GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

"Gebze’de değil Karabük'te kurulmalıdır"

Gebze 08.10.2019 - 10:14, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

"Gebze’de değil Karabük'te kurulmalıdır"

CHP KARABÜK İL BAŞKANI ABDULLAH ÇAKIR’DAN RAYLI ULAŞIM TEKNOLOJİLERİ ENSTİTÜSÜ TEPKİSİ

TÜBİTAK ile TCDD arasında "Raylı Ulaşım Teknolojileri Enstitüsü" kurulmasına ilişkin protokolün geçtiğimiz günlerde imzalanmasının ardından Gebze’de kurulmasına karar verilmişti. Kararın ardından CHP Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır, konuyla ilgili açıklama yaparak, Enstitünün Gebze’de değil Karabük'te kurulması gerektiğini söyledi. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi (TCDD) arasında "Raylı Ulaşım Teknolojileri Enstitüsü" kurulmasına ilişkin iş birliği protokolünün geçtiğimiz günlerde imzalanmasının ardından Gebze’de kurulmasına karar verilmişti. Kararın ardından Raylı Ulaşım Teknolojileri Enstitüsünün Gebze’de kurulmasına tepki gösteren CHP Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır, Enstitünün kente çok görüldüğünü belirtti. ENSTİTÜ REKABET GÜCÜNÜ DEVAM ETTİREBİLMEK İÇİN ÖNEMLİ Karabük'ün, Türkiye'nin demir ve çelik ihtiyacını karşılama onurunu yıllarca yaşadığını, dünya çelik üretiminde Türkiye'nin 8. sırada yer alarak ekonomik ve teknik gücünü tüm ülkeye gösterdiğini söyleyen Çakır, "Bugün gelinen noktada, Karabük ekonomisinin rekabet gücünü devam ettirebilmek, ulusal ve uluslararası pazarlarda yerini sağlamlaştırabilmesi için teknoloji yoğun nitelikli bir endüstriye geçmesi zorunlu bir hal almışken, yapılan bu siyasi uygulamaya iş adamlarımızdan, onun örgütlü gücü TSO'mızdan da gerekli tepki gelmesine rağmen ne yazık ki AK Parti yöneticileri gözleri bağlanmış kulakları sağır edilmiş pozisyonundadır. Karabük'te başta biz CHP olarak ve iş adamları, KBÜ, KARDEMİR gibi tüm kurumlar, sanayi altyapısını çağa ve yeni rekabet koşullarına uymasına rağmen, Demir Çelik Enstitüsü, Raylı Sistemler Mühendisliği, Teknopark gibi teknolojiye, üniversite-sanayi işbirliğinin her fırsatta desteklenmesine rağmen 'Raylı Ulaşım Teknolojileri Enstitüsünün' çok görülmesi abesle iştigaldir. Unutmamak gerekli ki, KARDEMİR AŞ. ve Karabük Üniversitesi gibi Raylı Ulaşım Teknolojileri alanında iki yetkin kuruluşumuzun bugüne kadar gerek bilimsel bazda gerekse ürünsel bazda ortaya koymuş oldukları çalışmalar ortadadır.” ifadelerini kullandı. ORTAK İŞ BİRLİĞİ KONUSUNDA ÇAĞRIDA BULUNDU Açıklamalarını sürdüren Çakır, “Tüm Türkiye bilmektedir ki, ülkenin ihtiyaç duyduğu demir yolu teknolojilerinin büyük bir kısmı yerli ve milli imkanlarla KARDEMİR AŞ.'den sağlanmaktadır. Yine bilinmektedir ki, Raylı Ulaşım Teknolojileri Enstitüsü'nün Gebze yerine Karabük'te kurulması daha doğrudur. Karabük'ün geleceğine yön verecek Raylı Ulaşım Teknolojileri Enstitüsünün Karabük'te kurulabilmesi için başta iktidar partisi olmak üzere tüm siyasi parti yöneticilerine ortak iş birliği konusunda çağrıda bulunmak istiyorum. Karabük'ün yararına olan bu enstitünün şehrimize kazandırılması için hep beraber mücadele edelim. İlgili bakanlığın Karabük'ü yok saymaması adına uyarıyor kararını tekrar gözden geçirmesini talep ediyoruz. Raylı Ulaşım Teknolojileri Enstitüsü Karabük'te kurulmalıdır" dedi.
CHP KARABÜK İL BAŞKANI ABDULLAH ÇAKIR’DAN RAYLI ULAŞIM TEKNOLOJİLERİ ENSTİTÜSÜ TEPKİSİ

