19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Faruk Yalçın desteğe devam ediyor!

Darıca 06.10.2019 - 16:23, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Faruk Yalçın desteğe devam ediyor!

2018 yılında Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’nın desteklemeye başladığı SANCCOB (Güney Afrika Deniz Kuşları Koruma Vakfı) ile birlikte Afrika Gözlüklü Penguen neslinin korunmasına katkı sağlamaya devam ediyor. Hayvanat bahçesinden yapılan açıklamada, “Parkımızda da koruma altında bulunan Afrika Gözlüklü Penguenler, Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği’nin kırmızı listesinde (IUCN Redlist) “Tehlike Altında” (Endangered) kategorisinde bulunuyor. 2010 yılında “Kırılgan” (Vulnerable) kategorisinden “Tehlike Altında” kategorisine alınan Afrika Gözlüklü Penguenlerin yaban hayatta bulunan sayıları, ticari balıkçılık ve özellikle deniz yolu yakıt transferleri sırasında oluşan petrol sızıntıları sonucu habitat kaybı gibi sebeplerle ciddi bir düşüş göstermeye devam ediyor. DESTEKLEMEKTEN GURUR DUYUYORUZ FYZoo olarak, Afrika Gözlüklü Penguenlerin korunması ve söz konusu düşüş trendinin durdurulabilmesi için 1968 yılından bu yana Güney Afrika’da çalışmalar yürüten SANCCOB’u desteklemekten gurur duyuyoruz. İşbirliği ilişkisi kurduğumuz tüm koruma projelerinde olduğu gibi, amacımız sadece maddi destek sağlamak değil, ziyaretçilerimizi bu konuda bilinçlendirecek faaliyetlerle farkındalık seviyesini arttırmak ve ayrıca projelere bilfiil katılarak saha desteği sağlamak. Başta penguenler olmak üzere doğada yaralı, hasta, terkedilmiş ve sızıntılar sonucu petrole maruz kalmış deniz kuşlarına yönelik kurtarma, rehabilitasyon ve doğaya geri kazandırma çalışmaları yürüten Güney Afrika Deniz Kuşlarını Koruma Vakfı (SANCCOB), petrole maruz kalan canlıları kurtarma alanında dünya lideri konumunda bulunuyor. SANCCOB yaklaşık 1.500’ü penguen olmak üzere yılda 2.500 civarında deniz kuşu kurtarıyor. Ancak bu rakam petrol sızıntısı yaşanmayan yıllar için geçerli. Petrol sızıntısı durumlarında ise kuruluş çok daha ciddi adetlerle ilgilenmek durumunda kalıyor. Penguen dahil senede yaklaşık 24 farklı deniz kuşu türü kuruluşun kurtarma çalışmalarından nasibini alıyor. Güney Afrika merkezli kuruluş kurtarma çalışmaları dışında eğitim alanında da faaliyet göstererek deniz kuşlarının ve denizdeki yaban hayatın önemini topluma aşılamaya çalışıyor.

2018 yılında Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’nın desteklemeye başladığı SANCCOB (Güney Afrika Deniz Kuşları Koruma Vakfı) ile birlikte Afrika Gözlüklü Penguen neslinin korunmasına katkı sağlamaya devam ediyor. Hayvanat bahçesinden yapılan açıklamada, “Parkımızda da koruma altında bulunan Afrika Gözlüklü Penguenler, Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği’nin kırmızı listesinde (IUCN Redlist) “Tehlike Altında” (Endangered) kategorisinde bulunuyor. 2010 yılında “Kırılgan” (Vulnerable) kategorisinden “Tehlike Altında” kategorisine alınan Afrika Gözlüklü Penguenlerin yaban hayatta bulunan sayıları, ticari balıkçılık ve özellikle deniz yolu yakıt transferleri sırasında oluşan petrol sızıntıları sonucu habitat kaybı gibi sebeplerle ciddi bir düşüş göstermeye devam ediyor.

DESTEKLEMEKTEN GURUR DUYUYORUZ

FYZoo olarak, Afrika Gözlüklü Penguenlerin korunması ve söz konusu düşüş trendinin durdurulabilmesi için 1968 yılından bu yana Güney Afrika’da çalışmalar yürüten SANCCOB’u desteklemekten gurur duyuyoruz. İşbirliği ilişkisi kurduğumuz tüm koruma projelerinde olduğu gibi, amacımız sadece maddi destek sağlamak değil, ziyaretçilerimizi bu konuda bilinçlendirecek faaliyetlerle farkındalık seviyesini arttırmak ve ayrıca projelere bilfiil katılarak saha desteği sağlamak. Başta penguenler olmak üzere doğada yaralı, hasta, terkedilmiş ve sızıntılar sonucu petrole maruz kalmış deniz kuşlarına yönelik kurtarma, rehabilitasyon ve doğaya geri kazandırma çalışmaları yürüten Güney Afrika Deniz Kuşlarını Koruma Vakfı (SANCCOB), petrole maruz kalan canlıları kurtarma alanında dünya lideri konumunda bulunuyor. SANCCOB yaklaşık 1.500’ü penguen olmak üzere yılda 2.500 civarında deniz kuşu kurtarıyor. Ancak bu rakam petrol sızıntısı yaşanmayan yıllar için geçerli. Petrol sızıntısı durumlarında ise kuruluş çok daha ciddi adetlerle ilgilenmek durumunda kalıyor. Penguen dahil senede yaklaşık 24 farklı deniz kuşu türü kuruluşun kurtarma çalışmalarından nasibini alıyor. Güney Afrika merkezli kuruluş kurtarma çalışmaları dışında eğitim alanında da faaliyet göstererek deniz kuşlarının ve denizdeki yaban hayatın önemini topluma aşılamaya çalışıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.