Felaket kader değildir

Gebze 15.08.2017 - 15:59, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Felaket kader değildir

GTO MECLİS SALONUNDA YAPILAN PANELDE KONUŞAN BAŞKAN ÇİLER; Felaket kader değildir Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, İnşaat Mühendisleri Odası Gebze Temsilciliği Başkanı Ahmet Kadı, Türk Kızılayı Gebze Şubesi Yönetimi, MÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Yıldırım’ın katıldığı program öncesi  Kızılay’a destek olmak üzere kan bağışı yaptı. BİLİNÇ FELAKETİ ÖNLER Panelin açılış konuşmasını yapan GTO Başkanı Nail Çiler, “Deprem felaketi bizim için bir kader olmamalı. Bilinçlenmek ve bir dizi alınacak önlemlerle bu felaketten en az zararla kurtulabiliriz. Herkesin inşaat yaptığı, herkesin her şeyi bildiği günümüzde afetlerin bir felakete dönüşmeside kaçınılmaz oluyor dedi. 17 Ağustos depreminde kaybettiğimiz Kocaeli Milletvekili Aleattin Kurt ve 15 Temmuz’da ülkemizi işgal etmek üzere yapılan girişimde hayatlarını kaybeden tüm şehitler için taziye mesajları veren GTO Başkanı Nail Çiler, yerel yönetimlerin deprem toplanma merkezi ve similasyon merkezleri oluşturması gerektiğinin altını çizdi. “DEPREM SONRASI İLK 72 SAAT ÇOK ÖNEMLİ” İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Ahmet Kadı’nın da kısa karşılama konuşması  yaptığı panelde, deprem toplanma merkezlerinin yerel yönetimler için bir yönetmelik şartı olduğu ve bunun takipçisi olacaklarını ifade etti. Kadı’nın ardından “Öncesi ve Sonrası ile Deprem Gerçeği” konusunda bilgi aktarımı yapmak üzere kürsüye gelen İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, depremde alınacak önlemler için  aile ve birey üzerinden bir sunum gerçekleştirdi. Deprem sonrası ilk 72 saatin altın saatler olduğunu belirten Mikdat Kadıoğlu, risk yönetimi olmadan kriz yönetimi olmayacağını dile getirerek, doğal afet planlarında zarar azaltma, plan yapma, gerekli ekipman ve donanımı sağlama, ve eğitim aşamalarını, Japonya’da uygulanan örneklerle karşılaştırarak anlattı.  

GTO MECLİS SALONUNDA YAPILAN PANELDE KONUŞAN BAŞKAN ÇİLER;

Felaket kader değildir

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, İnşaat Mühendisleri Odası Gebze Temsilciliği Başkanı Ahmet Kadı, Türk Kızılayı Gebze Şubesi Yönetimi, MÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Yıldırım’ın katıldığı program öncesi  Kızılay’a destek olmak üzere kan bağışı yaptı.

BİLİNÇ FELAKETİ ÖNLER

Panelin açılış konuşmasını yapan GTO Başkanı Nail Çiler, “Deprem felaketi bizim için bir kader olmamalı. Bilinçlenmek ve bir dizi alınacak önlemlerle bu felaketten en az zararla kurtulabiliriz. Herkesin inşaat yaptığı, herkesin her şeyi bildiği günümüzde afetlerin bir felakete dönüşmeside kaçınılmaz oluyor dedi. 17 Ağustos depreminde kaybettiğimiz Kocaeli Milletvekili Aleattin Kurt ve 15 Temmuz’da ülkemizi işgal etmek üzere yapılan girişimde hayatlarını kaybeden tüm şehitler için taziye mesajları veren GTO Başkanı Nail Çiler, yerel yönetimlerin deprem toplanma merkezi ve similasyon merkezleri oluşturması gerektiğinin altını çizdi.

“DEPREM SONRASI İLK 72 SAAT ÇOK ÖNEMLİ”
İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Ahmet Kadı’nın da kısa karşılama konuşması  yaptığı panelde, deprem toplanma merkezlerinin yerel yönetimler için bir yönetmelik şartı olduğu ve bunun takipçisi olacaklarını ifade etti. Kadı’nın ardından “Öncesi ve Sonrası ile Deprem Gerçeği” konusunda bilgi aktarımı yapmak üzere kürsüye gelen İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, depremde alınacak önlemler için  aile ve birey üzerinden bir sunum gerçekleştirdi. Deprem sonrası ilk 72 saatin altın saatler olduğunu belirten Mikdat Kadıoğlu, risk yönetimi olmadan kriz yönetimi olmayacağını dile getirerek, doğal afet planlarında zarar azaltma, plan yapma, gerekli ekipman ve donanımı sağlama, ve eğitim aşamalarını, Japonya’da uygulanan örneklerle karşılaştırarak anlattı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.