En hayırlı iş

Darıca 24.04.2017 - 16:16, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

En hayırlı iş

Darıca Belediyesi tarafından oluşturulan Engelliler Koordinasyon Merkezine bağlı bedensel ve zihinsel engelli kursiyerlerin el sanatlarından oluşturulan filografi sergisi törenle açıldı. Sergi 30 Nisan’a kadar sanatseverlerin ve vatandaşların ziyaretine açık olacak.

Zihinsel ve bedensel engeli olmayan insanların dahi ortaya çıkarmakta zorluk çekeceği sanat eserlerinden oluşan serginin açılış kurdelesini Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, Darıca Halk Eğitim Merkezi Müdürü Rahmi Kılıç, Darıca Belediye Meclis Üyesi Yılmaz Tunalı, Darıca G.B Eski Kulüp Başkanı Özcan Dal, Fevzi Çakmak Mahalle Muhtarı Nevzat Aytekin ve engelli vatandaşlar birlikte kesti. Açılış törenine Üsküdar Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezine bağlı engelli vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı. HEP YANLARINDA OLDUK Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak kurdele kesim töreni esnasında, ‘’Darıca Belediyesi olarak her zaman engelli vatandaşlarımızın yanındayız. Engelli vatandaşımızla sürekli irtibat halinde olmak kaydıyla, değişik sosyal ve kültürel etkinliklerle onları  topluma kazandırmayı ve toplumla bütünleştirmeye devam ediyoruz.  Bizler de yerel yöneticiler olarak engelli vatandaşlarımızın sıkıntılarını asgariye indirmek adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu sergilerin devamı  gelecek. Onların daha ne başarılara imza atacağını bizler biliyoruz.’’ dedi. FARKINDALIK YARATMAK İSTEDİK Darıca Belediyesi Engellir Koordinasyon Merkezi Müdürü Türkan Demir’de sergi ile ilgili bilgi aktarımında, “Zihinsel ve bedensel engelli vatandaşlarımızın neler başaracağını biz biliyoruz. Onlarda kendilerinin neler yapabileceğinin farkındalar. Ancak toplumumuz onların bir şeyleri becerebilen, başarabilen, yeteneklerini sergileyen bireyler olduğu konusunda şüpheleri var. Onların da farkına varabilmek, onların da fark etmesini sağlamak adına ortaya çıkan sonucu bir sergi vasıtasıyla kamuoyu ile paylaşıyoruz. Merkezimize bağlı kursiyer ve öğretmenlerimize teşekkür ederim.”dedi.
Darıca Belediyesi tarafından oluşturulan Engelliler Koordinasyon Merkezine bağlı bedensel ve zihinsel engelli kursiyerlerin el sanatlarından oluşturulan filografi sergisi törenle açıldı. Sergi 30 Nisan’a kadar sanatseverlerin ve vatandaşların ziyaretine açık olacak.

Zihinsel ve bedensel engeli olmayan insanların dahi ortaya çıkarmakta zorluk çekeceği sanat eserlerinden oluşan serginin açılış kurdelesini Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, Darıca Halk Eğitim Merkezi Müdürü Rahmi Kılıç, Darıca Belediye Meclis Üyesi Yılmaz Tunalı, Darıca G.B Eski Kulüp Başkanı Özcan Dal, Fevzi Çakmak Mahalle Muhtarı Nevzat Aytekin ve engelli vatandaşlar birlikte kesti. Açılış törenine Üsküdar Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezine bağlı engelli vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı.

HEP YANLARINDA OLDUK

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak kurdele kesim töreni esnasında, ‘’Darıca Belediyesi olarak her zaman engelli vatandaşlarımızın yanındayız. Engelli vatandaşımızla sürekli irtibat halinde olmak kaydıyla, değişik sosyal ve kültürel etkinliklerle onları  topluma kazandırmayı ve toplumla bütünleştirmeye devam ediyoruz.  Bizler de yerel yöneticiler olarak engelli vatandaşlarımızın sıkıntılarını asgariye indirmek adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu sergilerin devamı  gelecek. Onların daha ne başarılara imza atacağını bizler biliyoruz.’’ dedi.

FARKINDALIK YARATMAK İSTEDİK

Darıca Belediyesi Engellir Koordinasyon Merkezi Müdürü Türkan Demir’de sergi ile ilgili bilgi aktarımında, “Zihinsel ve bedensel engelli vatandaşlarımızın neler başaracağını biz biliyoruz. Onlarda kendilerinin neler yapabileceğinin farkındalar. Ancak toplumumuz onların bir şeyleri becerebilen, başarabilen, yeteneklerini sergileyen bireyler olduğu konusunda şüpheleri var. Onların da farkına varabilmek, onların da fark etmesini sağlamak adına ortaya çıkan sonucu bir sergi vasıtasıyla kamuoyu ile paylaşıyoruz. Merkezimize bağlı kursiyer ve öğretmenlerimize teşekkür ederim.”dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.