Fuat Avni Tübitak’ı Dün Yazdı Bugün...

Gebze 20.01.2015 - 13:41, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:30
 

Fuat Avni Tübitak’ı Dün Yazdı Bugün...

Twitter fenomenlerinden Fuat Avni, dün gece attığı tweetlerde bu sabah başlayacak operasyon hakkında bilgiler yazmıştı.

Operasyonda TİB ve TÜBİTAK mensupları dahil hakkında gözaltı kararı olan 28 kişiden 23'ünün gözaltına alındığı öne sürülüyor.  TİB'den 19 kişi Ankara'da gözaltına alındı. GÖZALTI KARARI OLAN İSİMLER Aralarında TÜBİTAK eski Başkan Yardımcısı Hasan Palaz,  TİB eski Başkan Vekili Osman Nihat Şen ve Bilgi Sistemleri Daire eski Başkanı İlhan Elieyioğlu'nun bulunduğu toplam 28 kişi yakalama kararı çıkartıldı. Hakkında gözaltı kararı bulunan isimlerden biri TÜBİTAK eski Başkanı Yardımcısı Hasan Palaz. hurriyet.com.tr’nin edindiği bilgilere göre, Palaz’ın Gebze’deki evinde arama işlemleri yapılıyor. Polislerin 1 saat önce geldiği evde Palaz’ın cep telefonlarına el konulduğu bildirildi. Hasan Palaz'ın çalışma ekibinde olan İmran Ergüler'in İstanbul'daki evinde de arama işlemleri sürüyor.  TİB binasında herhangi bir inceleme yapılmadı Hakkında yakalama kararı çıkarılan diğer isimler şöyle:      TİB mensupları, Bülent K, Cüneyt K, İbrahim K, Ahmet B, İsmail B, Hidayet C, Ferhat S, Hamza D, Ali Osman T, Erkay U, Ahmet Asım Y, İbrahim Barbaros Ö, Mehmet A, Seyit Aydın Ö, Yunus Ş, Nur Muhammet A, Harun B, Barış Y, Adil B, Halil Ç.      TÜBİTAK mensupları, Gökhan V, İmran E, Özgür Ö, Orhan Ü, Ayhan Y. TÜBİTAK binasında herhangi bir inceleme yapılmadı DİNLENEN İSİMLER Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığında görevli cumhuriyet savcısı Harun Ceylan'ın yürüttüğü soruşturma Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Başbakan Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Ali Babacan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile MİT Müsteşarı Fidan'ın da aralarında bulunduğu kişilere ait kriptolu ve normal telefonların usulsüz dinlendiğinin tespitiyle ilgili başlatıldı. POLİS, TÜBİTAK'IN GEBZE YERLEŞKESİNE GİRDİ  Operasyon kapsamında polis, TÜBİTAK'ın Gebze yerleşkesine de girdi. Resmi ve sivil yaklaşık 10 polis aracının mesai saatinin hemen ardından giriş yaptığı TÜBİTAK'ta polisin haklarında yakalama kararı olduğu belirtilen bazı kişilerle ilgili işlem yaptığı öğrenildi. Herhangi bir açıklama yapılmamakla birlikte bu sabah erken saatlerde içinde Marmara Araştırma Merkezi'nin de bulunduğu TÜBİTAK'ın Gebze yerleşkesine önce 4 polis aracı girdi. Daha sonra giren sivil ve resmi araçlarla birlikte en az 10 polis aracıyla gelen ekipler içerde inceleme başlattı. Operasyonun, kriptolu telefonların dinlenmesine yönelik olarak haklarında yakalama kararı bulunan 6 kişiyi kapsadığı belirtiliyor. Polis ekiplerinin ne gibi işlem ve çalışma yaptığı konusunda ise bilgi alınamıyor. FUAT AVNİ YİNE BİLDİTwitter'da yazdıklarıyla fenomen haline gelen Fuat Avni, bu sabah saatlerinde başlayan operasyonu dün gece Twitter'daki hesabından duyurmuştu. Fuat Avni, "Ankara Terör, bu sabah TİB VE TÜBİTAK'a yönelik kapsamlı bir operasyon yapacak. Yaklaşık 30 kişinin gözaltına alınması bekleniyor" diye yazmıştı.
Twitter fenomenlerinden Fuat Avni, dün gece attığı tweetlerde bu sabah başlayacak operasyon hakkında bilgiler yazmıştı.

