Emniyet Müdürü Vefat Etti

25.05.2015 - 21:53, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Emniyet Müdürü Vefat Etti

Kanser tedavisi gördüğü hastanede solunum cihazına bağlıyken emeklilik tebligatı yapılan 1. Sınıf Emniyet Müdürü Abdulkadir Uysal, hayatını kaybetti.

Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Değerlendirme Kurulu kararı ile geçtiğimiz günlerde değişik rütbelerdeki bin 776 emniyet müdürü ile 10 emniyet amiri, tasfiye niteliği taşıyan bir uygulamayla emekli edilmişti. Zorunlu emekli edilen emniyet müdürleri arasında 1. Sınıf Emniyet Müdürü Polis Başmüfettişi Abdulkadir Uysal da yer alıyordu. 26 yıldır kurum bünyesinde değişik şehirlerde farklı görevlerde hizmet eden Uysal'a emeklilik duyurusu, hasta yatağında cep telefonu kısa mesajı ile yapılarak 'ilişik kesme' işlemleri için kuruma başvurması istendi. Kararı saygıyla karşılayan Uysal, yatağa bağlı olarak tedavi gördüğünü belirterek durumu doktor raporu ile bildirdi. Ancak Emniyet Genel Müdürlüğü, hasta müdürün taburcu olmasını beklemeden Malatya İl Emniyet Müdürlüğü'nden 2 polis memurunu görevlendirerek, hastanede ilişik kesme işlemlerinin yapılması talimatını verdi. Görevli polis memurları hastaneye gelerek, Uysal'dan, kuruma ait olduğu belirtilen kimlik ve rozetini istedi. Ayrıca, ilişik kesme işlemleri için hazırlanan evraklara imza attırarak ayrıldı. "BÜYÜK İDEALLERİM VARDI" DEMİŞTİ Abdulkadir Uysal, vefat etmeden önce son mülakatını zor şartlar altında vermiş, emekli edilişinin üzüntüsünü paylaşmıştı. Rahatsızlıkları nedeniyle konuşmakta bile güçlük çeken Abdulkadir Uysal, 1989 yılında emniyet bünyesinde görev yapmaya başladığını belirtmişti. Kurum bünyesinde farklı şehirlerde değişik görevlerde yer aldığını anlatan Uysal, "Bu mesleğe başlarken çok büyük ideallerim vardı. Millete, vatana hizmet etmek için 'dürüst bir şekilde çalışacağım' diye kendime söz vermiştim. Bingöl'ün Genç ilçesinde görev yaptım. 1994 yılında terörün yoğun olduğu dönemde çalıştım. Gece gündüz demeden çalıştık. Çünkü biz bu ülkeyi çok seviyoruz." ifadelerini kullanmıştı. KİMLİĞİNE HASTA YATAĞINDA EL KOYMUŞLARDI Uysal g günkü röportajında şunları söylemişti: "Hastanede solunum cihazıyla yaşıyordum. Lavaboya bile oksijensiz gidemiyordum. Kuruma gelemeyeceğimi doktor raporuyla bildirdim. O arada yaşam mücadelesi veriyordum. Beni gıyaben emekliye sevk etmişler. Ertesi gün 2 polis memuru geldi. Mühür beratı, zimmet defteri, mühür, kimlikleri vermemi istediler. Psikolojim zaten altüst olmuştu. Evrakların evde olduğunu, şu an temin edemeyeceğimi söyledim. 'Biz ilişiği kesmek zorundayız' dedi, tutanak tutarak işlemleri yaptılar. Kimliğimi istediler. 26 yıldır kimlikten ayrılmadığım için kimliği verirken o an fenalaştım. O an dünyam yıkıldı." GAZİANTEP'TE TOPRAĞA VERİLECEK Abdulkadir Uysal'dan acı haber bugün geldi. Hasta yatağındayken kimliğine al konulan Uysal, ailesiyle birlikte yaşadığı Malatya'da hayatını kaybetti. Uysal'ın cenazesi sabah saatlerinde memleketi Gaziantep'in Nizip ilçesine gönderildi. Cenazesinin ikindi namazının ardından kılınacak cenaze namazı sonrası Nizip Mezarlığı'nda toprağa verileceği öğrenildi .
Kanser tedavisi gördüğü hastanede solunum cihazına bağlıyken emeklilik tebligatı yapılan 1. Sınıf Emniyet Müdürü Abdulkadir Uysal, hayatını kaybetti.

Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Değerlendirme Kurulu kararı ile geçtiğimiz günlerde değişik rütbelerdeki bin 776 emniyet müdürü ile 10 emniyet amiri, tasfiye niteliği taşıyan bir uygulamayla emekli edilmişti. Zorunlu emekli edilen emniyet müdürleri arasında 1. Sınıf Emniyet Müdürü Polis Başmüfettişi Abdulkadir Uysal da yer alıyordu. 26 yıldır kurum bünyesinde değişik şehirlerde farklı görevlerde hizmet eden Uysal'a emeklilik duyurusu, hasta yatağında cep telefonu kısa mesajı ile yapılarak 'ilişik kesme' işlemleri için kuruma başvurması istendi. Kararı saygıyla karşılayan Uysal, yatağa bağlı olarak tedavi gördüğünü belirterek durumu doktor raporu ile bildirdi. Ancak Emniyet Genel Müdürlüğü, hasta müdürün taburcu olmasını beklemeden Malatya İl Emniyet Müdürlüğü'nden 2 polis memurunu görevlendirerek, hastanede ilişik kesme işlemlerinin yapılması talimatını verdi. Görevli polis memurları hastaneye gelerek, Uysal'dan, kuruma ait olduğu belirtilen kimlik ve rozetini istedi. Ayrıca, ilişik kesme işlemleri için hazırlanan evraklara imza attırarak ayrıldı.

"BÜYÜK İDEALLERİM VARDI" DEMİŞTİ

Abdulkadir Uysal, vefat etmeden önce son mülakatını zor şartlar altında vermiş, emekli edilişinin üzüntüsünü paylaşmıştı. Rahatsızlıkları nedeniyle konuşmakta bile güçlük çeken Abdulkadir Uysal, 1989 yılında emniyet bünyesinde görev yapmaya başladığını belirtmişti. Kurum bünyesinde farklı şehirlerde değişik görevlerde yer aldığını anlatan Uysal, "Bu mesleğe başlarken çok büyük ideallerim vardı. Millete, vatana hizmet etmek için 'dürüst bir şekilde çalışacağım' diye kendime söz vermiştim. Bingöl'ün Genç ilçesinde görev yaptım. 1994 yılında terörün yoğun olduğu dönemde çalıştım. Gece gündüz demeden çalıştık. Çünkü biz bu ülkeyi çok seviyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

KİMLİĞİNE HASTA YATAĞINDA EL KOYMUŞLARDI

Uysal g günkü röportajında şunları söylemişti: "Hastanede solunum cihazıyla yaşıyordum. Lavaboya bile oksijensiz gidemiyordum. Kuruma gelemeyeceğimi doktor raporuyla bildirdim. O arada yaşam mücadelesi veriyordum. Beni gıyaben emekliye sevk etmişler. Ertesi gün 2 polis memuru geldi. Mühür beratı, zimmet defteri, mühür, kimlikleri vermemi istediler. Psikolojim zaten altüst olmuştu. Evrakların evde olduğunu, şu an temin edemeyeceğimi söyledim. 'Biz ilişiği kesmek zorundayız' dedi, tutanak tutarak işlemleri yaptılar. Kimliğimi istediler. 26 yıldır kimlikten ayrılmadığım için kimliği verirken o an fenalaştım. O an dünyam yıkıldı."

GAZİANTEP'TE TOPRAĞA VERİLECEK

Abdulkadir Uysal'dan acı haber bugün geldi. Hasta yatağındayken kimliğine al konulan Uysal, ailesiyle birlikte yaşadığı Malatya'da hayatını kaybetti. Uysal'ın cenazesi sabah saatlerinde memleketi Gaziantep'in Nizip ilçesine gönderildi. Cenazesinin ikindi namazının ardından kılınacak cenaze namazı sonrası Nizip Mezarlığı'nda toprağa verileceği öğrenildi

Kanser Tedavisi Gördüğü Hastanede Emekli Edilen Emniyet Müdürü Vefat Etti, System.String[].

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.