19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

En Güçlü EVET’i biz diyeceğiz

Çayırova 13.04.2017 - 12:04, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

En Güçlü EVET’i biz diyeceğiz

Çayırova MHP İlçe Başkanı Yunus Emre Düzdaban basınla buluştuğu toplantıda Pazar günü yapılacak referanduma ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Düzdaban, “MHP bu ülkenin şalteridir. EVET demek ülkemizin bekası için önemlidir.” dedi.

Çayırova Fırından Restaurant&Kafe’de düzenlediği basın toplantısına yönetim kurulu üyeleri ile birlikte katılan MHP İlçe Başkanı Düzdaban, “Herşeyden önemlisi biz 18 maddeyi iyi inceledik. Piri Reis Üniversitesi’nden gelen hocalarımız başta kadın kollarımıza, ülkücü gençlerimize ve mahalle ve ana kademe yönetimlerine adeta ders niteliğinde toplantılar yaptı. Toplantıda en absürt sorular dahi soruldu. Neticede aklımızda hiçbir soru işareti kalmaksızın EVET diyebileceğimize kaniat getirdik. Bazen soruyarlar. Bu ülkenin bekası ile ilgili sorun mu var diye…15 Temmuz işgal girişimi bir beka sorunudur. Böyle bir sorunla bir daha ülkemiz karşı karşıya kalmaması gerekir.” Dedi. ASIL DİKTA KENEN EVREN ANAYASASIDIR “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin diktatörlük olacağına ve babadan oğula adeta bir padişahlık gibi hükümet kurulacağı iddiaları duyuyorum.” Diyen Düzdaban, “Asıl diktatörlük yönetimi Kenan Evren’in 1982 Anayasasıdır. Bugün Cumhurbaşkanı rektör atıyor, YÖK başkanı atıyor, vali atıyor. Kimse kalkıpta yanlış iş yapıyorsun diyemiyor. Cumhurbaşkanı bugün kalkıp Abdullah Öcalan’ı serbest bırakıyorum dese ne yargıya taşıyabilirsin nede bir şey söyleyebilirsin. Artık yanlış yaptığı zaman sorgulanan, yargılanan bir Cumhurbaşkanı ve sistem oluşacak.” dedi. ÇİFT BAŞLILIK ÜLKEYE HEP DERT OLDU Tek adamlı yönetim şeklinin eleştirilmesine ilişkin de açıklamalar yapan Düzdaban, “Cumhuriyetimizin kuruluşundan bugüne kadar geçen süreç içinde Cumhurbaşkanı, Başbakan sistemi içinde birçok sorunlar yaşandı. Kısa ömürlü hükümetler geldi. İstikrara olumsuz etkiler sağladı. Çift başlılık kapsamında koalisyonlarla yönetildik. Hükümetin başına koalisyondaki partilerin başkanları sırasıyla başbakanlık yaptı.  28 Şubatlar yaşadık.  Ülkenin gelişimine olumsuz etkisiyle birlikte anarşiye varan, çatışmalara yol açan dönemler yaşadık. Yeni sistemle birlikte artık ülkemiz bu tür kargaşaları tarihe gömecektir. Bu sistem sadece ülkemiz için değil tüm Ortadoğu ve Müslüman kardeşlerimiz için de bir umuttur. Biz gençlerimize de güveniyoruz. 18 yaşındaki gençlerimizin bu ülkeyi yönetmek adına aklı, enerjisi, dinamiğinin yettiğine inanıyoruz.  Bu nedenle Pazar günü halk oylamasında en güçlü EVET’i biz diyeceğiz.”dedi.    
Çayırova MHP İlçe Başkanı Yunus Emre Düzdaban basınla buluştuğu toplantıda Pazar günü yapılacak referanduma ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Düzdaban, “MHP bu ülkenin şalteridir. EVET demek ülkemizin bekası için önemlidir.” dedi.

Çayırova Fırından Restaurant&Kafe’de düzenlediği basın toplantısına yönetim kurulu üyeleri ile birlikte katılan MHP İlçe Başkanı Düzdaban, “Herşeyden önemlisi biz 18 maddeyi iyi inceledik. Piri Reis Üniversitesi’nden gelen hocalarımız başta kadın kollarımıza, ülkücü gençlerimize ve mahalle ve ana kademe yönetimlerine adeta ders niteliğinde toplantılar yaptı. Toplantıda en absürt sorular dahi soruldu. Neticede aklımızda hiçbir soru işareti kalmaksızın EVET diyebileceğimize kaniat getirdik. Bazen soruyarlar. Bu ülkenin bekası ile ilgili sorun mu var diye…15 Temmuz işgal girişimi bir beka sorunudur. Böyle bir sorunla bir daha ülkemiz karşı karşıya kalmaması gerekir.” Dedi.

ASIL DİKTA KENEN EVREN ANAYASASIDIR

“Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin diktatörlük olacağına ve babadan oğula adeta bir padişahlık gibi hükümet kurulacağı iddiaları duyuyorum.” Diyen Düzdaban, “Asıl diktatörlük yönetimi Kenan Evren’in 1982 Anayasasıdır. Bugün Cumhurbaşkanı rektör atıyor, YÖK başkanı atıyor, vali atıyor. Kimse kalkıpta yanlış iş yapıyorsun diyemiyor. Cumhurbaşkanı bugün kalkıp Abdullah Öcalan’ı serbest bırakıyorum dese ne yargıya taşıyabilirsin nede bir şey söyleyebilirsin. Artık yanlış yaptığı zaman sorgulanan, yargılanan bir Cumhurbaşkanı ve sistem oluşacak.” dedi.

ÇİFT BAŞLILIK ÜLKEYE HEP DERT OLDU

Tek adamlı yönetim şeklinin eleştirilmesine ilişkin de açıklamalar yapan Düzdaban, “Cumhuriyetimizin kuruluşundan bugüne kadar geçen süreç içinde Cumhurbaşkanı, Başbakan sistemi içinde birçok sorunlar yaşandı. Kısa ömürlü hükümetler geldi. İstikrara olumsuz etkiler sağladı. Çift başlılık kapsamında koalisyonlarla yönetildik. Hükümetin başına koalisyondaki partilerin başkanları sırasıyla başbakanlık yaptı.  28 Şubatlar yaşadık.  Ülkenin gelişimine olumsuz etkisiyle birlikte anarşiye varan, çatışmalara yol açan dönemler yaşadık. Yeni sistemle birlikte artık ülkemiz bu tür kargaşaları tarihe gömecektir. Bu sistem sadece ülkemiz için değil tüm Ortadoğu ve Müslüman kardeşlerimiz için de bir umuttur. Biz gençlerimize de güveniyoruz. 18 yaşındaki gençlerimizin bu ülkeyi yönetmek adına aklı, enerjisi, dinamiğinin yettiğine inanıyoruz.  Bu nedenle Pazar günü halk oylamasında en güçlü EVET’i biz diyeceğiz.”dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.