Gebze’de Sivas Katliamı anıldı

Gebze 03.07.2019 - 18:29, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Gebze’de Sivas Katliamı anıldı

Gebze Emek ve Dayanışma Güçleri, 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’nda gerçekleştirdiği programla, 2 Temmuz 1993’te Sivas’ta yaşanan katliamda hayatını kaybedenleri andı. 2 Temmuz 1993’te Sivas Madımak Otel’de yaşanan katliamda yaşamını kaybedenler Gebze’de anıldı. CHP Gebze İlçe Başkanlığı’nın gerçekleştirdiği anma programına, CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz, CHP Gebze Kadın Kolları Başkanı Yaşa Erdoğan, CHP Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Gökhan Orhan, 24. Dönem Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplam ilçe yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşuyla başlayan anma törenine basın açıklamasıyla devam edildi. Bildiriyi kalabalık adına CHP Gebze İlçe Bilişim Sorumlusu Canan Türk okudu. Anma töreninde Gebze Emek ve Demokrasi Güçleri adına yapılan açıklamada şunlar dile getirildi; “Zulmün ve zorbalığın efendileri yüzlerce canımızı bizden kopartan katliamları unutmamızı, alışmamızı bekliyor. Oysa insanlık kendisine karşı işlenmiş suçları, bu suçları işleyenleri ve yaşananlara sessiz kalanları unutmamıştır ve asla unutmayacaktır. Alışmanın, kanıksamanın kabullenmek olduğunu en iyi bizler biliyoruz. Katliamlara, ölümlere alışmayacağız. Bu kararlığa teslim olmayacağız. Acımızı azaltmanın tek yolu katliamlarda kaybettiğimiz canlarımızın savunduğu değerlere, demokrasiye, emeğe ve barışa sahip çıkmaktan geliyor. UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ Demokrasi, barış, kardeşlik ve adalet için mücadeleyi duraksamadan sürdürecek, yaşadığımız katliamların hesabını bir arada yaşam zeminlerini güçlendirerek, barış ve kardeşliğin ülkesini kurarak soracağız. 26 yıldır içimizdeki acı hiç dinmedi. Failler hesap vermeden, sorumluları ortaya çıkartılmadan da hiç dinmeyecek. Sivas katliamı nezdinde yaşadığımız tüm katliamları bir kez daha lanetliyor, yaşamını yitiren insanlarımızı saygıyla anıyoruz. Unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız.”

Gebze Emek ve Dayanışma Güçleri, 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’nda gerçekleştirdiği programla, 2 Temmuz 1993’te Sivas’ta yaşanan katliamda hayatını kaybedenleri andı. 2 Temmuz 1993’te Sivas Madımak Otel’de yaşanan katliamda yaşamını kaybedenler Gebze’de anıldı. CHP Gebze İlçe Başkanlığı’nın gerçekleştirdiği anma programına, CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz, CHP Gebze Kadın Kolları Başkanı Yaşa Erdoğan, CHP Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Gökhan Orhan, 24. Dönem Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplam ilçe yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşuyla başlayan anma törenine basın açıklamasıyla devam edildi. Bildiriyi kalabalık adına CHP Gebze İlçe Bilişim Sorumlusu Canan Türk okudu. Anma töreninde Gebze Emek ve Demokrasi Güçleri adına yapılan açıklamada şunlar dile getirildi; “Zulmün ve zorbalığın efendileri yüzlerce canımızı bizden kopartan katliamları unutmamızı, alışmamızı bekliyor. Oysa insanlık kendisine karşı işlenmiş suçları, bu suçları işleyenleri ve yaşananlara sessiz kalanları unutmamıştır ve asla unutmayacaktır. Alışmanın, kanıksamanın kabullenmek olduğunu en iyi bizler biliyoruz. Katliamlara, ölümlere alışmayacağız. Bu kararlığa teslim olmayacağız. Acımızı azaltmanın tek yolu katliamlarda kaybettiğimiz canlarımızın savunduğu değerlere, demokrasiye, emeğe ve barışa sahip çıkmaktan geliyor.

UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ

Demokrasi, barış, kardeşlik ve adalet için mücadeleyi duraksamadan sürdürecek, yaşadığımız katliamların hesabını bir arada yaşam zeminlerini güçlendirerek, barış ve kardeşliğin ülkesini kurarak soracağız. 26 yıldır içimizdeki acı hiç dinmedi. Failler hesap vermeden, sorumluları ortaya çıkartılmadan da hiç dinmeyecek. Sivas katliamı nezdinde yaşadığımız tüm katliamları bir kez daha lanetliyor, yaşamını yitiren insanlarımızı saygıyla anıyoruz. Unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.