Farabi’de gerçeği aratmayan tatbikat!

Darıca 11.11.2019 - 10:26, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Farabi’de gerçeği aratmayan tatbikat!

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde acil durum kod tatbikatları yapıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Hastane yönetimi, tatbikatların süreceğini belirtti. Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde; oluşabilecek tüm olumsuzları önceden saptamak ve bunlara gerekli önlemlerin alınabilmesi için eğitim ve tatbikatlara ara verilmeden devam ediliyor. Hastane içinde gerçekleşen hasta-hasta yakını ve çalışan sağlığı ve güvenliği açısından daha sağlıklı müdahale edilmesine yönelik Pembe Kod, Mavi Kod ve Beyaz Kod tatbikatları gerçekleştirilmiştir. TATBİKAT GERÇEĞİ ARATMADI Pembe Kod tatbikat senaryosu gereğince, Annenin, çocuğunun kaçırıldığını fark etmesi üzerine hastanede pembe kod alarmı verilmiş kod verildikten hemen sonra güvenlik personelleri ve yetkili kişiler tarafından hastane giriş çıkış kapıları tutulmuş çocuk bulunana kadar güvenlik görevlileri tarafından kapılar kapatılarak önlemler arttırılmıştır. Senaryo gereği bebeğin bulunmasından sonra işleyiş normale dönmüştür. Beyaz Kod senaryosu gereğince şiddete maruz kaldığını düşünen sağlık çalışanını tarafından kod uygulamasına geçilmiş ve ilgili güvenlik personelleri olay yerine çok kısa bir süre içerisinde gelerek olaya alanına müdahil olmuş ve gerekli önlemleri almıştır. Mavi Kod senaryosu gereğince ise cerrahi müdahale odasında aniden fenalaşan bir hasta için kod uygulanmasına gidilmiş ilgili doktor ve personeller olay yerine intikal ederek rahatsızlanan hastaya müdahalede bulunmuşlardır. TATBİKATLARA DEVAM EDECEĞİZ Hastane Yönetimi tarafından yapılan açıklamada “ Hastanemizde düzenli olarak bu şekilde tatbikatları gerçekleştiriyoruz. Amacımız hasta ve çalışan güvenliği sağlamak. Bu tatbikatları başarılı şekilde gerçekleştiren arkadaşlarımıza teşekkür ederiz." ifadeleri kullanıldı.

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde acil durum kod tatbikatları yapıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Hastane yönetimi, tatbikatların süreceğini belirtti.

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde; oluşabilecek tüm olumsuzları önceden saptamak ve bunlara gerekli önlemlerin alınabilmesi için eğitim ve tatbikatlara ara verilmeden devam ediliyor. Hastane içinde gerçekleşen hasta-hasta yakını ve çalışan sağlığı ve güvenliği açısından daha sağlıklı müdahale edilmesine yönelik Pembe Kod, Mavi Kod ve Beyaz Kod tatbikatları gerçekleştirilmiştir.

TATBİKAT GERÇEĞİ ARATMADI

Pembe Kod tatbikat senaryosu gereğince, Annenin, çocuğunun kaçırıldığını fark etmesi üzerine hastanede pembe kod alarmı verilmiş kod verildikten hemen sonra güvenlik personelleri ve yetkili kişiler tarafından hastane giriş çıkış kapıları tutulmuş çocuk bulunana kadar güvenlik görevlileri tarafından kapılar kapatılarak önlemler arttırılmıştır. Senaryo gereği bebeğin bulunmasından sonra işleyiş normale dönmüştür. Beyaz Kod senaryosu gereğince şiddete maruz kaldığını düşünen sağlık çalışanını tarafından kod uygulamasına geçilmiş ve ilgili güvenlik personelleri olay yerine çok kısa bir süre içerisinde gelerek olaya alanına müdahil olmuş ve gerekli önlemleri almıştır. Mavi Kod senaryosu gereğince ise cerrahi müdahale odasında aniden fenalaşan bir hasta için kod uygulanmasına gidilmiş ilgili doktor ve personeller olay yerine intikal ederek rahatsızlanan hastaya müdahalede bulunmuşlardır.

TATBİKATLARA DEVAM EDECEĞİZ

Hastane Yönetimi tarafından yapılan açıklamada “ Hastanemizde düzenli olarak bu şekilde tatbikatları gerçekleştiriyoruz. Amacımız hasta ve çalışan güvenliği sağlamak. Bu tatbikatları başarılı şekilde gerçekleştiren arkadaşlarımıza teşekkür ederiz." ifadeleri kullanıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.