GAZETECİLERE SALDIRILAR BİTMİYOR!

Kocaeli 12.06.2019 - 09:46, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

GAZETECİLERE SALDIRILAR BİTMİYOR!

Kocaeli Barış Gazetesi imtiyaz sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Aysun Özcan Erenkaya’nın aracı, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin saldırısına uğradı.

Gazetecilere yapılan saldırıların her geçen gün arttığını ve bunları yapanları kınadığını aktaran TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca bir basın açıklaması yaptı. Karaca; “Erenkaya’nın aracı İzmit merkezdeki evinin önünde park halindeyken bayramın ikinci gününü üçüncü gününe bağlayan gece, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin saldırısına uğradı. Günlerdir soruşturma yürüten polis, çevredeki güvenlik kameralarını incelerken saldırıyı gerçekleştiren şahıs ya da şahıslara dair bir iz bulamadı. Üst cam tavanı kırılan ve aracın etrafında ya da içinde herhangi bir suç aletine rastlanmayan cipte maddi hasar meydana gelirken, olayın gözdağı olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Yaptığı haberler nedeniyle defalarca tehdit de almış olan Aysun Özcan Erenkaya’nın aracına yapılan saldırının onca araca dokunulmadan yapılması, olayın gözdağı olma ihtimalini kuvvetlendiriyor. Bu olayın planlı bir saldırı mı yoksa, yoldan geçen serserilerin işi mi olduğu, polisin yaptığı incelemenin sonunda belli olacak. GAZETECİLER HEDEF GÖSTERİLMEMELİ Yetkililerimizin bu tür gerçekleşen saldırıları da göz önünde bulundurarak gazetecilerin artık hedef gösterilmemesi, can ve mal güvenliğinin artırılması hususunda gerekli kanunları çıkartacaklarını ümid ediyoruz. Halkın haber alma özgürlüğünün kısıtlanmaması için gerekli yaptırımların uygulanmasını saldırıyı yapanların bir an evvel yakalanarak adalet karşısında hesap vermelerini ve bu tür saldırıların bir daha yaşanmamasını arzu ediyor meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum” dedi.
Kocaeli Barış Gazetesi imtiyaz sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Aysun Özcan Erenkaya’nın aracı, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin saldırısına uğradı.

Gazetecilere yapılan saldırıların her geçen gün arttığını ve bunları yapanları kınadığını aktaran TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca bir basın açıklaması yaptı. Karaca; “Erenkaya’nın aracı İzmit merkezdeki evinin önünde park halindeyken bayramın ikinci gününü üçüncü gününe bağlayan gece, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin saldırısına uğradı. Günlerdir soruşturma yürüten polis, çevredeki güvenlik kameralarını incelerken saldırıyı gerçekleştiren şahıs ya da şahıslara dair bir iz bulamadı. Üst cam tavanı kırılan ve aracın etrafında ya da içinde herhangi bir suç aletine rastlanmayan cipte maddi hasar meydana gelirken, olayın gözdağı olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Yaptığı haberler nedeniyle defalarca tehdit de almış olan Aysun Özcan Erenkaya’nın aracına yapılan saldırının onca araca dokunulmadan yapılması, olayın gözdağı olma ihtimalini kuvvetlendiriyor. Bu olayın planlı bir saldırı mı yoksa, yoldan geçen serserilerin işi mi olduğu, polisin yaptığı incelemenin sonunda belli olacak.

GAZETECİLER HEDEF GÖSTERİLMEMELİ

Yetkililerimizin bu tür gerçekleşen saldırıları da göz önünde bulundurarak gazetecilerin artık hedef gösterilmemesi, can ve mal güvenliğinin artırılması hususunda gerekli kanunları çıkartacaklarını ümid ediyoruz. Halkın haber alma özgürlüğünün kısıtlanmaması için gerekli yaptırımların uygulanmasını saldırıyı yapanların bir an evvel yakalanarak adalet karşısında hesap vermelerini ve bu tür saldırıların bir daha yaşanmamasını arzu ediyor meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.