Festival Büyük İlgi Görüyor

Çayırova 02.04.2018 - 16:21, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Festival Büyük İlgi Görüyor

Çayırova Belediyesi’nin ilçedeki derneklerle birlikte organize ettiği 2. Hamsi ve Yöresel Kültürler Festivali açıldı.

31 Mart Cumartesi günü Başbakan Yardımcısı Fikri Işık’ın katılımıyla açılışı yapılan ve 11 gün boyunca sürecek 2. Hamsi ve Yöresel Kültürler Buluşması Festivali ilgi görmeye devam ediyor. Belediye Başkanı Şevki Demirci’nin de ziyaret ettiği festival alanı 7’den 70’e Çayırova’lıların durak yeri oldu. Geçtiğimiz yıl içerisinde ilki gerçekleştirilen ve bu yılda ikincisi düzenlenen 2. Hamsi ve Yöresel Kültürler Buluşması Festivali’nde Belediye Başkanı Şevki Demirci, stantları ziyaret etti. İl derneklerinin ve belediye işbirliğinin neticesinde kurulan festival alanında Artvin, Trabzon, Ordu, Bayburt, Afyon, Kırşehir, Erzurum, Sinop, Kastamonu, Kars ve Giresun illerinin yöresel tatları ve kültürleri tanıtılıyor. Stant ziyaretlerinde sergilenen gıda, giyim ve çeşitli kültürel simgeler hakkında bilgiler alan Demirci, bu tür etkinliklerin önümüzdeki yıllarda daha fazla sergilenmesi adına yeni yeni çalışmalarında yapılacağını söyledi. Festival alanını ziyaret eden vatandaşlarla da sohbet eden Demirci, 2. Hamsi ve Yöresel Kültürler Buluşması Festivalinin açılışında Başbakan Yardımcısı Fikri Işık’ı Çayırova’lılarla buluşturduklarını açıkladı. ÇAYIROVA DİKKAT ÇEKECEK Açılışta ayrıca Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan’ın da bulunduğunu hatırlatan Demirci, festivalin önümüzdeki yıllarda Kent Meydanı içerisinde yapılacağının da müjdesini verdi. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Kent Meydanına başlayacaklarını söyleyen Demirci, meydan içerisinde bu tür etkinliklerin yapılacağı alanın da oluşturulacağını söyledi. Çayırova’nın merkezi konumunda hayat bulacak projede modern bir meydanın ortaya çıkacağını ve meydan tamamlandığında sosyal ve kültürel alanda Çayırova’nın dikkat çeken bir ilçe olacağını da sözlerine ekledi. Hemşerilerimizin memleketlerinin kültürlerini yaşatmaları, hem de yaşadıkları şehir olan Çayırova’ya karşı aidiyetlerini arttırmaları adına bu ve benzeri etkinliklerin çok önemli arzettiğini vurgulayan Demirci, ilkini geçen sene hayata geçirdikleri festivalin her sene gerçekleştirilmesin, ve geleneksel hale getirilmesini arzuladıklarını belirtti.
Çayırova Belediyesi’nin ilçedeki derneklerle birlikte organize ettiği 2. Hamsi ve Yöresel Kültürler Festivali açıldı.

31 Mart Cumartesi günü Başbakan Yardımcısı Fikri Işık’ın katılımıyla açılışı yapılan ve 11 gün boyunca sürecek 2. Hamsi ve Yöresel Kültürler Buluşması Festivali ilgi görmeye devam ediyor. Belediye Başkanı Şevki Demirci’nin de ziyaret ettiği festival alanı 7’den 70’e Çayırova’lıların durak yeri oldu. Geçtiğimiz yıl içerisinde ilki gerçekleştirilen ve bu yılda ikincisi düzenlenen 2. Hamsi ve Yöresel Kültürler Buluşması Festivali’nde Belediye Başkanı Şevki Demirci, stantları ziyaret etti. İl derneklerinin ve belediye işbirliğinin neticesinde kurulan festival alanında Artvin, Trabzon, Ordu, Bayburt, Afyon, Kırşehir, Erzurum, Sinop, Kastamonu, Kars ve Giresun illerinin yöresel tatları ve kültürleri tanıtılıyor. Stant ziyaretlerinde sergilenen gıda, giyim ve çeşitli kültürel simgeler hakkında bilgiler alan Demirci, bu tür etkinliklerin önümüzdeki yıllarda daha fazla sergilenmesi adına yeni yeni çalışmalarında yapılacağını söyledi. Festival alanını ziyaret eden vatandaşlarla da sohbet eden Demirci, 2. Hamsi ve Yöresel Kültürler Buluşması Festivalinin açılışında Başbakan Yardımcısı Fikri Işık’ı Çayırova’lılarla buluşturduklarını açıkladı.

ÇAYIROVA DİKKAT ÇEKECEK

Açılışta ayrıca Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan’ın da bulunduğunu hatırlatan Demirci, festivalin önümüzdeki yıllarda Kent Meydanı içerisinde yapılacağının da müjdesini verdi. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Kent Meydanına başlayacaklarını söyleyen Demirci, meydan içerisinde bu tür etkinliklerin yapılacağı alanın da oluşturulacağını söyledi. Çayırova’nın merkezi konumunda hayat bulacak projede modern bir meydanın ortaya çıkacağını ve meydan tamamlandığında sosyal ve kültürel alanda Çayırova’nın dikkat çeken bir ilçe olacağını da sözlerine ekledi. Hemşerilerimizin memleketlerinin kültürlerini yaşatmaları, hem de yaşadıkları şehir olan Çayırova’ya karşı aidiyetlerini arttırmaları adına bu ve benzeri etkinliklerin çok önemli arzettiğini vurgulayan Demirci, ilkini geçen sene hayata geçirdikleri festivalin her sene gerçekleştirilmesin, ve geleneksel hale getirilmesini arzuladıklarını belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.