Gebelik çok uzun bir süreç

Gebze 11.02.2016 - 14:11, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Gebelik çok uzun bir süreç

Çayırova Belediyesi “Tüp Bebek Tedavisindeki Yenilikler” konulu seminer düzenledi. Belediye Kültür Salonunda gerçekleştirilen seminere çok sayıda çift katıldı.

 “Tüp Bebek Tedavisindeki Yenilikler” Seminerine Yoğun İlgi Ailelerin kültür salonunu tıklım tıklım doldurduğu seminerde konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Ali Rüştü Ergür, kısırlık tedavisi ve tüp bebek uygulamalarındaki en son teknikleri slayt gösterisi eşliğinde anlattı. Son yıllarda bilim ve teknolojiye paralel olarak çocuk arzusu gerçekleşmeyen çiftlerin tanı ve tedavisinde büyük bir artış yaşandığını belirten Ergür, kısırlık tedavisinde yeni bir yöntem olan “One Stop Clinic” hakkında bilgiler verdi. Gebelik  elde etmenin çok uzun bir süreç olduğunu vurgulayan  Prof. Dr. Ali Rüştü Ergür, Çocuk olmama nedenleri, kısırlık nedenleri, erkeğe ve kadına ait nedenler, tedavi süreçleri, Tüp bebek nedir, kimlere uygulanır  gibi konularda katılımcılara bilgi  verdi. Tüp bebek tedavisinde gelişen yenilikler hakkında önemli bilgiler aktaran Ergür, bu gelişmelerin anne baba olmak isteyen çiftler için umut verici olduğunu kaydetti. Prof. Ergüz; “Sebebi olmayan nedenlerle, her şey normal olduğu halde çocuk olmayabilir. Bu noktada çiftlerin psikolojisi çok önemlidir. Çocuk sahibi olmada en önemli faktör beynin rahat olmasıdır. Moral bozukluğu, ağlamalar hormonların düzenli çalışmasını engeller” dedi. Kısırlık ve tüp bebek uygulamalarıyla ilgili tanı ve tedavi yöntemlerini de anlatan Ergür, seminere katılan çiftlerin sorularını da cevapladı. Daha sonra çiftlerle ayrı ayrı görüşmeler yapan uzman Hekim, onların şikâyetlerini dinleyerek tedavi yöntemleri hakkında bilgiler verdi. Seminere katılan çiftler arasında yapılan kura çekimiyle iki aileye ücretsiz tüp bebek uygulaması hediye edildi.
Çayırova Belediyesi “Tüp Bebek Tedavisindeki Yenilikler” konulu seminer düzenledi. Belediye Kültür Salonunda gerçekleştirilen seminere çok sayıda çift katıldı.

 “Tüp Bebek Tedavisindeki Yenilikler” Seminerine Yoğun İlgi

Ailelerin kültür salonunu tıklım tıklım doldurduğu seminerde konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Ali Rüştü Ergür, kısırlık tedavisi ve tüp bebek uygulamalarındaki en son teknikleri slayt gösterisi eşliğinde anlattı. Son yıllarda bilim ve teknolojiye paralel olarak çocuk arzusu gerçekleşmeyen çiftlerin tanı ve tedavisinde büyük bir artış yaşandığını belirten Ergür, kısırlık tedavisinde yeni bir yöntem olan “One Stop Clinic” hakkında bilgiler verdi. Gebelik  elde etmenin çok uzun bir süreç olduğunu vurgulayan  Prof. Dr. Ali Rüştü Ergür, Çocuk olmama nedenleri, kısırlık nedenleri, erkeğe ve kadına ait nedenler, tedavi süreçleri, Tüp bebek nedir, kimlere uygulanır  gibi konularda katılımcılara bilgi  verdi. Tüp bebek tedavisinde gelişen yenilikler hakkında önemli bilgiler aktaran Ergür, bu gelişmelerin anne baba olmak isteyen çiftler için umut verici olduğunu kaydetti. Prof. Ergüz; “Sebebi olmayan nedenlerle, her şey normal olduğu halde çocuk olmayabilir. Bu noktada çiftlerin psikolojisi çok önemlidir. Çocuk sahibi olmada en önemli faktör beynin rahat olmasıdır. Moral bozukluğu, ağlamalar hormonların düzenli çalışmasını engeller” dedi. Kısırlık ve tüp bebek uygulamalarıyla ilgili tanı ve tedavi yöntemlerini de anlatan Ergür, seminere katılan çiftlerin sorularını da cevapladı. Daha sonra çiftlerle ayrı ayrı görüşmeler yapan uzman Hekim, onların şikâyetlerini dinleyerek tedavi yöntemleri hakkında bilgiler verdi. Seminere katılan çiftler arasında yapılan kura çekimiyle iki aileye ücretsiz tüp bebek uygulaması hediye edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.