“Gebze artık il olmalı”

Gebze 10.02.2020 - 13:23, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

“Gebze artık il olmalı”

KOCAELİ GÜMÜŞHANE DERNEKLER FEDERASYONU BAŞKANI SÜLEYMAN OLGUN, GEBZE BASINIYLA BULUŞTU

Kocaeli Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDEF), Başkanı Süleyman Olgun, Gebze basını ile buluştu. Programda GÜDEF Başkanı Süleyman Olgun en büyük hayallerinin Gebze’nin il olması olduğunu açıklayarak, derneğin projelerini paylaştı. Kocaeli Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDEF), Gebze Çözüm Koleji’nde bölge basınıyla tanışma programında bir araya geldi. Programda ilk olarak dernek yönetimini tanıtan Kocaeli GÜDEF Başkanı Süleyman Olgun, ardından projelerini gazetecilerle paylaştı. Programa yoğun ilgi gösteren basın mensuplarına teşekkür ederek Gebze’de basına yönelik çalışmalar gerçekleştirdiğini ve gazeteciliğin son derece fedakarca bir iş olduğundan da bahseden Federasyon Başkanı Olgun, “Gebze artık il olmalı. Bu benim en büyük hayalim. Gebze’nin il olması zor değil. Yeter ki istenilsin. İkinci hayalim ise kültür ve sanatta adından söz ettiren sporda üst seviyeye çıkan bir bölge olmalı, bu anlamda güzel çalışmalar yapmalıyız” şeklinde konuştu.  GEBZELİLİK BİLİNCİ ÇOK DEĞERLİ Gebzelilik bilincinin öneminden söz eden Başkan Olgun, “Gebzelilik bilincini yükseltmemiz şart. Bizler iki sene önce bir çalışma başlattık. Gümüşhane’yi anlatan, oradaki yaşamı ve coğrafyayı gösteren bir çalışma sunduk.  Değerli gazeteci büyüğümüz İsmail Kahraman’ın yaptığı çalışmayla Gümüşhane’yi anlattık. Dikey yapılaşmanın karşısındayız ve yatay yapılaşmanın da ne kadar önemli olduğunu Gümüşhane konakları ile aşılayacağız” ifadesini kullandı.  “AMACIMIZ YATAY MİMARİYE DİKKAT ÇEKMEK” Sözlerini sürdüren Federasyon Başkanı Olgun, “Cumhurbaşkanımızın üzerinde durduğu yatay yapılaşmaya dikkat çekmek amacındayız. Yatay yapılaşmanın üzerinde ciddi manada durmak istiyoruz. Bireyler üzerinde çalışmalar gerçekleştirmek istiyoruz. Güçlü toplumlar güçlü ailelerden oluşur. Fidan gibi gençler uyuşturucu vb. işlerle boğuşuyor. Bu manada da çalışmalar gerçekleştirmek istiyoruz. Yerel yöneticilerimizden ve basınımızdan bu doğrultuda destek bekliyoruz. Türkiye’nin elinde kalan bir aile yapısı vardı, şuan paramparça oldu. Biz de bu konu üzerine çalışmalar gerçekleştirmek istiyoruz ve yatay mimariyi şehirlere uygulanabilir bir durum olduğunu aktarmak amacındayız." dedi.
KOCAELİ GÜMÜŞHANE DERNEKLER FEDERASYONU BAŞKANI SÜLEYMAN OLGUN, GEBZE BASINIYLA BULUŞTU

Kocaeli Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDEF), Başkanı Süleyman Olgun, Gebze basını ile buluştu. Programda GÜDEF Başkanı Süleyman Olgun en büyük hayallerinin Gebze’nin il olması olduğunu açıklayarak, derneğin projelerini paylaştı.

Kocaeli Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDEF), Gebze Çözüm Koleji’nde bölge basınıyla tanışma programında bir araya geldi. Programda ilk olarak dernek yönetimini tanıtan Kocaeli GÜDEF Başkanı Süleyman Olgun, ardından projelerini gazetecilerle paylaştı. Programa yoğun ilgi gösteren basın mensuplarına teşekkür ederek Gebze’de basına yönelik çalışmalar gerçekleştirdiğini ve gazeteciliğin son derece fedakarca bir iş olduğundan da bahseden Federasyon Başkanı Olgun, “Gebze artık il olmalı. Bu benim en büyük hayalim. Gebze’nin il olması zor değil. Yeter ki istenilsin. İkinci hayalim ise kültür ve sanatta adından söz ettiren sporda üst seviyeye çıkan bir bölge olmalı, bu anlamda güzel çalışmalar yapmalıyız” şeklinde konuştu. 

GEBZELİLİK BİLİNCİ ÇOK DEĞERLİ

Gebzelilik bilincinin öneminden söz eden Başkan Olgun, “Gebzelilik bilincini yükseltmemiz şart. Bizler iki sene önce bir çalışma başlattık. Gümüşhane’yi anlatan, oradaki yaşamı ve coğrafyayı gösteren bir çalışma sunduk.  Değerli gazeteci büyüğümüz İsmail Kahraman’ın yaptığı çalışmayla Gümüşhane’yi anlattık. Dikey yapılaşmanın karşısındayız ve yatay yapılaşmanın da ne kadar önemli olduğunu Gümüşhane konakları ile aşılayacağız” ifadesini kullandı.

 “AMACIMIZ YATAY MİMARİYE DİKKAT ÇEKMEK”

Sözlerini sürdüren Federasyon Başkanı Olgun, “Cumhurbaşkanımızın üzerinde durduğu yatay yapılaşmaya dikkat çekmek amacındayız. Yatay yapılaşmanın üzerinde ciddi manada durmak istiyoruz. Bireyler üzerinde çalışmalar gerçekleştirmek istiyoruz. Güçlü toplumlar güçlü ailelerden oluşur. Fidan gibi gençler uyuşturucu vb. işlerle boğuşuyor. Bu manada da çalışmalar gerçekleştirmek istiyoruz. Yerel yöneticilerimizden ve basınımızdan bu doğrultuda destek bekliyoruz. Türkiye’nin elinde kalan bir aile yapısı vardı, şuan paramparça oldu. Biz de bu konu üzerine çalışmalar gerçekleştirmek istiyoruz ve yatay mimariyi şehirlere uygulanabilir bir durum olduğunu aktarmak amacındayız." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.