık rejimi Anayasaya ve parlamenter demokrasiye açıkça aykırıdır. Bu aykırılıkların giderilmesi sadece hukukilik denetimi ile mümkün olamaz. Zira ülkemizin sürüklendiği bu kötü gidişatı durdurmak, çoktan sadece yargıyı ilgilendiren bir durum olmaktan çıkmıştır.

MİLLETE GÜVENİN İFADESİ

Kurtuluş Savaşı ile bağımsız, Cumhuriyetin ilanı ile Ulus ve Atatürk Devrimleri ile çağdaş ve uygar olma kavgasını veren milletin de kendi gerçeği ve geleceğine dair irade, istek ve mücadelesini ortaya koyması gerekir. Bu ülkeyi yönetmek yerine, devleti ele geçirerek parti devletine dönüştürüp, otoriter bir rejim hayali içinde olanlara, iradesi üzerinde hovardaca tepinenlere milletimizce bir dur denmesi ve hadlerinin bildirilmesi gerekir. Milletimizin Cumhuriyetine, parlamenter demokrasisine, iradesine ve geleceğine sahip çıkması için referandum süreci bu açıdan zorunlu ve gereklidir. Açıkça anayasaya aykırı olan bu değişikliğin Anayasa Mahkemesine götürülmeme kararı, milletin iradesine saygı duyulması ve güvenin açık ifadesidir. Böylesi önemli bir süreçte; yüce milletimize güvenen ve güven veren böylesi önemli ve güç bir karar alan CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na ve partimizin yetkili kurullarına saygı, sevgi ve teşekkürlerimi sunuyorum...

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.