“Emekçiler arasında ayırım yapılamaz”

Kocaeli 07.02.2018 - 12:11, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

“Emekçiler arasında ayırım yapılamaz”

Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Sağlık emekçilerinin kadroya alınması konusunda, yardımcı hizmetlerde çalışanlar ile tıbbi cihaz başında çalışan sağlık emekçileri arasında kadroya geçişlerde ortaya çıkan haksızlıkları Türkiye Büyük Millet Meclisi Gündemine taşıdı.

SAĞLIK EMEKÇİLERİNİN HEPSİ HAK ETTİKLERİ KADROYU ALMALI… Tarhan, “Bütün sektörlerde olduğu gibi sağlık sektöründe de kadroya geçişlerde çifte standart olduğunu görüyoruz. Hastanelerin Yardımcı Hizmetleri olan sekreterlik, güvenlik, temizlik gibi bölümlerinde çalışan emekçilerin kadroya geçişleri sağlanırken, Tıbbi cihaz başında bire bir hasta ile ilgilenen laboratuvar, biyolog, röntgen, tomografi ve mr teknisyenleri gibi sağlık emekçilerinin hak ettikleri kadro haklarının verilmediğini görüyoruz. Ayırım yapmadan tüm sektörlerde olduğu gibi sağlık sektöründe de taşeron firmalar aracılığıyla çalıştırılan emekçilerin bir an önce kadro güvenceleri verilmedir.” Dedi. YETİŞMİŞ SAĞLIK PERSONELİ GÜVENCESİZ ÇALIŞTIRILAMAZ Tarhan “Türkiye sağlıkta OECD raporlarına göre maalesef Afrika ülkeleriyle birlikte son sıralarda yer alıyor. Sağlıkta devrim yaptık diyen iktidar, vatandaşın halini göremiyor. Bunun üzerine birde sağlık sektöründe yetişmiş personele gereken değer verilmiyor ve kadro sıkıntısı yaşanıyor. İhale şirketleri yetişmiş personel istihdam etmek yerine, tıbbi cihaz yani makine almayı tercih ediyoruz diyerek, tamamen vatandaşa değer vermeyen bir tutum içerisindedir. Zaten aksak olarak işleyen sağlık sektöründe yetişmiş kalifiye personele derhal hak ettiği kadrolar verilmedir.” Dedi. SAĞLIKTA TAŞERON OLMAZ… Tarhan, “Maalesef iktidarın istihdam sağmala uygulamaları da çağ dışıdır. Bugün Türkiye’de kamunun olduğu neredeyse her sektörde şirketler aracılığıyla taşeron işçi çalıştırılmaktadır. Ne yazık ki emekçi vatandaşlarımız sosyal güvenlik, kıdem tazminat ve kadro güvenliği olmadan modern kölelik sistemiyle çalıştırılmaktadırlar. Her seçim dönemi öncesi kadro vaatleri ile vatandaşlarımızın emekleri sömürülmektedir. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında taşeron denilen bu sistemi ortadan kaldıracağız” dedi.
Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Sağlık emekçilerinin kadroya alınması konusunda, yardımcı hizmetlerde çalışanlar ile tıbbi cihaz başında çalışan sağlık emekçileri arasında kadroya geçişlerde ortaya çıkan haksızlıkları Türkiye Büyük Millet Meclisi Gündemine taşıdı.

SAĞLIK EMEKÇİLERİNİN HEPSİ HAK ETTİKLERİ KADROYU ALMALI…

Tarhan, “Bütün sektörlerde olduğu gibi sağlık sektöründe de kadroya geçişlerde çifte standart olduğunu görüyoruz. Hastanelerin Yardımcı Hizmetleri olan sekreterlik, güvenlik, temizlik gibi bölümlerinde çalışan emekçilerin kadroya geçişleri sağlanırken, Tıbbi cihaz başında bire bir hasta ile ilgilenen laboratuvar, biyolog, röntgen, tomografi ve mr teknisyenleri gibi sağlık emekçilerinin hak ettikleri kadro haklarının verilmediğini görüyoruz. Ayırım yapmadan tüm sektörlerde olduğu gibi sağlık sektöründe de taşeron firmalar aracılığıyla çalıştırılan emekçilerin bir an önce kadro güvenceleri verilmedir.” Dedi.

YETİŞMİŞ SAĞLIK PERSONELİ GÜVENCESİZ ÇALIŞTIRILAMAZ

Tarhan “Türkiye sağlıkta OECD raporlarına göre maalesef Afrika ülkeleriyle birlikte son sıralarda yer alıyor. Sağlıkta devrim yaptık diyen iktidar, vatandaşın halini göremiyor. Bunun üzerine birde sağlık sektöründe yetişmiş personele gereken değer verilmiyor ve kadro sıkıntısı yaşanıyor. İhale şirketleri yetişmiş personel istihdam etmek yerine, tıbbi cihaz yani makine almayı tercih ediyoruz diyerek, tamamen vatandaşa değer vermeyen bir tutum içerisindedir. Zaten aksak olarak işleyen sağlık sektöründe yetişmiş kalifiye personele derhal hak ettiği kadrolar verilmedir.” Dedi.

SAĞLIKTA TAŞERON OLMAZ…

Tarhan, “Maalesef iktidarın istihdam sağmala uygulamaları da çağ dışıdır. Bugün Türkiye’de kamunun olduğu neredeyse her sektörde şirketler aracılığıyla taşeron işçi çalıştırılmaktadır. Ne yazık ki emekçi vatandaşlarımız sosyal güvenlik, kıdem tazminat ve kadro güvenliği olmadan modern kölelik sistemiyle çalıştırılmaktadırlar. Her seçim dönemi öncesi kadro vaatleri ile vatandaşlarımızın emekleri sömürülmektedir. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında taşeron denilen bu sistemi ortadan kaldıracağız” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.