19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Eğitim-Sen Gebze’den ek personel isteği

Gebze 25.09.2020 - 17:26, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Eğitim-Sen Gebze’den ek personel isteği

Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Eylem Bahadır, “Okulların salgın koşullarında yüz yüze eğitime aşamalı olarak geçebilmesi için mutlaka ek personel istihdamına ihtiyaç vardır” dedi. Eğitim-Sen Gebze Şubesi bugün Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasına; Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Eylem Bahadır, CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan, CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, Emeklilikte Yaşa Takınlar Derneği Gebze Şube Başkanı Nuh Erdoğan ve sendika üyeleri katıldı. EĞİTİME EK BÜTÇE AYRILMALIDIR Basın bildirisini Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Eylem Bahadır okudu. Bahadır açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Buradan milli eğitim bakanlığına sesleniyoruz: Salgın sürecinin ayrıntılı ve çok yönlü incelenmesi gerektiği açıktır. Bu gereksinimin karşılanması, eksiklerin ve sorunların tespiti için mutlaka eğitim izleme kurulları oluşturulmalıdır. Salgın koşullarında eğitimin sürdürülebilmesi için özellikle eğitime ek bütçe ayrılmalıdır. EK PERSONEL İSTİHDAMINA İHTİYAÇ VAR Okulların salgın koşullarında yüz yüze eğitime aşamalı olarak geçebilmesi için mutlaka ek personel istihdamına ihtiyaç vardır. Her okula bir sağlık personeli, ek temizlik görevlileri sağlanmalıdır. Bütün eğitim çalışanları eşittir.  Eğitim ödeneği sadece öğretmenlere değil, tüm milli eğitim personeline verilmelidir. Öğretmenlere ayrıca görevler verilmemeli, uzmanlık alanı dışında görevlendirmesi yapılmamalıdır.” ALIN TERİNDEN ‘TASARRUF’ EDİLEMEZ Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanlığının düzenlediği basın toplantısına katılan CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Aktaş ise, “Öğretmenlerin ek derslerinden, emeğinden, alın terinden ‘tasarruf’ edilemez. Öğrencilerimizin eğitim hakkı, bütün kamusal alan, sağlık, eğitim, sosyal güvenlik gözden çıkarılmış durumda. Öğretmen ve öğrencilerimizin yaşadığı bu çıkmaza sessiz kalmayarak destek olmak için ilçe yöneticilerimiz kadın kollarımızla birlikte yanlarındaydık. Eğitim emekçileri yalnız değildir” diye konuştu.

Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Eylem Bahadır, “Okulların salgın koşullarında yüz yüze eğitime aşamalı olarak geçebilmesi için mutlaka ek personel istihdamına ihtiyaç vardır” dedi.

Eğitim-Sen Gebze Şubesi bugün Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasına; Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Eylem Bahadır, CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan, CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, Emeklilikte Yaşa Takınlar Derneği Gebze Şube Başkanı Nuh Erdoğan ve sendika üyeleri katıldı.

EĞİTİME EK BÜTÇE AYRILMALIDIR

Basın bildirisini Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Eylem Bahadır okudu. Bahadır açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Buradan milli eğitim bakanlığına sesleniyoruz: Salgın sürecinin ayrıntılı ve çok yönlü incelenmesi gerektiği açıktır. Bu gereksinimin karşılanması, eksiklerin ve sorunların tespiti için mutlaka eğitim izleme kurulları oluşturulmalıdır. Salgın koşullarında eğitimin sürdürülebilmesi için özellikle eğitime ek bütçe ayrılmalıdır.

EK PERSONEL İSTİHDAMINA İHTİYAÇ VAR

Okulların salgın koşullarında yüz yüze eğitime aşamalı olarak geçebilmesi için mutlaka ek personel istihdamına ihtiyaç vardır. Her okula bir sağlık personeli, ek temizlik görevlileri sağlanmalıdır. Bütün eğitim çalışanları eşittir.  Eğitim ödeneği sadece öğretmenlere değil, tüm milli eğitim personeline verilmelidir. Öğretmenlere ayrıca görevler verilmemeli, uzmanlık alanı dışında görevlendirmesi yapılmamalıdır.”

ALIN TERİNDEN ‘TASARRUF’ EDİLEMEZ

Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanlığının düzenlediği basın toplantısına katılan CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Aktaş ise, “Öğretmenlerin ek derslerinden, emeğinden, alın terinden ‘tasarruf’ edilemez. Öğrencilerimizin eğitim hakkı, bütün kamusal alan, sağlık, eğitim, sosyal güvenlik gözden çıkarılmış durumda. Öğretmen ve öğrencilerimizin yaşadığı bu çıkmaza sessiz kalmayarak destek olmak için ilçe yöneticilerimiz kadın kollarımızla birlikte yanlarındaydık. Eğitim emekçileri yalnız değildir” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.