Elektrik faturası düşecek

Ekonomi 11.08.2017 - 11:07, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Elektrik faturası düşecek

Kalyon Holding Enerji Grup Başkanı Murtaza Ata, rüzgar YEKA ihalesinde Siemens Gamesa-Türkerler- Kalyon Enerji konsorsiyumu olarak verdikleri kilovatsaat başına 3.48 dolar/ cent fiyatın elektrik fiyatlarını aşağı çekeceğini ve tüketiciyi olumlu etkileyeceğini belirtti. Projenin 49 yıllık lisansı olacağını ve 15 yıl boyunca elektriğin kilovatsaatinin 3.48 dolar/centten verileceğini hatırlatan Ata, "2019'da türbin fabrikası üretime geçer. Geçer geçmez de santral kurulumuna başlarız ve 2021'in sonuna kadar bin megavat kapasiteyi tamamlamış oluruz. Piyasaya elektrik satmaya başlayacağımız 2033'e gelindiğinde ise serbest piyasadaki elektrik fiyatlarının günümüze göre çok yükseleceğini düşünmüyoruz. Bizim bu konudaki öngörümüz, fiyatın kilovatsaat başı 5 dolar/cent seviyesinde olacağı" diye konuştu.

 Enerji Grup Başkanı Murtaza Ata, rüzgar YEKA ihalesinde Siemens Gamesa-Türkerler- Kalyon Enerji konsorsiyumu olarak verdikleri kilovatsaat başına 3.48 dolar/ cent fiyatın elektrik fiyatlarını aşağı çekeceğini ve tüketiciyi olumlu etkileyeceğini belirtti. Projenin 49 yıllık lisansı olacağını ve 15 yıl boyunca elektriğin kilovatsaatinin 3.48 dolar/centten verileceğini hatırlatan Ata, "2019'da türbin fabrikası üretime geçer. Geçer geçmez de santral kurulumuna başlarız ve 2021'in sonuna kadar bin megavat kapasiteyi tamamlamış oluruz. Piyasaya elektrik satmaya başlayacağımız 2033'e gelindiğinde ise serbest piyasadaki elektrik fiyatlarının günümüze göre çok yükseleceğini düşünmüyoruz. Bizim bu konudaki öngörümüz, fiyatın kilovatsaat başı 5 dolar/cent seviyesinde olacağı" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.