19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Gebze’de Dünya Çevre Günü Etkinliği

Gebze 08.06.2018 - 10:17, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Gebze’de Dünya Çevre Günü Etkinliği

Gebze Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından Dünya Çevre Günü münasebetiyle çevre farkındalık programı düzenledi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Gebze Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilen atık pil toplama yarışmasında dereceye giren okulların öğrencileri ödüllerini Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in elinden aldı.

Gebze Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından Dünya Çevre Günü münasebetiyle çevre farkındalık programı düzenledi.  Geze Kültür Merkezinde düzenlenen farkındalık programına Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, belediye başkan yardımcısı Nilay Ayran, belediye meclis üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. DOĞAYI VE ÇEVREMİZİ KORUMALIYIZ Programın açılışında kısa bir selamlama konuşması gerçekleştiren Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “Çevre duyarlılığı çok küçük yaşlarda edinilir. Eğitim ilk olarak ailede başlar. Çevre eğitimi de aynı şekilde ailede başlar. Aileden güzel eğitim alırsa çocuklar, çevreye daha duyarlı yetişirler. Temizlik kazanılan bir alışkanlıktır aslında. Temizlik insanın kendisinden ve çevresinden başlar. Tarihte temizliği bizden öğrenen Avrupa bize temizlik dersi verir hale geldi. Bir takım eksikliklerimiz var. Çevremizi, doğayı kirletmemeye önem göstermeliyiz. Doğa canlıdır ve bizim hayatta kalmamız da onun hayatta kalmasına bağlı. Bu sebeple doğayı ve çevremizi çok ama çok iyi korumalıyız. Ben özellikle ailelerden rica ediyorum çocuklarımız çevreye duyarlı ve doğayı koruyan bireyler olarak yetiştirelim” iadelerini kullandı. ÖDÜLLER BAŞKAN KÖŞKER’DEN Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Gebze Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilen atık pil toplama yarışmasında dereceye giren okulların öğrencileri ödüllerini Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in elinden aldı. Dereceye giren okulların öğretmenlerini ve öğrencilerini tebrik eden Başkan Köşker, “çevre konusunda duyarlı davranışınızın ömür boyu devam etmesini dilerim” dedi. Ödül törenin ardından çocuklar için farkındalık oluşturacak Çevko Çocuk Tiyatrosu’nun  geri dönüşüm konulu tiyatro oyunu sahnelendi.  
Gebze Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından Dünya Çevre Günü münasebetiyle çevre farkındalık programı düzenledi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Gebze Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilen atık pil toplama yarışmasında dereceye giren okulların öğrencileri ödüllerini Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in elinden aldı.

Gebze Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından Dünya Çevre Günü münasebetiyle çevre farkındalık programı düzenledi.  Geze Kültür Merkezinde düzenlenen farkındalık programına Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, belediye başkan yardımcısı Nilay Ayran, belediye meclis üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

DOĞAYI VE ÇEVREMİZİ KORUMALIYIZ

Programın açılışında kısa bir selamlama konuşması gerçekleştiren Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “Çevre duyarlılığı çok küçük yaşlarda edinilir. Eğitim ilk olarak ailede başlar. Çevre eğitimi de aynı şekilde ailede başlar. Aileden güzel eğitim alırsa çocuklar, çevreye daha duyarlı yetişirler. Temizlik kazanılan bir alışkanlıktır aslında. Temizlik insanın kendisinden ve çevresinden başlar. Tarihte temizliği bizden öğrenen Avrupa bize temizlik dersi verir hale geldi. Bir takım eksikliklerimiz var. Çevremizi, doğayı kirletmemeye önem göstermeliyiz. Doğa canlıdır ve bizim hayatta kalmamız da onun hayatta kalmasına bağlı. Bu sebeple doğayı ve çevremizi çok ama çok iyi korumalıyız. Ben özellikle ailelerden rica ediyorum çocuklarımız çevreye duyarlı ve doğayı koruyan bireyler olarak yetiştirelim” iadelerini kullandı.

ÖDÜLLER BAŞKAN KÖŞKER’DEN

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Gebze Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilen atık pil toplama yarışmasında dereceye giren okulların öğrencileri ödüllerini Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in elinden aldı. Dereceye giren okulların öğretmenlerini ve öğrencilerini tebrik eden Başkan Köşker, “çevre konusunda duyarlı davranışınızın ömür boyu devam etmesini dilerim” dedi. Ödül törenin ardından çocuklar için farkındalık oluşturacak Çevko Çocuk Tiyatrosu’nun  geri dönüşüm konulu tiyatro oyunu sahnelendi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.