19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

El işi yapanın kazancı artacak

Ekonomi 12.09.2017 - 09:03, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

El işi yapanın kazancı artacak

Doğu ve Güneydoğu'yu inşa ve ihya programı kapsamında sosyal yatırımlar artırılırken, kalkınma ajansları da yeniden yapılandırılıyor. Bölgede faaliyet gösteren 50'ye yakın Çok Amaçlı Toplum Merkezleri'nde (ÇATOM) eğitim alan binlerce dezavantajlı kadın keçe, gümüş, taş işlemeden nakışa, terzilikten güzellik uzmanlığına kadar pek çok alanda meslek öğreniyor. Anadolu kadınları markalaşmaya başladı. Anadolu kadının yaptığı el sanatları, nakışlar, taş- gümüş işlemeler, yöresel bebekler, hediyelik eşyalar, sabunlar büyük şehirlerde pazarlanacak. Kalkınma Bakanı Lütfü Elvan, bu uygulama ile ürettikleri ürünlerden 20 lira kazanan Anadolu kadınının 200 lira kazanacağını ifade etti..

Doğu ve Güneydoğu'yu inşa ve ihya programı kapsamında sosyal yatırımlar artırılırken, kalkınma ajansları da yeniden yapılandırılıyor. Bölgede faaliyet gösteren 50'ye yakın Çok Amaçlı Toplum Merkezleri'nde (ÇATOM) eğitim alan binlerce dezavantajlı kadın keçe, gümüş, taş işlemeden nakışa, terzilikten güzellik uzmanlığına kadar pek çok alanda meslek öğreniyor. Anadolu kadınları markalaşmaya başladı. Anadolu kadının yaptığı el sanatları, nakışlar, taş- gümüş işlemeler, yöresel bebekler, hediyelik eşyalar, sabunlar büyük şehirlerde pazarlanacakKalkınma Bakanı Lütfü Elvan, bu uygulama ile ürettikleri ürünlerden 20 lira kazanan Anadolu kadınının 200 lira kazanacağını ifade etti..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.