Gebze’de dava sonuca varıyor!

Gebze 08.07.2019 - 10:48, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Gebze’de dava sonuca varıyor!

Gebze Uluslararası Marmara Nakliyeciler Terminali ile Gebze Belediyesi arasında yıllardır devam eden yargı sürecinde sona gelindi. Bugün Gebze 3.Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek olan davada çıkacak sonuç, terminalin boşaltılması ile sonuçlanabilir.

Yıllardır işgal ettiği Belediyeye ait mülkte istediği gibi at oynatan  Marmara Nakliyeciler Terminali ve Akaryakıt Nakliye Turizm İnşaat San.Tic.Ltd.Şti.’ne tepkiler büyük olurken, gözler bugünkü mahkeme sonucuna çevrildi. SÜRESİ 2013 YILINDA BİTMİŞTİ Gebze Belediyesi’nin Rahmetli Başkan Ahmet Penbegüllü 2003 yılında döneminde inşa ettiği terminal, aynı tarihte yap-işlet-devret yöntemi ile Muhammed Ali Kaymak başkanlığındaki Marmara Nakliyeciler Terminali ve Akaryakıt Nakliye Turizm İnşaat San.Tic.Ltd.Şti.’ne 10 yıllığına verilmişti. 70.bin m2 arazi üzerinde  600 adet kapasiteli treyler garajı, 90 adet büro, otel, kafeterya, market, akaryakıt istasyonu, depo ve yıkama yağlama ünite inşaatları yer alırken, firma ile Gebze Belediyesi arasındaki anlaşma 2013 yılında sona erdi. O tarihten bu yana kira ödemelerini yapmayan, boşaltma yazılarına rağmen bu tesisi işletmeye devam eden Terminal işletmecisi, Gebze Belediyesi hukuk bürosunun sürekli olarak boşaltma tebligatlarına yargıdan kararlar çıkartıp erteleyerek  firma ile Belediye arasındaki gerginliği  bugüne kadar getirdi.  GÜNER : GEBZE’NİN HAKKINI KİMSEYE YEDİRMEYİZ Geçtiğimiz günlerde terminali tahliye edip devralmak için Belediye Zabıta ekipleri ve güvenlik desteği ile garaja giden yetkililer, terminal yönetiminin çıkartmış olduğu süre alma kararı ile gerçekleşmemişti. Konu ile ilgili gazetemize bilgi veren  Gebze Belediye Başkan yardımcısı Selamet Güner, Marmara Nakliyeciler Terminali’nin uzun yıllardır Gebze’nin kanayan bir yarası olduğunu belirterek, “ Bilindiği gibi Gebze Belediyesi buradaki mahkeme sürecini kazanmıştı. İşletmecinin temyiz girişimi de lehimize sonuçlandığından buranın boşaltılması izin Kaymakamlık nezdinde harekete geçtik. Ancak yönetim ne olduğu bilinmez bir kararla bu işi erteletti. Bugün Gebze Adliyesi’nde mahkememiz var. Yüce yargı burada en doğru kararı verecek ve Gebze’nin hakkı gecikmeli de olsa teslim edilecektir. “ dedi.
Gebze Uluslararası Marmara Nakliyeciler Terminali ile Gebze Belediyesi arasında yıllardır devam eden yargı sürecinde sona gelindi. Bugün Gebze 3.Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek olan davada çıkacak sonuç, terminalin boşaltılması ile sonuçlanabilir.

Yıllardır işgal ettiği Belediyeye ait mülkte istediği gibi at oynatan  Marmara Nakliyeciler Terminali ve Akaryakıt Nakliye Turizm İnşaat San.Tic.Ltd.Şti.’ne tepkiler büyük olurken, gözler bugünkü mahkeme sonucuna çevrildi. SÜRESİ 2013 YILINDA BİTMİŞTİ Gebze Belediyesi’nin Rahmetli Başkan Ahmet Penbegüllü 2003 yılında döneminde inşa ettiği terminal, aynı tarihte yap-işlet-devret yöntemi ile Muhammed Ali Kaymak başkanlığındaki Marmara Nakliyeciler Terminali ve Akaryakıt Nakliye Turizm İnşaat San.Tic.Ltd.Şti.’ne 10 yıllığına verilmişti. 70.bin m2 arazi üzerinde  600 adet kapasiteli treyler garajı, 90 adet büro, otel, kafeterya, market, akaryakıt istasyonu, depo ve yıkama yağlama ünite inşaatları yer alırken, firma ile Gebze Belediyesi arasındaki anlaşma 2013 yılında sona erdi. O tarihten bu yana kira ödemelerini yapmayan, boşaltma yazılarına rağmen bu tesisi işletmeye devam eden Terminal işletmecisi, Gebze Belediyesi hukuk bürosunun sürekli olarak boşaltma tebligatlarına yargıdan kararlar çıkartıp erteleyerek  firma ile Belediye arasındaki gerginliği  bugüne kadar getirdi. 

GÜNER : GEBZE’NİN HAKKINI KİMSEYE YEDİRMEYİZ

Geçtiğimiz günlerde terminali tahliye edip devralmak için Belediye Zabıta ekipleri ve güvenlik desteği ile garaja giden yetkililer, terminal yönetiminin çıkartmış olduğu süre alma kararı ile gerçekleşmemişti. Konu ile ilgili gazetemize bilgi veren  Gebze Belediye Başkan yardımcısı Selamet Güner, Marmara Nakliyeciler Terminali’nin uzun yıllardır Gebze’nin kanayan bir yarası olduğunu belirterek, “ Bilindiği gibi Gebze Belediyesi buradaki mahkeme sürecini kazanmıştı. İşletmecinin temyiz girişimi de lehimize sonuçlandığından buranın boşaltılması izin Kaymakamlık nezdinde harekete geçtik. Ancak yönetim ne olduğu bilinmez bir kararla bu işi erteletti. Bugün Gebze Adliyesi’nde mahkememiz var. Yüce yargı burada en doğru kararı verecek ve Gebze’nin hakkı gecikmeli de olsa teslim edilecektir. “ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.