19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Gebze’de ‘Kanser Taraması’ yapıldı!

Sağlık 25.02.2020 - 09:26, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Gebze’de ‘Kanser Taraması’ yapıldı!

Gebze İlçe Sağlık Müdürlüğü KETEM Birimi, Adem Yavuz Aile Sağlığı Merkezine kayıtlı kadınlara ücretsiz Kanser Tarama Testleri yaptı. Konuyla ilgili konuşan Gebze İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu; "Her hafta vatandaşlarımızı ücretsiz bir şekilde ulaşım imkânı sunarak KETEM Birimi'ne getirerek sağlık taramalarını yapıyoruz” dedi. Gebze İlçe Sağlık Müdürlüğü KETEM Birimi 40-69 yaş arası kadınlarda klinik meme muayenesi ve mamografi ile meme kanseri taraması, 30-65 yaş arası kadınlarda HPV-DNA ve Smear ile rahim ağzı kanseri taraması, 50-70 yaş arası kadın ve erkeklerde ise gaitada gizli kan testi ile bağırsak kanseri taraması yapıyor. Bu kapsamda Adem Yavuz Aile Sağlığı Merkezine kayıtlı hanımlara Kanser Tarama Testleri yapan Gebze İlçe Sağlık Müdürlüğü, kadınlara erken teşhisin öneminden de bahsetti. TÜM TARAMALAR ÜCRETSİZ Tüm taramaların ücretsiz olarak yapıldığını dile getiren Gebze İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu; "Her hafta Aile Sağlığı Merkezlerimizde vatandaşlarımızı ücretsiz bir şekilde ulaşım imkânı sunarak Gebze İlçe Sağlık Müdürlüğü KETEM Birimi'ne getirerek yine ücretsiz bir şekilde sağlık taramalarını yapmaktayız. Bu hafta ise Adem Yavuz Aile Sağlığı Merkezine kayıtlı hanımlara Kanser Tarama Testleri yapıldı. Öte yandan Gebze'deki tüm Aile Sağlığı Merkezlerinden belirli tarihlerde, 40 yaş üstü bayanlar Gebze İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne ait araçlarla Mamografi çekimi için İlçe Sağlık Müdürlüğü KETEM Birimine (Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi) getiriliyor." dedi. ÇAKIR, TEŞEKKÜR ETTİ Gebze KETEM Birimi Sorumlusu Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Rukiye Çakır; "Koordinasyonumuza desteklerinden dolayı Adem Yavuz Aile Sağlığı Merkezi Hekimlerine ve diğer çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ederiz." dedi. AİLE HEKİMLERİNİZE BAŞVURUN Sağlık Bakanlığı'nın ücretsiz hizmetlerinden faydalanmak isterseniz, aile hekiminize başvurabilir ya da Gebze İlçe Sağlık Müdürlüğü KETEM Biriminden randevu alabilirsiniz. Meme Kanseri erken teşhisinde önemli rol oynayan Mamografi çekimleri Gebze İlçe Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı hizmet veren Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi'nde (KETEM) ücretsiz yapılmaktadır. Randevu İrtibat Adresi: Tel: 0262 644 7250

Gebze İlçe Sağlık Müdürlüğü KETEM Birimi, Adem Yavuz Aile Sağlığı Merkezine kayıtlı kadınlara ücretsiz Kanser Tarama Testleri yaptı. Konuyla ilgili konuşan Gebze İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu; "Her hafta vatandaşlarımızı ücretsiz bir şekilde ulaşım imkânı sunarak KETEM Birimi'ne getirerek sağlık taramalarını yapıyoruz” dedi.

Gebze İlçe Sağlık Müdürlüğü KETEM Birimi 40-69 yaş arası kadınlarda klinik meme muayenesi ve mamografi ile meme kanseri taraması, 30-65 yaş arası kadınlarda HPV-DNA ve Smear ile rahim ağzı kanseri taraması, 50-70 yaş arası kadın ve erkeklerde ise gaitada gizli kan testi ile bağırsak kanseri taraması yapıyor. Bu kapsamda Adem Yavuz Aile Sağlığı Merkezine kayıtlı hanımlara Kanser Tarama Testleri yapan Gebze İlçe Sağlık Müdürlüğü, kadınlara erken teşhisin öneminden de bahsetti.

TÜM TARAMALAR ÜCRETSİZ

Tüm taramaların ücretsiz olarak yapıldığını dile getiren Gebze İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu; "Her hafta Aile Sağlığı Merkezlerimizde vatandaşlarımızı ücretsiz bir şekilde ulaşım imkânı sunarak Gebze İlçe Sağlık Müdürlüğü KETEM Birimi'ne getirerek yine ücretsiz bir şekilde sağlık taramalarını yapmaktayız. Bu hafta ise Adem Yavuz Aile Sağlığı Merkezine kayıtlı hanımlara Kanser Tarama Testleri yapıldı. Öte yandan Gebze'deki tüm Aile Sağlığı Merkezlerinden belirli tarihlerde, 40 yaş üstü bayanlar Gebze İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne ait araçlarla Mamografi çekimi için İlçe Sağlık Müdürlüğü KETEM Birimine (Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi) getiriliyor." dedi.

ÇAKIR, TEŞEKKÜR ETTİ

Gebze KETEM Birimi Sorumlusu Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Rukiye Çakır; "Koordinasyonumuza desteklerinden dolayı Adem Yavuz Aile Sağlığı Merkezi Hekimlerine ve diğer çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ederiz." dedi.

AİLE HEKİMLERİNİZE BAŞVURUN

Sağlık Bakanlığı'nın ücretsiz hizmetlerinden faydalanmak isterseniz, aile hekiminize başvurabilir ya da Gebze İlçe Sağlık Müdürlüğü KETEM Biriminden randevu alabilirsiniz. Meme Kanseri erken teşhisinde önemli rol oynayan Mamografi çekimleri Gebze İlçe Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı hizmet veren Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi'nde (KETEM) ücretsiz yapılmaktadır. Randevu İrtibat Adresi: Tel: 0262 644 7250

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.