Operasyonda TİB ve TÜBİTAK mensupları dahil hakkında gözaltı kararı olan 28 kişiden 23'ünün gözaltına alındığı öne sürülüyor.  TİB'den 19 kişi Ankara'da gözaltına alındı.

GÖZALTI KARARI OLAN İSİMLER

Aralarında TÜBİTAK eski Başkan Yardımcısı Hasan Palaz,  TİB eski Başkan Vekili Osman Nihat Şen ve Bilgi Sistemleri Daire eski Başkanı İlhan Elieyioğlu'nun bulunduğu toplam 28 kişi yakalama kararı çıkartıldı.

Hakkında gözaltı kararı bulunan isimlerden biri TÜBİTAK eski Başkanı Yardımcısı Hasan Palaz. hurriyet.com.tr’nin edindiği bilgilere göre, Palaz’ın Gebze’deki evinde arama işlemleri yapılıyor. Polislerin 1 saat önce geldiği evde Palaz’ın cep telefonlarına el konulduğu bildirildi.

Hasan Palaz'ın çalışma ekibinde olan İmran Ergüler'in İstanbul'daki evinde de arama işlemleri sürüyor. 


TİB binasında herhangi bir inceleme yapılmadı

Hakkında yakalama kararı çıkarılan diğer isimler şöyle:
      
TİB mensupları, Bülent K, Cüneyt K, İbrahim K, Ahmet B, İsmail B, Hidayet C, Ferhat S, Hamza D, Ali Osman T, Erkay U, Ahmet Asım Y, İbrahim Barbaros Ö, Mehmet A, Seyit Aydın Ö, Yunus Ş, Nur Muhammet A, Harun B, Barış Y, Adil B, Halil Ç.
      
TÜBİTAK mensupları, Gökhan V, İmran E, Özgür Ö, Orhan Ü, Ayhan Y.


TÜBİTAK binasında herhangi bir inceleme yapılmadı

DİNLENEN İSİMLER

Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığında görevli cumhuriyet savcısı Harun Ceylan'ın yürüttüğü soruşturma Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Başbakan Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Ali Babacan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile MİT Müsteşarı Fidan'ın da aralarında bulunduğu kişilere ait kriptolu ve normal telefonların usulsüz dinlendiğinin tespitiyle ilgili başlatıldı.

POLİS, TÜBİTAK'IN GEBZE YERLEŞKESİNE GİRDİ 

Operasyon kapsamında polis, TÜBİTAK'ın Gebze yerleşkesine de girdi. Resmi ve sivil yaklaşık 10 polis aracının mesai saatinin hemen ardından giriş yaptığı TÜBİTAK'ta polisin haklarında yakalama kararı olduğu belirtilen bazı kişilerle ilgili işlem yaptığı öğrenildi.

Herhangi bir açıklama yapılmamakla birlikte bu sabah erken saatlerde içinde Marmara Araştırma Merkezi'nin de bulunduğu TÜBİTAK'ın Gebze yerleşkesine önce 4 polis aracı girdi. Daha sonra giren sivil ve resmi araçlarla birlikte en az 10 polis aracıyla gelen ekipler içerde inceleme başlattı. Operasyonun, kriptolu telefonların dinlenmesine yönelik olarak haklarında yakalama kararı bulunan 6 kişiyi kapsadığı belirtiliyor. Polis ekiplerinin ne gibi işlem ve çalışma yaptığı konusunda ise bilgi alınamıyor.

FUAT AVNİ YİNE BİLDİ

Twitter'da yazdıklarıyla fenomen haline gelen Fuat Avni, bu sabah saatlerinde başlayan operasyonu dün gece Twitter'daki hesabından duyurmuştu. Fuat Avni, "Ankara Terör, bu sabah TİB VE TÜBİTAK'a yönelik kapsamlı bir operasyon yapacak. Yaklaşık 30 kişinin gözaltına alınması bekleniyor" diye yazmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.