"En az 3,5 lira olmalı"

Gebze 25.10.2020 - 12:32, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:35
 

"En az 3,5 lira olmalı"

Pandemi nedeniyle zor durumda olduklarını belirterek, şehir içi ulaşımın en az 3,5 lira olması gerektiğini söyleyen Minibüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt, “Esnafın dayanacak gücü kalmadı” dedi. Pandemi nedeniyle zor durumda olduklarını, gelirlerinin yüzde 60 düştüğünü söyleyen minibüsçüler Büyükşehir'in zam taleplerini en kısa zamanda onaylamasını istedi. Oda Başkanı Mustafa Kurt, “Esnafın dayanacak gücü kalmadı, şehir içi ulaşım en az 3,5 lira olmalı” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ile Darıca’da bir araya gelen Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt, Büyükakın’dan zam taleplerine karşılık verilmesini ve UKOME’den zam kararının alınmasını istediklerini belirtti. Gelirlerinin pandemi nedeniyle azaldığını ve minibüsçü esnafının artık ayakta kalamadığını belirten Kurt, halen 3 TL olan şehir içi ulaşım ücretinin en az 3 lira 50 kuruş olması gerektiğini belirtti. Kurt, indi-bindi ücretine çözüm getirilmesi gerektiğini de kaydetti. GELİR YÜZDE 60 DÜŞTÜ Darıca’da Gebze ve İzmit bölgesindeki minibüs kooperatiflerinin başkanları ile birlikte Başkan Büyükakın ile buluşan Kurt, görüşmede zam ve ulaşımda yapılacak yeni düzenlemelerle ilgili konuştuklarını belirtti. Daha önce talep ettikleri zammın uygulanmasını istediklerini söyleyen Kurt, şunları anlattı: “Biz normalde 6’ncı ayda zam alıyorduk. Ancak pandemi nedeniyle gecikti. Pandeminin en çok zarar verdiği kesim minibüsçü esnafı. Daha önce yüzde 100 yaptığımız hasılatın yüzde 80-90’ı genel giderlerimize gidiyordu. Ancak şu anda hasılatımız yüzde 40’a düştü. Giderlerimiz ise yine eski oranda. EN AZ 3,5 LİRA OLMALI Çünkü harcadığımız benzin, verdiğimiz vergiler, sigortalar ve genel giderlerimiz değişmedi. Böyle olunca çok zarar ettik. İcradan araçlarımız satıldı. Pandemi bize çok şiddetli zarar verdi. Biz aldığımız ücretle yaşayan insanlarız. Bu nedenle evimize ekmek götürmek için zam istedik. 6-7 ay önce talep ettiğimiz zammın artık uygulanmasını istiyoruz. Şehir içi en az 3,5 lira olmalı. Bu rakam indi bindi için çok. Ancak indi-bindi sistemi bizde olmadığı için ciddi sıkıntı yaşıyoruz. Bu noktada da düzenleme yapılmasını bekliyoruz. Eğer indi-bindiye çare bulunsaydı bu kadar sıkıntı yaşamayabilirdik.”

Pandemi nedeniyle zor durumda olduklarını belirterek, şehir içi ulaşımın en az 3,5 lira olması gerektiğini söyleyen Minibüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt, “Esnafın dayanacak gücü kalmadı” dedi.

Pandemi nedeniyle zor durumda olduklarını, gelirlerinin yüzde 60 düştüğünü söyleyen minibüsçüler Büyükşehir'in zam taleplerini en kısa zamanda onaylamasını istedi. Oda Başkanı Mustafa Kurt, “Esnafın dayanacak gücü kalmadı, şehir içi ulaşım en az 3,5 lira olmalı” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ile Darıca’da bir araya gelen Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt, Büyükakın’dan zam taleplerine karşılık verilmesini ve UKOME’den zam kararının alınmasını istediklerini belirtti. Gelirlerinin pandemi nedeniyle azaldığını ve minibüsçü esnafının artık ayakta kalamadığını belirten Kurt, halen 3 TL olan şehir içi ulaşım ücretinin en az 3 lira 50 kuruş olması gerektiğini belirtti. Kurt, indi-bindi ücretine çözüm getirilmesi gerektiğini de kaydetti.

GELİR YÜZDE 60 DÜŞTÜ

Darıca’da Gebze ve İzmit bölgesindeki minibüs kooperatiflerinin başkanları ile birlikte Başkan Büyükakın ile buluşan Kurt, görüşmede zam ve ulaşımda yapılacak yeni düzenlemelerle ilgili konuştuklarını belirtti. Daha önce talep ettikleri zammın uygulanmasını istediklerini söyleyen Kurt, şunları anlattı: “Biz normalde 6’ncı ayda zam alıyorduk. Ancak pandemi nedeniyle gecikti. Pandeminin en çok zarar verdiği kesim minibüsçü esnafı. Daha önce yüzde 100 yaptığımız hasılatın yüzde 80-90’ı genel giderlerimize gidiyordu. Ancak şu anda hasılatımız yüzde 40’a düştü. Giderlerimiz ise yine eski oranda.

EN AZ 3,5 LİRA OLMALI

Çünkü harcadığımız benzin, verdiğimiz vergiler, sigortalar ve genel giderlerimiz değişmedi. Böyle olunca çok zarar ettik. İcradan araçlarımız satıldı. Pandemi bize çok şiddetli zarar verdi. Biz aldığımız ücretle yaşayan insanlarız. Bu nedenle evimize ekmek götürmek için zam istedik. 6-7 ay önce talep ettiğimiz zammın artık uygulanmasını istiyoruz. Şehir içi en az 3,5 lira olmalı. Bu rakam indi bindi için çok. Ancak indi-bindi sistemi bizde olmadığı için ciddi sıkıntı yaşıyoruz. Bu noktada da düzenleme yapılmasını bekliyoruz. Eğer indi-bindiye çare bulunsaydı bu kadar sıkıntı yaşamayabilirdik.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.