19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Gebze, Atatürk’ü andı!

Gebze 10.11.2019 - 13:19, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Gebze, Atatürk’ü andı!

Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, 81. ölüm yıl dönümünde Gebze’de düzenlenen törenle anıldı. Atatürk’ün ebediyete intikal ettiği 09.05’te tüm yurtta yas vardı. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin yıldönümü nedeniyle tüm yurtta olduğu gibi Gebze’de de tören düzenlendi. Gebze Kent Meydanı Belediye hizmet binası önünde başlayan törene Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Gebze İlçe Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Ramazan Uydaş, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörlüğü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, Gebze Cumhuriyet Başsavcısı Erdal Kuruçay, askeri erkân, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Anıta çelenk sunumunun ardından, Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu saat 09.05’te sirenlerin çalmasıyla saygı duruşu başladı. GKM’DE ANMA PROGRAMI GERÇEKLEŞTİ Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından göndere çekilen bayrak yarıya indirildi. Buradaki törenin ardından Gebze Kültür Merkezi’ndeki Anma Programı’na geçildi. Kaymakam Güler, günün anlam ve önemini yaptığı konuşmada, “Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 81’inci yılında saygıyla, hüzünle, minnetle, hasret ve rahmetle anıyoruz” dedi. Daha sonra ‘Atatürk 138 yaşında’ isimi tiyatro oyunu ve Atatürk’ün sevdiği türküler izleyenlere sunuldu. Program, Atatürk haftası münasebetiyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere verilen ödül töreniyle sona erdi.

Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, 81. ölüm yıl dönümünde Gebze’de düzenlenen törenle anıldı. Atatürk’ün ebediyete intikal ettiği 09.05’te tüm yurtta yas vardı.

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin yıldönümü nedeniyle tüm yurtta olduğu gibi Gebze’de de tören düzenlendi. Gebze Kent Meydanı Belediye hizmet binası önünde başlayan törene Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Gebze İlçe Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Ramazan Uydaş, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörlüğü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, Gebze Cumhuriyet Başsavcısı Erdal Kuruçay, askeri erkân, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Anıta çelenk sunumunun ardından, Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu saat 09.05’te sirenlerin çalmasıyla saygı duruşu başladı.

GKM’DE ANMA PROGRAMI GERÇEKLEŞTİ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından göndere çekilen bayrak yarıya indirildi. Buradaki törenin ardından Gebze Kültür Merkezi’ndeki Anma Programı’na geçildi. Kaymakam Güler, günün anlam ve önemini yaptığı konuşmada, “Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 81’inci yılında saygıyla, hüzünle, minnetle, hasret ve rahmetle anıyoruz” dedi. Daha sonra ‘Atatürk 138 yaşında’ isimi tiyatro oyunu ve Atatürk’ün sevdiği türküler izleyenlere sunuldu. Program, Atatürk haftası münasebetiyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere verilen ödül töreniyle sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.