19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

En Çok Urfa En Az Eskişehir Alacak

08.01.2015 - 16:03, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:30
 

En Çok Urfa En Az Eskişehir Alacak

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı Aile ve Nüfusun korunması programına göre çocuk yardımından nüfusa orana göre alacak iller belli oldu.

Başbakan, Ahmet Davutoğlu Aile ve Nüfusun korunması programını açıkladı. Söz konusu programa göre anneye birinci çocuğu için 300 lira ikinci çocuğu için 400 lira üçüncü çocuğu için ise 600 lira yardım edilecek. ÇOCUK İÇİN BİRİKTİRİLENE DEVLETTEN YARDIM Eğer ebevyn çocuk için açtığı banka hesabında 100 bin TL para biriktirirse devlet yüzde 15 yardım yapacak. Peki ya Türkiye 'de doğurganlık hızının en yüksek olduğu iller hangisi? TÜİK'in 2013 yılı istatistiklerine göre doğum hızı en yüksek Şanlıurfa'da. EN ÇOK PARAYI URFALILAR ALACAK Şanlıurfa'da 2013 yılında toplam doğurganlık hızı 4.31. Doğurganlık hızı bir toplumda 1 yıl içinde doğurganlık çağındaki her 1000 kadından kaçının canlı doğum yaptığını ifade ediyor. Bu hesaba göre çocuk yapmada en hızlı illerden olan Şanlıurfa yardımdan en çok yararlanan illerden biri olacak. Şanlıurfa'nın ardından en çok yardımı Şırnak alacak. AZ PARA ALACAK İLLER En düşük yardım ise Kırklareli ve Eskişehir'e yapılacak.
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı Aile ve Nüfusun korunması programına göre çocuk yardımından nüfusa orana göre alacak iller belli oldu.

Başbakan, Ahmet Davutoğlu Aile ve Nüfusun korunması programını açıkladı. Söz konusu programa göre anneye birinci çocuğu için 300 lira ikinci çocuğu için 400 lira üçüncü çocuğu için ise 600 lira yardım edilecek.

ÇOCUK İÇİN BİRİKTİRİLENE DEVLETTEN YARDIM

Eğer ebevyn çocuk için açtığı banka hesabında 100 bin TL para biriktirirse devlet yüzde 15 yardım yapacak. Peki ya Türkiye 'de doğurganlık hızının en yüksek olduğu iller hangisi? TÜİK'in 2013 yılı istatistiklerine göre doğum hızı en yüksek Şanlıurfa'da.

EN ÇOK PARAYI URFALILAR ALACAK

Şanlıurfa'da 2013 yılında toplam doğurganlık hızı 4.31. Doğurganlık hızı bir toplumda 1 yıl içinde doğurganlık çağındaki her 1000 kadından kaçının canlı doğum yaptığını ifade ediyor. Bu hesaba göre çocuk yapmada en hızlı illerden olan Şanlıurfa yardımdan en çok yararlanan illerden biri olacak. Şanlıurfa'nın ardından en çok yardımı Şırnak alacak.

AZ PARA ALACAK İLLER

En düşük yardım ise Kırklareli ve Eskişehir'e yapılacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.