Gebze Çöreği Ankara’da tanıtıldı

Gebze 20.09.2019 - 14:52, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Gebze Çöreği Ankara’da tanıtıldı

Türkiye’de coğrafi işaretler konusundaki en prestijli organizasyonlardan biri olan II. Uluslararası coğrafi işaretler ve ürünler zirvesinde Gebze’nin 200 yıllık geleneği olan Gebze Çöreği ‘Anadolu’dan Dünyaya’ temasıyla Ankara’da tanıtıldı. Kel Tatar lakaplı Fahri Usta tarafından yapılan, Gebze’ye has, yalnızca Ramazan ve Kurban bayramlarımızın arife günlerinde çıkartılarak Gebze Ticaret Odası sayesinde bölge halkına ulaşan; içinde karanfil, tarçın ve damla sakızı gibi 11 çeşit baharatın bulunduğu Gebze Çöreği, şimdi de Türkiye’de coğrafi işaretler konusundaki en prestijli, en değerli ve en kapsamlı organizasyonlardan biri olan II. Uluslararası coğrafi işaretler ve ürünler zirvesi Ankara’da yine Gebze Ticaret Odası tarafından tüm katılımcıların beğenisine sunuldu. GEBZE ÇÖREĞİ STANDINDA UZUN KUYRUKLAR MARKA Doğu Marmara Kalkınma Ajansı sponsorluğunda gerçekleşen ve Gebze Ticaret Odası’nın da destek verdiği programda, Kocaeli’ni temsil eden Kültür ve Turizm Müdürlüğü ilimize ait coğrafi işaret listesine alınan; İzmit Pişmaniyesi, Hereke Halısı, Karamürsel Sepeti, Kandıra Bezi ve coğrafi işaretler konusunda değerlendirmeye alınan; Yarımca Kirazı, Çenesuyu, Eşme Ayvası,  Gebze Çöreği’ni konuklara tanıttı. Büyük ilgi gören stant adeta ziyaretçi akınına uğradı.  Pişmaniye, çörek, ayva, çene suyu ikramları ise uzun kuyruklar oluşturdu.

Türkiye’de coğrafi işaretler konusundaki en prestijli organizasyonlardan biri olan II. Uluslararası coğrafi işaretler ve ürünler zirvesinde Gebze’nin 200 yıllık geleneği olan Gebze Çöreği ‘Anadolu’dan Dünyaya’ temasıyla Ankara’da tanıtıldı.

Kel Tatar lakaplı Fahri Usta tarafından yapılan, Gebze’ye has, yalnızca Ramazan ve Kurban bayramlarımızın arife günlerinde çıkartılarak Gebze Ticaret Odası sayesinde bölge halkına ulaşan; içinde karanfil, tarçın ve damla sakızı gibi 11 çeşit baharatın bulunduğu Gebze Çöreği, şimdi de Türkiye’de coğrafi işaretler konusundaki en prestijli, en değerli ve en kapsamlı organizasyonlardan biri olan II. Uluslararası coğrafi işaretler ve ürünler zirvesi Ankara’da yine Gebze Ticaret Odası tarafından tüm katılımcıların beğenisine sunuldu.

GEBZE ÇÖREĞİ STANDINDA UZUN KUYRUKLAR

MARKA Doğu Marmara Kalkınma Ajansı sponsorluğunda gerçekleşen ve Gebze Ticaret Odası’nın da destek verdiği programda, Kocaeli’ni temsil eden Kültür ve Turizm Müdürlüğü ilimize ait coğrafi işaret listesine alınan; İzmit Pişmaniyesi, Hereke Halısı, Karamürsel Sepeti, Kandıra Bezi ve coğrafi işaretler konusunda değerlendirmeye alınan; Yarımca Kirazı, Çenesuyu, Eşme Ayvası,  Gebze Çöreği’ni konuklara tanıttı. Büyük ilgi gören stant adeta ziyaretçi akınına uğradı.  Pişmaniye, çörek, ayva, çene suyu ikramları ise uzun kuyruklar oluşturdu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.