E-REÇETE KULLANIMINDA TÜRKİYE BİRİNCİSİYİZ!

Kocaeli 17.08.2017 - 12:14, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

E-REÇETE KULLANIMINDA TÜRKİYE BİRİNCİSİYİZ!

Kocaeli Genel Sekreterliğine bağlı sağlık tesisleri “Güvenli Elektronik İmza” kullanımında Türkiye genelinde yapılan değerlendirme neticesinde; 97,5 e-reçete kullanma oranı ile Türkiye birincisi olarak büyük bir başarıya imza attı.

Kocaeli Genel Sekreterliğine bağlı sağlık tesisleri “Güvenli Elektronik İmza” kullanımında Türkiye genelinde yapılan değerlendirme neticesinde; 97,5 e-reçete kullanma oranı ile Türkiye birincisi olarak büyük bir başarıya imza attı. Kocaeli Genel Sekreterliği’nin yaptığı açıklama da, “Bu başarıda emeği geçen tüm idarecilerimize, hekimlerimize ve sağlık çalışanlarımıza teşekkür eder, nice güzel başarılarda öncü olmayı temenni ederiz.” dedi. İLDEKİ BAŞARININ SIRRI ÖZVERİLİ ÇALIŞMALAR Hekimden hastaneye, eczaneden kamu kuruluşuna kadar herkesin işini kolaylaştıran e-reçete çalışmalarına ilimizde 2016 yılında 78 kullanım oranı ile başlandı. Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği koordinesinde yapılan istatistiki analiz, değerlendirmeler ve sağlık tesisi yöneticileri ile yapılan özverili çalışmalar neticesinde 2017 yılı Ağustos ayında elektronik imza oranı; 97,5’e yükselerek Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığınca yayınlanan Türkiye geneli listede 1. sırada yer aldı. E-İMZA NEDİR? Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığınca 2004’te yürürlüğe giren, ülke genelinde 2016 yılından itibaren yaygınlaşan, çeşitli evrak, reçete, doküman ve internette yapılan türlü resmi işlemin onaylanabildiği, hem zamandan hem de kağıt israfından tasarruf sağlayarak, evrakların güvenle elektronik olarak arşivlenmesini sağlayan sistemdir. NE GİBİ AVANTAJ SAĞLAMAKTADIR? Elektronik imza, herhangi bir şekilde insanların bilgisayar üzerinde yaptığı işlemlerde evrakın çıktısının alınması ve üzerine ıslak imza atılarak daha sonra da ilgili birime götürülmesi gibi zaman kaybını ortadan kaldırır. E-imza ile hazırlanan evrak çıktısı alınmadan sistem üzerinden ilgili yere gönderilerek sorunsuz bir şekilde daha sonraki basamakları halledilebilir. Kısacası e-imza insanlara hız, zaman ve güvenli bir ortam sağlamaktadır.
Kocaeli Genel Sekreterliğine bağlı sağlık tesisleri “Güvenli Elektronik İmza” kullanımında Türkiye genelinde yapılan değerlendirme neticesinde; 97,5 e-reçete kullanma oranı ile Türkiye birincisi olarak büyük bir başarıya imza attı.

Kocaeli Genel Sekreterliğine bağlı sağlık tesisleri “Güvenli Elektronik İmza” kullanımında Türkiye genelinde yapılan değerlendirme neticesinde; 97,5 e-reçete kullanma oranı ile Türkiye birincisi olarak büyük bir başarıya imza attı. Kocaeli Genel Sekreterliği’nin yaptığı açıklama da, “Bu başarıda emeği geçen tüm idarecilerimize, hekimlerimize ve sağlık çalışanlarımıza teşekkür eder, nice güzel başarılarda öncü olmayı temenni ederiz.” dedi.

İLDEKİ BAŞARININ SIRRI ÖZVERİLİ ÇALIŞMALAR

Hekimden hastaneye, eczaneden kamu kuruluşuna kadar herkesin işini kolaylaştıran e-reçete çalışmalarına ilimizde 2016 yılında 78 kullanım oranı ile başlandı. Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği koordinesinde yapılan istatistiki analiz, değerlendirmeler ve sağlık tesisi yöneticileri ile yapılan özverili çalışmalar neticesinde 2017 yılı Ağustos ayında elektronik imza oranı; 97,5’e yükselerek Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığınca yayınlanan Türkiye geneli listede 1. sırada yer aldı.

E-İMZA NEDİR?

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığınca 2004’te yürürlüğe giren, ülke genelinde 2016 yılından itibaren yaygınlaşan, çeşitli evrak, reçete, doküman ve internette yapılan türlü resmi işlemin onaylanabildiği, hem zamandan hem de kağıt israfından tasarruf sağlayarak, evrakların güvenle elektronik olarak arşivlenmesini sağlayan sistemdir.

NE GİBİ AVANTAJ SAĞLAMAKTADIR?

Elektronik imza, herhangi bir şekilde insanların bilgisayar üzerinde yaptığı işlemlerde evrakın çıktısının alınması ve üzerine ıslak imza atılarak daha sonra da ilgili birime götürülmesi gibi zaman kaybını ortadan kaldırır. E-imza ile hazırlanan evrak çıktısı alınmadan sistem üzerinden ilgili yere gönderilerek sorunsuz bir şekilde daha sonraki basamakları halledilebilir. Kısacası e-imza insanlara hız, zaman ve güvenli bir ortam sağlamaktadır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.