Eğitim-Sen Gebze’den yüz yüze eğitim açıklaması

Gebze 18.09.2020 - 22:20, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Eğitim-Sen Gebze’den yüz yüze eğitim açıklaması

Eğitim-Sen Gebze Şubesi eğitimin sorunlarını, öğrenci, veli ve eğitim emekçilerinin taleplerini dile getirdiği bir basın açıklaması düzenledi.  21 Eylül'de başlaması planlanan yüz yüze eğitimle ilgili Gebze Kent Meydanı’nda açıklama yapan Eğitim-Sen Gebze Şubesi üyeleri önünde eğitimin sorunlarını, öğrenci, veli ve eğitim emekçilerinin taleplerini getirdi. Basın açıklamasını Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Eylem Bahadır yaptı. Bahadır, “Öğrencilerin, eğitim ve bilim emekçilerinin sağlığını, yaşamını güvenceye almadan eğitim hakkının güvenceye alınması mümkün değildir” dedi. ÜCRETSİZ SERVİS OLANAĞI Öğrencilerin okula gelip giderken kullandıkları ulaşım araçlarının önemli oranda sağlık riski oluşturduğuna dikkat çeken Bahadır şu talepleri sıraladı; “Bu riski ortadan kaldırmak için öğrencilerimiz ve bütün eğitim emekçileri için ücretsiz servis olanağı sağlanmalıdır. Okullar açılmadan önce fiziksel mesafe ve hijyen planlaması yapılmalıdır. Devlet okullarında bir sınıfta en fazla 12 öğrenci olacak şekilde düzenleme yapılmalıdır. Taşımalı eğitime son verilerek, köy okulları yeniden eğitime açılmalıdır. Atıl kamu binalarında düzenleme yapılarak buralardan derslikler oluşturulmalıdır.” EK BÜTÇE OLUŞTURULMALI Okulların çoğunda temizlik ve hijyen sorunu yaşandığını vurgulayan Bahadır açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi; “MEB bu sorunları ortadan kaldırmak için kaynak ayırmadığı ve okulların da kendi bütçesi olmadığı için bu konularda sorunların yaşanması kaçınılmazdır. Eğitimin ihtiyaçlarının karşılanması için ek bütçe oluşturulmadan atılacak her adımın riski daha da büyütmekten başka bir sonuç vermeyeceği bilinmelidir. Eğitim kurumlarının bütün ihtiyaçları salgın koşullarına göre yeniden güncellenmeli ve bu ihtiyaçların giderilmesi için ek bütçe oluşturulmalıdır.   DOKTOR VE HEMŞİRE GÖREVLENDİRİLMELİ Bütün eğitim kurumlarında sağlık birimleri oluşturulmalı, yeterli sayıda doktor ve hemşire görevlendirilmelidir. Bütün eğitim kurumlarının maske, dezenfektan, temizlik ve hijyen malzemeleri ücretsiz karşılanmalıdır.  Okullarda temizlik ve hijyen işlerinde çalışacak personel açıkları kadrolu atama ile karşılanmalı, hijyen ve salgınla mücadele konusunda eğitim almaları sağlanmalı ve salgına karşı koruyucu ekipmanla donatılmaları sağlanmalıdır. Uygun koşullar sağlandığında yüz yüze eğitim için önemli oranda öğretmen ihtiyacı doğacaktır. Yeterli sayıda öğretmen ataması kadrolu, güvenceli olarak yapılmalıdır. Öğrencilerimize ve öğretmenlere uzaktan eğitim için gerekli internet, teknik destek, bilgisayar veya tablet ücretsiz olarak verilmelidir.” Eğitim Sen Gebze Şube Başkanlığı’nın basın açıklamasında, CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan ve yönetimi de katılarak destek verdi.

Eğitim-Sen Gebze Şubesi eğitimin sorunlarını, öğrenci, veli ve eğitim emekçilerinin taleplerini dile getirdiği bir basın açıklaması düzenledi. 
21 Eylül'de başlaması planlanan yüz yüze eğitimle ilgili Gebze Kent Meydanı’nda açıklama yapan Eğitim-Sen Gebze Şubesi üyeleri önünde eğitimin sorunlarını, öğrenci, veli ve eğitim emekçilerinin taleplerini getirdi. Basın açıklamasını Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Eylem Bahadır yaptı. Bahadır, “Öğrencilerin, eğitim ve bilim emekçilerinin sağlığını, yaşamını güvenceye almadan eğitim hakkının güvenceye alınması mümkün değildir” dedi.


ÜCRETSİZ SERVİS OLANAĞI
Öğrencilerin okula gelip giderken kullandıkları ulaşım araçlarının önemli oranda sağlık riski oluşturduğuna dikkat çeken Bahadır şu talepleri sıraladı; “Bu riski ortadan kaldırmak için öğrencilerimiz ve bütün eğitim emekçileri için ücretsiz servis olanağı sağlanmalıdır. Okullar açılmadan önce fiziksel mesafe ve hijyen planlaması yapılmalıdır. Devlet okullarında bir sınıfta en fazla 12 öğrenci olacak şekilde düzenleme yapılmalıdır. Taşımalı eğitime son verilerek, köy okulları yeniden eğitime açılmalıdır. Atıl kamu binalarında düzenleme yapılarak buralardan derslikler oluşturulmalıdır.”


EK BÜTÇE OLUŞTURULMALI
Okulların çoğunda temizlik ve hijyen sorunu yaşandığını vurgulayan Bahadır açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi; “MEB bu sorunları ortadan kaldırmak için kaynak ayırmadığı ve okulların da kendi bütçesi olmadığı için bu konularda sorunların yaşanması kaçınılmazdır. Eğitimin ihtiyaçlarının karşılanması için ek bütçe oluşturulmadan atılacak her adımın riski daha da büyütmekten başka bir sonuç vermeyeceği bilinmelidir. Eğitim kurumlarının bütün ihtiyaçları salgın koşullarına göre yeniden güncellenmeli ve bu ihtiyaçların giderilmesi için ek bütçe oluşturulmalıdır.  


DOKTOR VE HEMŞİRE GÖREVLENDİRİLMELİ
Bütün eğitim kurumlarında sağlık birimleri oluşturulmalı, yeterli sayıda doktor ve hemşire görevlendirilmelidir. Bütün eğitim kurumlarının maske, dezenfektan, temizlik ve hijyen malzemeleri ücretsiz karşılanmalıdır.  Okullarda temizlik ve hijyen işlerinde çalışacak personel açıkları kadrolu atama ile karşılanmalı, hijyen ve salgınla mücadele konusunda eğitim almaları sağlanmalı ve salgına karşı koruyucu ekipmanla donatılmaları sağlanmalıdır. Uygun koşullar sağlandığında yüz yüze eğitim için önemli oranda öğretmen ihtiyacı doğacaktır. Yeterli sayıda öğretmen ataması kadrolu, güvenceli olarak yapılmalıdır. Öğrencilerimize ve öğretmenlere uzaktan eğitim için gerekli internet, teknik destek, bilgisayar veya tablet ücretsiz olarak verilmelidir.” Eğitim Sen Gebze Şube Başkanlığı’nın basın açıklamasında, CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan ve yönetimi de katılarak destek verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.