Gebze’de ‘Kaldırım İşgaline’ geçit yok!

Gebze 08.11.2019 - 09:46, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Gebze’de ‘Kaldırım İşgaline’ geçit yok!

Gebze Belediyesi zabıta ekipleri uzun bir süredir vatandaşların yoğun şikayetleri üzerine kaldırımları işgal eden mağaza stantları ve çay ocaklarını kaldırdı. Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün bir süre önce gündeme getirdiği, kaldırımlardaki bu işgal ve vatandaşın yürüyüşlerini engelleyen mağaza stantları, çay ocakları, araçlar reklam materyalleri en kısa sürede kaldırılacak” açıklaması sonrası harekete geçen Gebze Belediyesi zabıta ekipleri şehirde geniş çaplı bir operasyon yaparak bu işgallere sebep olan mağazalara ve çay ocaklarına ceza yağdırdı. Gebze'de yayaların yoğun bir şekilde kullandığı Eskiçarşı ve Yeniçarşı dahil bir çok caddede esnaflar, satışını yaptıkları malzemeleri ve derme çatma çay ocaklarında masa sandalyeleri kaldırım üzerine koymaktaydılar. Özellikle gün içerisindeki yoğun kalabalıklarda, kaldırım üzerine konulan malzemeler yayaların giriş çıkışlarında da zorluk yaşatmaktaydı.   CEZALAR KATLANACAK Gebze Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 38.maddesi gereği cadde ve sokak kaldırımlarında vatandaşların geliş gidişlerine engel olan her türlü malzeme, mal ve eşyaların konulmasının, bulundurulmasının, kaldırımlara araç parkı yapılmasının yasak olduğu belirtilirken, bu kanun çerçevesinde daha önce tebligat yapılarak durumları bildirilen işyerlerinin bu eylemlerine devam ettikleri, bu sebeple ekiplerin bu ürünleri Belediye yediemin deposuna kaldırdıkları, bu işgallerin sürmesi durumunda cezaların katlanarak kendilerine tebliğ edileceği belirtildi. VATANDAŞLAR UYGULAMAYI DESTEKLİYOR Gebze’de kaldırımların işgali dolayısıyla rahat hareket edemeyen ve geliş gidişte zorluk yaşayan vatandaşlar, Gebze Belediyesi’nin bu uygulamasını desteklerken, yapılan işlemin kalıcı olmasını istediler. Özellikle marketlerin ve mağazaların dükkanlarının önüne gelişigüzel koydukları ürünler sebebi ile rahat hareket edemediklerini belirten vatandaşlar yapılan operasyonu doğru bulduklarını belirttiler.

Gebze Belediyesi zabıta ekipleri uzun bir süredir vatandaşların yoğun şikayetleri üzerine kaldırımları işgal eden mağaza stantları ve çay ocaklarını kaldırdı.

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün bir süre önce gündeme getirdiği, kaldırımlardaki bu işgal ve vatandaşın yürüyüşlerini engelleyen mağaza stantları, çay ocakları, araçlar reklam materyalleri en kısa sürede kaldırılacak” açıklaması sonrası harekete geçen Gebze Belediyesi zabıta ekipleri şehirde geniş çaplı bir operasyon yaparak bu işgallere sebep olan mağazalara ve çay ocaklarına ceza yağdırdı. Gebze'de yayaların yoğun bir şekilde kullandığı Eskiçarşı ve Yeniçarşı dahil bir çok caddede esnaflar, satışını yaptıkları malzemeleri ve derme çatma çay ocaklarında masa sandalyeleri kaldırım üzerine koymaktaydılar. Özellikle gün içerisindeki yoğun kalabalıklarda, kaldırım üzerine konulan malzemeler yayaların giriş çıkışlarında da zorluk yaşatmaktaydı.

 

CEZALAR KATLANACAK

Gebze Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 38.maddesi gereği cadde ve sokak kaldırımlarında vatandaşların geliş gidişlerine engel olan her türlü malzeme, mal ve eşyaların konulmasının, bulundurulmasının, kaldırımlara araç parkı yapılmasının yasak olduğu belirtilirken, bu kanun çerçevesinde daha önce tebligat yapılarak durumları bildirilen işyerlerinin bu eylemlerine devam ettikleri, bu sebeple ekiplerin bu ürünleri Belediye yediemin deposuna kaldırdıkları, bu işgallerin sürmesi durumunda cezaların katlanarak kendilerine tebliğ edileceği belirtildi.

VATANDAŞLAR UYGULAMAYI DESTEKLİYOR

Gebze’de kaldırımların işgali dolayısıyla rahat hareket edemeyen ve geliş gidişte zorluk yaşayan vatandaşlar, Gebze Belediyesi’nin bu uygulamasını desteklerken, yapılan işlemin kalıcı olmasını istediler. Özellikle marketlerin ve mağazaların dükkanlarının önüne gelişigüzel koydukları ürünler sebebi ile rahat hareket edemediklerini belirten vatandaşlar yapılan operasyonu doğru bulduklarını belirttiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.