Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Basın Açıklaması

30.12.2016 - 16:31, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Basın Açıklaması

Değerli Basın Mensubu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın hava muhalefeti nedeniyle 29 Aralık tarihinde yayınladığı basın açıklamasını aşağıda ve ek’te bilgilerinize sunarız.     “Marmara Bölgesi'nin kuzeyinde yaşanan yoğun kar yağışı ve fırtına sebebiyle Anadolu'dan gelen ve İstanbul'u besleyen yedi farklı enerji iletim hattının tamamında, Sakarya Bölgesi'nde kopmalar yaşanmış, kesinti meydana gelmiştir. Anadolu’dan gelen enerji hatlarındaki kesinti sebebiyle İstanbul’a, Çanakkale Boğazı deniz altından geçen iletim hattı ve Trakya enerji iletim hattından elektrik sağlanmaktadır. Kopmanın meydana geldiği bölgelerdeki aşırı yoğun kar yağışı ve sis, çalışmaları olumsuz etkilemektedir. Kesintiden, konutlardaki vatandaşlarımızın en az derecede etkilenmesini sağlamak için, demir çelik fabrikalarına, çimento fabrikalarına ve organize sanayi bölgelerine enerji verilmemektedir. Yapılan yoğun çalışmalar neticesinde, 21:50 itibari ile İstanbul'un tamamına elektrik verilmiştir. Olumsuz hava koşullarının neden olduğu kopmaların tamiratı ve arızaların tamamen giderilmesi için hava şartlarının el verdiği ölçüde yoğun çaba harcanmaktadır. Gece boyu ve yarın tüm ekiplerimiz, hatların tamiri ve arızaların giderilmesi için çalışmalarını aralıksız sürdürecektir. Vatandaşlarımıza anlayışlarından dolayı teşekkür ederiz.”

Değerli Basın Mensubu,

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın hava muhalefeti nedeniyle 29 Aralık tarihinde yayınladığı basın açıklamasını aşağıda ve ek’te bilgilerinize sunarız.

 

 

“Marmara Bölgesi'nin kuzeyinde yaşanan yoğun kar yağışı ve fırtına sebebiyle Anadolu'dan gelen ve İstanbul'u besleyen yedi farklı enerji iletim hattının tamamında, Sakarya Bölgesi'nde kopmalar yaşanmış, kesinti meydana gelmiştir. Anadolu’dan gelen enerji hatlarındaki kesinti sebebiyle İstanbul’a, Çanakkale Boğazı deniz altından geçen iletim hattı ve Trakya enerji iletim hattından elektrik sağlanmaktadır.

Kopmanın meydana geldiği bölgelerdeki aşırı yoğun kar yağışı ve sis, çalışmaları olumsuz etkilemektedir. Kesintiden, konutlardaki vatandaşlarımızın en az derecede etkilenmesini sağlamak için, demir

çelik fabrikalarına, çimento fabrikalarına ve organize sanayi bölgelerine enerji verilmemektedir. Yapılan yoğun çalışmalar neticesinde, 21:50 itibari ile İstanbul'un tamamına elektrik verilmiştir.

Olumsuz hava koşullarının neden olduğu kopmaların tamiratı ve arızaların tamamen giderilmesi için hava şartlarının el verdiği ölçüde yoğun çaba harcanmaktadır. Gece boyu ve yarın tüm ekiplerimiz, hatların tamiri ve arızaların giderilmesi için çalışmalarını aralıksız sürdürecektir.

Vatandaşlarımıza anlayışlarından dolayı teşekkür ederiz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.