EMEP’ten grev açıklaması

Siyaset 12.10.2020 - 14:10, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

EMEP’ten grev açıklaması

Emek Partisi Gebze İlçe Başkanı seçilen Yusuf Akar gerçekleştirilen kongrenin ardından yazılı bir açıklamada bulundu. Başkan Akar açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Önümüzdeki süreçte ilçemiz Gebze'de birçok TİS süreci yaşanacak. Bugünden rahatlıkla söyleyebiliriz ki, grev yasakları TİS masalarında birer korkuluk olarak işçilerin gözüne sokulacak. Grev hakkıyla desteklenmeyen bir TİS,  anlamını yitirecektir. Grev hakkı yoksa işçilerin masaya oturmasının da hiç bir anlamı bulunmamaktadır. Bir de anlaşmazlık yaşandığında Yüksek Hakem Kurulu (YHK) tarafından patronların istediklerinden daha da iyi şartlarda karar alındığı düşünülürse, patrona cennet, işçiye cehennem yaşatılmaktadır. GREV YASAKLARINA KARŞI BİRLİKTE MÜCADELE EDELİM Özellikle Petrol-İş dışında sendikaların tepki göstermesi dayanışma açısından önemlidir. Çünkü yapılan saldırı sadece Petrol-İş üyesi işçilere değil, tüm işçi sınıfına yapılmıştır. Örneğin önümüzdeki süreçte ilçemiz Gebze'de birçok TİS süreci yaşanacak. Bugünden rahatlıkla söyleyebiliriz ki, grev yasakları TİS masalarında birer korkuluk olarak işçilerin gözüne sokulacak. Bugün başta örgütlü fabrikalar olmak üzere örgütsüz tüm işyerlerinde bu süreç anlatılmalı ve buna uygun eylemler örgütlenmelidir. Emek Partisi olarak tüm sendikalara, işçi ve emekçilere çağrımızdır: Grev yasaklarına karşı birlikte mücadeleyi büyütelim. Grev hakkının gasp edilmesine müsaade etmeyelim.”

Emek Partisi Gebze İlçe Başkanı seçilen Yusuf Akar gerçekleştirilen kongrenin ardından yazılı bir açıklamada bulundu.

Başkan Akar açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Önümüzdeki süreçte ilçemiz Gebze'de birçok TİS süreci yaşanacak. Bugünden rahatlıkla söyleyebiliriz ki, grev yasakları TİS masalarında birer korkuluk olarak işçilerin gözüne sokulacak. Grev hakkıyla desteklenmeyen bir TİS,  anlamını yitirecektir. Grev hakkı yoksa işçilerin masaya oturmasının da hiç bir anlamı bulunmamaktadır. Bir de anlaşmazlık yaşandığında Yüksek Hakem Kurulu (YHK) tarafından patronların istediklerinden daha da iyi şartlarda karar alındığı düşünülürse, patrona cennet, işçiye cehennem yaşatılmaktadır.

GREV YASAKLARINA KARŞI BİRLİKTE MÜCADELE EDELİM

Özellikle Petrol-İş dışında sendikaların tepki göstermesi dayanışma açısından önemlidir. Çünkü yapılan saldırı sadece Petrol-İş üyesi işçilere değil, tüm işçi sınıfına yapılmıştır. Örneğin önümüzdeki süreçte ilçemiz Gebze'de birçok TİS süreci yaşanacak. Bugünden rahatlıkla söyleyebiliriz ki, grev yasakları TİS masalarında birer korkuluk olarak işçilerin gözüne sokulacak. Bugün başta örgütlü fabrikalar olmak üzere örgütsüz tüm işyerlerinde bu süreç anlatılmalı ve buna uygun eylemler örgütlenmelidir. Emek Partisi olarak tüm sendikalara, işçi ve emekçilere çağrımızdır: Grev yasaklarına karşı birlikte mücadeleyi büyütelim. Grev hakkının gasp edilmesine müsaade etmeyelim.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.