19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Gebze’de Okur-Yazar Seferberliği

Gebze 23.02.2018 - 16:44, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Gebze’de Okur-Yazar Seferberliği

Gebze’de okuma yazma seferberliği büyük bir hızla devam ediyor.

Tüm okullar, muhtarlıklar, resmi daireler ve STK’lar okuma yazma bilmeyenleri tespit etmek için çalışıyor. Gebze Belediyesi ise afiş ve ilan çalışmaları ile destek veriyor. Tespit edilen okuma yazma bilmeyenlerin, evlerine en yakın uygun yerlerde Gebze Halk Eğitimi Merkezince planlaması yapılan kurslarda katılımları sağlanıyor. Konu ile ilgili açılama yapan Gebze Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Aydın, “1973 yılından beri Gebze’de hizmet veren Gebze Halk Eğitimi merkezimiz binlerce vatandaşımıza yüzlerce çeşit kurs ile ulaşıyor. Merkezimizde 9 kadrolu 300 usta öğretici ile geçtiğimiz yıl 197 çeşit, toplam 1131 kurs açılmış ve 23650 kişi açılan kurslara kayıt olmuştur.     100 FARKLI YERDE KURS AÇILDI 2017-2018 eğitim öğretim yılı birinci dönemi itibariyle 151 çeşit, toplam 522 kurs açılmış olup 10772 kişi kurslara kayıt olmuştur. Merkez binamızda başta okuma yazma kursu olmak üzere 20 farklı kurs düzenleniyor. Bunun yanında hizmeti vatandaşın ayağına götürme ilkesinden yola çıkarak sadece merkez binasında değil, Gebze’nin dört bir yanında, mahallelerden köylere, Milli Eğitime bağlı okullardan fabrikalara, derneklerden sivil toplum kuruluşlarına, spor salonlarından gençlik merkezlerine toplam 100 farklı yerde kurslar açıldı ve kurslarımız açılmaya da devam etmektedir.15 kursiyer sayısına ulaşan herkese usta öğretici temin ederek herhangi bir yerde kurs açabiliyoruz. OKUMA-YAZMA BİLMEYEN KİMSE KALMASIN Kurumumuzun düzenleyeceği okur-yazarlık kurslara katılmak için vatandaşlarımızın öğrenim belgesi ve kimlik fotokopisi ile başvurmaları yeterlidir. Özellikle okuma yazma bilmeyen kimsenin kalmaması adına kişi sayısına bakılmaksızın vatandaşlarımızın ikamet adresine en yakın noktada okuma yazma kursları düzenlenmeye devam ediyoruz. Kurslarımız hakkında ayrıntılı bilgi için almak için vatandaşlarımız kurumumuzun gebzehem.meb.k12.tr internet adresini, gebzehem@hotmail.com e-posta adresini ya da 0 262 641 16 40 numaralı telefonunu kullanabilirler.” diye konuştu.  
Gebze’de okuma yazma seferberliği büyük bir hızla devam ediyor.

Tüm okullar, muhtarlıklar, resmi daireler ve STK’lar okuma yazma bilmeyenleri tespit etmek için çalışıyor. Gebze Belediyesi ise afiş ve ilan çalışmaları ile destek veriyor. Tespit edilen okuma yazma bilmeyenlerin, evlerine en yakın uygun yerlerde Gebze Halk Eğitimi Merkezince planlaması yapılan kurslarda katılımları sağlanıyor. Konu ile ilgili açılama yapan Gebze Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Aydın, “1973 yılından beri Gebze’de hizmet veren Gebze Halk Eğitimi merkezimiz binlerce vatandaşımıza yüzlerce çeşit kurs ile ulaşıyor. Merkezimizde 9 kadrolu 300 usta öğretici ile geçtiğimiz yıl 197 çeşit, toplam 1131 kurs açılmış ve 23650 kişi açılan kurslara kayıt olmuştur.

 

 

100 FARKLI YERDE KURS AÇILDI

2017-2018 eğitim öğretim yılı birinci dönemi itibariyle 151 çeşit, toplam 522 kurs açılmış olup 10772 kişi kurslara kayıt olmuştur. Merkez binamızda başta okuma yazma kursu olmak üzere 20 farklı kurs düzenleniyor. Bunun yanında hizmeti vatandaşın ayağına götürme ilkesinden yola çıkarak sadece merkez binasında değil, Gebze’nin dört bir yanında, mahallelerden köylere, Milli Eğitime bağlı okullardan fabrikalara, derneklerden sivil toplum kuruluşlarına, spor salonlarından gençlik merkezlerine toplam 100 farklı yerde kurslar açıldı ve kurslarımız açılmaya da devam etmektedir.15 kursiyer sayısına ulaşan herkese usta öğretici temin ederek herhangi bir yerde kurs açabiliyoruz.

OKUMA-YAZMA BİLMEYEN KİMSE KALMASIN

Kurumumuzun düzenleyeceği okur-yazarlık kurslara katılmak için vatandaşlarımızın öğrenim belgesi ve kimlik fotokopisi ile başvurmaları yeterlidir. Özellikle okuma yazma bilmeyen kimsenin kalmaması adına kişi sayısına bakılmaksızın vatandaşlarımızın ikamet adresine en yakın noktada okuma yazma kursları düzenlenmeye devam ediyoruz. Kurslarımız hakkında ayrıntılı bilgi için almak için vatandaşlarımız kurumumuzun gebzehem.meb.k12.tr internet adresini, gebzehem@hotmail.com e-posta adresini ya da 0 262 641 16 40 numaralı telefonunu kullanabilirler.” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.