“Gebze’de 44 bin mülteci var!”

Gebze 28.11.2019 - 08:36, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

“Gebze’de 44 bin mülteci var!”

Gaziantep’te düzenlenen Göç ve Yerinden Edilmeye Yönelik Yerel Çözümler Uluslararası Forumu’na katılan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, “Gebze’de 44 bin mülteci kardeşimizi ağırlıyoruz” dedi.

Göç ve Yerinden Edilmeye Yönelik Yerel Çözümler Uluslararası Forumu 26-27 Kasım tarihlerinde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB), Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR), Uluslararası Göç Örgütü (IOM), Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi Vakfı (WALD), Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Teşkilatı (UCLG-MEWA) tarafından Gaziantep’te düzenlendi. Foruma Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz de katıldı. FOTUM İKİ GÜN SÜRDÜ ‘Acil Durumdan Dayanıklılığa ve Kalkınmaya’ temasıyla iki gün boyunca süren forum kapsamında katılımcılar ve yerel aktörler bir araya gelerek Türk belediyeleri ve dünya genelindeki yerel yönetimler arasında göç ve yerinden edilmeye yönelik şehir düzeyinde verilen yanıtlara dair iyi uygulamaları paylaşıldı. Ayrıca, şehirler düzeyinde ortaklıkların kolaylaştırılması ve göç ve yerinden edilme bağlamlarında ilgili aktörler arasındaki ortaklık ve ağların güçlendirilmesi hakkında konuşuldu. EĞİTİMDE ZORLU SÜREÇTEN GEÇTİK ‘Belediye Başkanları Paneli 3: Bir hızlandırıcı olarak yönetişim: Küçük ve orta ölçekli şehirler ulusal ve yerel düzeyde yönetişimin neresinde?’ başlıklı panelde konuşan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, “270 bin nüfusumuz var, 44 bin mülteci kardeşimizi ağırlıyoruz. Bir yıl içinde 7 bin 200 öğrenci artışı yaşadık. Bu da eğitim konusunda ne kadar zor bir süreçten geçtiğimizi açıklar nitelikte. Toplumumuzun ve inançlarımızın gereği olarak bütün mültecilere barınmaları için yerler ayarladık. Yerel yönetimler olarak bu mücadeleyi verirken merkezi idarelerin de finansman desteği vermesi önemliydi. Yerel yönetimlere daha fazla inisiyatif verilmeli ve bunun hukuki temelleri de oturtulmalıdır” dedi.
Gaziantep’te düzenlenen Göç ve Yerinden Edilmeye Yönelik Yerel Çözümler Uluslararası Forumu’na katılan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, “Gebze’de 44 bin mülteci kardeşimizi ağırlıyoruz” dedi.

Göç ve Yerinden Edilmeye Yönelik Yerel Çözümler Uluslararası Forumu 26-27 Kasım tarihlerinde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB), Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR), Uluslararası Göç Örgütü (IOM), Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi Vakfı (WALD), Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Teşkilatı (UCLG-MEWA) tarafından Gaziantep’te düzenlendi. Foruma Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz de katıldı.

FOTUM İKİ GÜN SÜRDÜ

‘Acil Durumdan Dayanıklılığa ve Kalkınmaya’ temasıyla iki gün boyunca süren forum kapsamında katılımcılar ve yerel aktörler bir araya gelerek Türk belediyeleri ve dünya genelindeki yerel yönetimler arasında göç ve yerinden edilmeye yönelik şehir düzeyinde verilen yanıtlara dair iyi uygulamaları paylaşıldı. Ayrıca, şehirler düzeyinde ortaklıkların kolaylaştırılması ve göç ve yerinden edilme bağlamlarında ilgili aktörler arasındaki ortaklık ve ağların güçlendirilmesi hakkında konuşuldu.

EĞİTİMDE ZORLU SÜREÇTEN GEÇTİK

‘Belediye Başkanları Paneli 3: Bir hızlandırıcı olarak yönetişim: Küçük ve orta ölçekli şehirler ulusal ve yerel düzeyde yönetişimin neresinde?’ başlıklı panelde konuşan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, “270 bin nüfusumuz var, 44 bin mülteci kardeşimizi ağırlıyoruz. Bir yıl içinde 7 bin 200 öğrenci artışı yaşadık. Bu da eğitim konusunda ne kadar zor bir süreçten geçtiğimizi açıklar nitelikte. Toplumumuzun ve inançlarımızın gereği olarak bütün mültecilere barınmaları için yerler ayarladık. Yerel yönetimler olarak bu mücadeleyi verirken merkezi idarelerin de finansman desteği vermesi önemliydi. Yerel yönetimlere daha fazla inisiyatif verilmeli ve bunun hukuki temelleri de oturtulmalıdır” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.