Gebze’de Demiryolu Projeleri Görüşüldü

Gebze 22.02.2018 - 11:20, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Gebze’de Demiryolu Projeleri Görüşüldü

TÜBİTAK MAM Gebze Yerleşkesi’nde ilk milli elektrikli manevra lokomotifi E1000 ve ilk milli anahat lokomotifi E5000 projesinin gidişatı görüşüldü.

Ülkemizin ilk milli elektrikli manevra lokomotifi E1000'i hayata geçiren TÜBİTAK MAM ve TCDD işbirliği;  kısa süre önce E5000 projesi ile demiryollarında ilk milli anahat lokomotifi dönemini başlatmıştı. TÜBİTAK MAM Enerji Enstitüsü bünyesinde gerçekleştirilen bu projelerden elde edilen kazanımlar iki kurum arasında yeni çalışmalar için güçlü bir zemin oluşturuyor. TÜBİTAK MAM Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kılıçaslan ile TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın mevcut projelerin durumunu görüşmek ve işbirliklerini artırmak için bir araya geldi. MİLLİ ÜRÜNLER DEĞERLENDİRİLDİ TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın'ın makamında yapılan görüşmede TÜBITAK MAM Enerji Enstitüsünün çalışmalarının yansıra TÜBİTAK MAM Malzeme Enstitüsünün demiryollarında kullanılmakta olan milli ürünleri de değerlendirildi. TÜBİTAK MAM Başkanı İbrahim Kılıçaslan; MAM Enstitülerinin raylı taşıtlar konusundaki Ar-Ge çalışmalarının TCDD işbirliği ile milli ürünlere dönüşerek ekonomiye katkı sağlamasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın da işbirliğinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.
TÜBİTAK MAM Gebze Yerleşkesi’nde ilk milli elektrikli manevra lokomotifi E1000 ve ilk milli anahat lokomotifi E5000 projesinin gidişatı görüşüldü.

Ülkemizin ilk milli elektrikli manevra lokomotifi E1000'i hayata geçiren TÜBİTAK MAM ve TCDD işbirliği;  kısa süre önce E5000 projesi ile demiryollarında ilk milli anahat lokomotifi dönemini başlatmıştı. TÜBİTAK MAM Enerji Enstitüsü bünyesinde gerçekleştirilen bu projelerden elde edilen kazanımlar iki kurum arasında yeni çalışmalar için güçlü bir zemin oluşturuyor. TÜBİTAK MAM Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kılıçaslan ile TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın mevcut projelerin durumunu görüşmek ve işbirliklerini artırmak için bir araya geldi.

MİLLİ ÜRÜNLER DEĞERLENDİRİLDİ

TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın'ın makamında yapılan görüşmede TÜBITAK MAM Enerji Enstitüsünün çalışmalarının yansıra TÜBİTAK MAM Malzeme Enstitüsünün demiryollarında kullanılmakta olan milli ürünleri de değerlendirildi. TÜBİTAK MAM Başkanı İbrahim Kılıçaslan; MAM Enstitülerinin raylı taşıtlar konusundaki Ar-Ge çalışmalarının TCDD işbirliği ile milli ürünlere dönüşerek ekonomiye katkı sağlamasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın da işbirliğinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.