FETÖ’nün 225 milyon lirası donduruldu

13.02.2017 - 08:26, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

FETÖ’nün 225 milyon lirası donduruldu

FETÖ darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında operasyonlar, hız kesmeden devam ediyor. Mali Suçları Araştırma Kurulu'nca incelemeye alınan 90 bine yakın dosyadan 60 bini Emniyet'e gönderildi. Son operasyonlarla birlikte FETÖ bağlantılı 900 bankacılık işlemi durduruldu, örgüt üyelerine ait olduğu belirlenen 225 milyon lira donduruldu. Terör örgütü bağlantılı olduğu için mal varlığı dondurulanların sayısı 3 bini geçti. Örgüt yöneticilerinin paralarını kurtarmak için üçüncü şahıslar üzerinden açtıkları mevduat hesaplarından da 100 milyon lira çıktı. Maliye Bakanı Naci Ağbal, darbe girişiminin hemen ardından para transferi yapmaya çalışanların ağırlıklı olarak asker, emniyet görevlileri ve yakınları olduğunu belirterek, "Bazıları mal varlıklarını satarak, şirketlerinin içini boşaltarak yurt dışına kaçtı. Bazıları da bankalardaki paralarını çekmeye ya da transfer etmeye çalıştı" dedi.

FETÖ darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında operasyonlar, hız kesmeden devam ediyor. Mali Suçları Araştırma Kurulu'nca incelemeye alınan 90 bine yakın dosyadan 60 bini Emniyet'e gönderildi. Son operasyonlarla birlikte bağlantılı 900 bankacılık işlemi durduruldu, örgüt üyelerine ait olduğu belirlenen 225 milyon lira donduruldu. Terör örgütü bağlantılı olduğu için mal varlığı dondurulanların sayısı 3 bini geçti. Örgüt yöneticilerinin paralarını kurtarmak için üçüncü şahıslar üzerinden açtıkları mevduat hesaplarından da 100 milyon lira çıktı. Maliye Bakanı Naci Ağbal, darbe girişiminin hemen ardından para transferi yapmaya çalışanların ağırlıklı olarak asker, emniyet görevlileri ve yakınları olduğunu belirterek, "Bazıları mal varlıklarını satarak, şirketlerinin içini boşaltarak yurt dışına kaçtı. Bazıları da bankalardaki paralarını çekmeye ya da transfer etmeye çalıştı" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.