19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

“Ekmeğe zammı gerektirecek bir durum yok”

Kocaeli 13.01.2017 - 14:25, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

“Ekmeğe zammı gerektirecek bir durum yok”

Yen yılla birlikte gündem gelen ekmek zammıyla ilgili bir açıklama yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, ekmeğe zammı gerektirecek bir durum olmadığını söyledi.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı yeni yılın gelmesiyle birlikte birçok üründe yapılan zam ve un fiyatlarının artışının ardından ekmek fiyatlarına zam yapılmasını istemişti. Unda devam eden fiyat artışına Hükümetin dur diyememesi halinde zamlı un fiyatlarının ekmek fiyatlarında da artışa neden olacağını belirtmişti. Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı da konu ile ilgili geçtiğimiz hafta gazetemize yapmış olduğu açıklamada Kocaeli’de de çalışmaların sürdüğünü açıklamıştı. Sarı, “Net bir durum söz konusu değil. Fırıncılar Odası Başkanımız gereken açıklamayı yapmış. Çalışmalarımız Kocaeli’de de sürüyor. Tamamlandığında Kocaeli’de de gereken açıklama yapılacaktır” ifadesine yer verdi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ekmek zammı iddiaları ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. Bakan Çelik, buğday ve un fiyatlarında ekmeğe zammı gerektirecek bir durum olmadığını söyledi. Bakan Çelik açıklamasının devamında "90 gün vadeli vade farksız buğday satışını başlatıyoruz" dedi.  
Yen yılla birlikte gündem gelen ekmek zammıyla ilgili bir açıklama yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, ekmeğe zammı gerektirecek bir durum olmadığını söyledi.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı yeni yılın gelmesiyle birlikte birçok üründe yapılan zam ve un fiyatlarının artışının ardından ekmek fiyatlarına zam yapılmasını istemişti. Unda devam eden fiyat artışına Hükümetin dur diyememesi halinde zamlı un fiyatlarının ekmek fiyatlarında da artışa neden olacağını belirtmişti.

Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı da konu ile ilgili geçtiğimiz hafta gazetemize yapmış olduğu açıklamada Kocaeli’de de çalışmaların sürdüğünü açıklamıştı. Sarı, “Net bir durum söz konusu değil. Fırıncılar Odası Başkanımız gereken açıklamayı yapmış. Çalışmalarımız Kocaeli’de de sürüyor. Tamamlandığında Kocaeli’de de gereken açıklama yapılacaktır” ifadesine yer verdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ekmek zammı iddiaları ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. Bakan Çelik, buğday ve un fiyatlarında ekmeğe zammı gerektirecek bir durum olmadığını söyledi. Bakan Çelik açıklamasının devamında "90 gün vadeli vade farksız buğday satışını başlatıyoruz" dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.