TÜBİTAK ile TCDD arasında "Raylı Ulaşım Teknolojileri Enstitüsü" kurulmasına ilişkin protokolün geçtiğimiz günlerde imzalanmasının ardından Gebze’de kurulmasına karar verilmişti. Kararın ardından CHP Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır, konuyla ilgili açıklama yaparak, Enstitünün Gebze’de değil Karabük'te kurulması gerektiğini söyledi.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi (TCDD) arasında "Raylı Ulaşım Teknolojileri Enstitüsü" kurulmasına ilişkin iş birliği protokolünün geçtiğimiz günlerde imzalanmasının ardından Gebze’de kurulmasına karar verilmişti. Kararın ardından Raylı Ulaşım Teknolojileri Enstitüsünün Gebze’de kurulmasına tepki gösteren CHP Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır, Enstitünün kente çok görüldüğünü belirtti.

ENSTİTÜ REKABET GÜCÜNÜ DEVAM ETTİREBİLMEK İÇİN ÖNEMLİ

Karabük'ün, Türkiye'nin demir ve çelik ihtiyacını karşılama onurunu yıllarca yaşadığını, dünya çelik üretiminde Türkiye'nin 8. sırada yer alarak ekonomik ve teknik gücünü tüm ülkeye gösterdiğini söyleyen Çakır, "Bugün gelinen noktada, Karabük ekonomisinin rekabet gücünü devam ettirebilmek, ulusal ve uluslararası pazarlarda yerini sağlamlaştırabilmesi için teknoloji yoğun nitelikli bir endüstriye geçmesi zorunlu bir hal almışken, yapılan bu siyasi uygulamaya iş adamlarımızdan, onun örgütlü gücü TSO'mızdan da gerekli tepki gelmesine rağmen ne yazık ki AK Parti yöneticileri gözleri bağlanmış kulakları sağır edilmiş pozisyonundadır. Karabük'te başta biz CHP olarak ve iş adamları, KBÜ, KARDEMİR gibi tüm kurumlar, sanayi altyapısını çağa ve yeni rekabet koşullarına uymasına rağmen, Demir Çelik Enstitüsü, Raylı Sistemler Mühendisliği, Teknopark gibi teknolojiye, üniversite-sanayi işbirliğinin her fırsatta desteklenmesine rağmen 'Raylı Ulaşım Teknolojileri Enstitüsünün' çok görülmesi abesle iştigaldir. Unutmamak gerekli ki, KARDEMİR AŞ. ve Karabük Üniversitesi gibi Raylı Ulaşım Teknolojileri alanında iki yetkin kuruluşumuzun bugüne kadar gerek bilimsel bazda gerekse ürünsel bazda ortaya koymuş oldukları çalışmalar ortadadır.” ifadelerini kullandı.

ORTAK İŞ BİRLİĞİ KONUSUNDA ÇAĞRIDA BULUNDU

Açıklamalarını sürdüren Çakır, “Tüm Türkiye bilmektedir ki, ülkenin ihtiyaç duyduğu demir yolu teknolojilerinin büyük bir kısmı yerli ve milli imkanlarla KARDEMİR AŞ.'den sağlanmaktadır. Yine bilinmektedir ki, Raylı Ulaşım Teknolojileri Enstitüsü'nün Gebze yerine Karabük'te kurulması daha doğrudur. Karabük'ün geleceğine yön verecek Raylı Ulaşım Teknolojileri Enstitüsünün Karabük'te kurulabilmesi için başta iktidar partisi olmak üzere tüm siyasi parti yöneticilerine ortak iş birliği konusunda çağrıda bulunmak istiyorum. Karabük'ün yararına olan bu enstitünün şehrimize kazandırılması için hep beraber mücadele edelim. İlgili bakanlığın Karabük'ü yok saymaması adına uyarıyor kararını tekrar gözden geçirmesini talep ediyoruz. Raylı Ulaşım Teknolojileri Enstitüsü Karabük'te kurulmalıdır" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.