Erdoğan’dan önemli açıklamalar

Gündem 07.09.2020 - 21:49, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Erdoğan’dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki kabine toplantısının ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları; Günlük vaka rakamlarının 80 bini ölü sayılarının bini geçtiği ülkeler var. Bu fotoğraf içinde Türkiye, hem sağlık altyapısının gücü hem aldığımız tedbirler sayesinde iyi bir noktada duruyor. Vaka artışlarından derin üzüntü duyuyoruz. Her ilimizde ihtiyaçlara göre tedbirler alıyoruz. Bu çerçevede kafe ve restoranlar çok daha sıkı şekilde denetlenecektir. Toplu taşımada ayakta yolcu alınmasına kesinlikle müsaade edilmeyecektir. Sağlık çalışanlarımız gerçekten çok büyük bir özveri ile çalışıyor. 1 milyon 100 bin sağlık ordumuzun her bir mensubuna şükranlarımı sunuyorum. Bir kez daha altını çizerek ifade etmek isterim ki asıl iş vatandaşlarımızın kendinde bitiyor. Sokakta iş yerinde, kurallara uymadığımız müddetçe alığımız tedbirler tek başına bizi virüsten koruyamaz. Daha iyi bir çözüm bulunana kadar hayatımızı temizlik, maske, mesafe tedbirlerine göre yeniden düzenlemeliyiz. Günlük vaka sayılarını 100'ün altına vefat sayılarını da sıfıra indirmeliyiz. Önemli olan ülke ve millet olarak salgından korunma yöntemlerini en ideal şekilde uygulamaktır. Salgın döneminde ülkemize yaptığımız hizmetleri aksatmadık. Hastaneleri hizmete sunduk. Sağlık kurumlarımızın insan kaynağını takip ettik. İlaçtan dezenfektana kadar salgınla mücadele için greken her türlü araç gereci yerli olarak üretip kullanıma sunduk. Kısa çalışma ödeneğini vermeye 31 Ekim tarihine kadar vermeye devam edeceğiz. Normal çalışma düzeneğine geçen işverenlere sigorta prim desteği veriyoruz. Yılın 2. çeyreğinde bir küçülme yaşamış olsak da pek çok devletten daha iyi durumda olduğumuz bir gerçektir.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki kabine toplantısının ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulunuyor.
Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;
Günlük vaka rakamlarının 80 bini ölü sayılarının bini geçtiği ülkeler var. Bu fotoğraf içinde Türkiye, hem sağlık altyapısının gücü hem aldığımız tedbirler sayesinde iyi bir noktada duruyor. Vaka artışlarından derin üzüntü duyuyoruz. Her ilimizde ihtiyaçlara göre tedbirler alıyoruz. Bu çerçevede kafe ve restoranlar çok daha sıkı şekilde denetlenecektir. Toplu taşımada ayakta yolcu alınmasına kesinlikle müsaade edilmeyecektir. Sağlık çalışanlarımız gerçekten çok büyük bir özveri ile çalışıyor. 1 milyon 100 bin sağlık ordumuzun her bir mensubuna şükranlarımı sunuyorum. Bir kez daha altını çizerek ifade etmek isterim ki asıl iş vatandaşlarımızın kendinde bitiyor. Sokakta iş yerinde, kurallara uymadığımız müddetçe alığımız tedbirler tek başına bizi virüsten koruyamaz.
Daha iyi bir çözüm bulunana kadar hayatımızı temizlik, maske, mesafe tedbirlerine göre yeniden düzenlemeliyiz. Günlük vaka sayılarını 100'ün altına vefat sayılarını da sıfıra indirmeliyiz. Önemli olan ülke ve millet olarak salgından korunma yöntemlerini en ideal şekilde uygulamaktır.
Salgın döneminde ülkemize yaptığımız hizmetleri aksatmadık. Hastaneleri hizmete sunduk. Sağlık kurumlarımızın insan kaynağını takip ettik. İlaçtan dezenfektana kadar salgınla mücadele için greken her türlü araç gereci yerli olarak üretip kullanıma sunduk. Kısa çalışma ödeneğini vermeye 31 Ekim tarihine kadar vermeye devam edeceğiz.
Normal çalışma düzeneğine geçen işverenlere sigorta prim desteği veriyoruz. Yılın 2. çeyreğinde bir küçülme yaşamış olsak da pek çok devletten daha iyi durumda olduğumuz bir gerçektir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.