Ekonomik büyüme istiyorsak istikrar şart

Kocaeli 11.09.2015 - 10:15, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Ekonomik büyüme istiyorsak istikrar şart

KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, ülkemizde ekonomik büyüme ve refahın gelişmesi için siyasi istikrarın gerekli olduğunu söyledi.

KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, ülkemizde ekonomik büyüme ve refahın gelişmesi için siyasi istikrarın gerekli olduğunu söyledi. Kocaeli Sanayi Odası (KSO) eylül ayı meclis toplantısı dün oda binasında gerçekleştirildi. Meclis başkanı Hasan Tahsin Tuğrul başkanlığında gerçekleştirilen toplantının bu ayki konuğu Piri Reis Üniversitesi Rektörü ve KSO’nun ekonomik danışmanlığını yürüten Prof. Dr. Oral Erdoğan oldu. Toplantı, terör saldırıları neticesinde şehit olan askerlerimiz anısına yapılan saygı duruşunun ardından başladı. BİRİNCİ ŞART İSTİKRAR Toplantıda konuşan KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, ekonomik büyüme ve refahın birinci şartının istikrar olduğuna dikkat çekti. Zeytinoğlu, “Bilindiği gibi geçtiğimiz dönemde koalisyon kurma çabaları sonuçsuz kaldı. 1 Kasım’da tekrar seçime gideceğiz. Ülkemiz ilk defa geçici seçim hükümeti tecrübesi yaşıyor. Ekonomik büyüme ve refahın ilk şartı istikrardır. Devlette devamlılığın esas olduğu bilinçle yeni hükümetin, bu kritik ve kısa dönemde acil adımları atacağını bekliyoruz” dedi. DÜNYA TİCARETİ Türkiye’nin büyüme faktörlerinden bahseden Prof. Dr. Oral Erdoğan, Türkiye’nin dünya ticaretinin hareketli olduğu dönemlerde daha fazla büyüme gösterdiğini söyledi. Erdoğan, “Türkiye, dünya ticareti hareketli olduğu zaman ülkemiz daha hızlı büyüme gösteriyor. Ayrıca Avrupa Birliği’nde hareketlilik yaşandığı zaman bu da ülkemizdeki ekonomiyi tetikliyor” dedi.
KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, ülkemizde ekonomik büyüme ve refahın gelişmesi için siyasi istikrarın gerekli olduğunu söyledi.

KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, ülkemizde ekonomik büyüme ve refahın gelişmesi için siyasi istikrarın gerekli olduğunu söyledi. Kocaeli Sanayi Odası (KSO) eylül ayı meclis toplantısı dün oda binasında gerçekleştirildi. Meclis başkanı Hasan Tahsin Tuğrul başkanlığında gerçekleştirilen toplantının bu ayki konuğu Piri Reis Üniversitesi Rektörü ve KSO’nun ekonomik danışmanlığını yürüten Prof. Dr. Oral Erdoğan oldu. Toplantı, terör saldırıları neticesinde şehit olan askerlerimiz anısına yapılan saygı duruşunun ardından başladı.

BİRİNCİ ŞART İSTİKRAR

Toplantıda konuşan KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, ekonomik büyüme ve refahın birinci şartının istikrar olduğuna dikkat çekti. Zeytinoğlu, “Bilindiği gibi geçtiğimiz dönemde koalisyon kurma çabaları sonuçsuz kaldı. 1 Kasım’da tekrar seçime gideceğiz. Ülkemiz ilk defa geçici seçim hükümeti tecrübesi yaşıyor. Ekonomik büyüme ve refahın ilk şartı istikrardır. Devlette devamlılığın esas olduğu bilinçle yeni hükümetin, bu kritik ve kısa dönemde acil adımları atacağını bekliyoruz” dedi.

DÜNYA TİCARETİ

Türkiye’nin büyüme faktörlerinden bahseden Prof. Dr. Oral Erdoğan, Türkiye’nin dünya ticaretinin hareketli olduğu dönemlerde daha fazla büyüme gösterdiğini söyledi. Erdoğan, “Türkiye, dünya ticareti hareketli olduğu zaman ülkemiz daha hızlı büyüme gösteriyor. Ayrıca Avrupa Birliği’nde hareketlilik yaşandığı zaman bu da ülkemizdeki ekonomiyi tetikliyor” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.