Gebze’de yüz yüze eğitim başladı

Gebze 21.09.2020 - 20:31, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Gebze’de yüz yüze eğitim başladı

Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB), okullarda yüz yüze eğitim, seyreltilmiş uygulamalarla anasınıfı ve ilkokul 1'inci sınıflarda haftada bir gün olacak şekilde tüm Türkiye’de olduğu gibi bugün, Gebze’de de başlatıldı. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle mart ayından beri kapalı olan okullar, alınan tedbirler çerçevesinde kapılarını anasınıfı ve ilkokul 1'inci sınıflar için açtı. Yeni eğitim öğretim dönemi, TRT EBA, EBA ve canlı dersler kullanılarak uzaktan eğitim yoluyla 31 Ağustos'ta başlatılmıştı. Okulların açıldığı ilk hafta olan 21-25 Eylül'de gerçekleştirilecek uyum programı okul öncesi eğitim kurumlarında ve ilkokul 1'inci sınıflarda ‘1 gün yüz yüze eğitim’ şeklinde olacak. Öğrencinin yüz yüze eğitime katılımı zorunlu tutulmayacak, veli yazılı bir başvuruda bulunmaksızın kendi isteğiyle öğrencisinin uzaktan eğitime devamını sağlayabilecek. HAFTADA 1 GÜN GELECEKLER Tüm Türkiye’de olduğu gibi bugün, Gebze’de de yüz yüze eğitim başladı. Okulun ilk gününde anasınıflarını ve birinci sınıfları yalnız bırakmayan Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan hem okullarda alının tedbirleri yerinde inceledi, hem de eksiklikler hakkında okul müdürlerinden bilgi aldı. Yüz yüze eğitimin hayırlı olmasını dileyen Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Bugün anasınıfı ve birinci sınıflarımızla yüz yüze eğitime başladık. Okullarımız çiçek açtı, cıvıl cıvıl oldu. İlkokul birinci sınıf öğrencilerimiz uyum haftasında 1 gün, daha sonraki haftalarda ise haftada 2 gün olacak şekilde okullarımızda olacak. 21 Eylül’den itibaren geçecek üç haftanın sonunda diğer kademelerde ve sınıflarda eğitim-öğretime başlama konusunda süreç yeniden değerlendirilecek. DOĞAN ALINAN TEDBİRLERİ YERİNDE İNCELEDİ Yüz yüze eğitimde temizlik ve hijyen konusunda, Sağlık Bakanlığımızın ve Bilim Kurulunun rehberliğinde her türlü tedbiri alınıyor. Bugün yüz yüze eğitime başlayan okullarımızda hem evlatlarımızı yalnız bırakmadık hem de alınan tedbirleri yerinde inceledik. Velilerimizin içi raha tolsun alınan tedbirlerde herhangi bir eksiklik yok. Bu süreçte evlatlarımızın sağlığı için alınan tüm kurallara uyulacak. Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize iyi dersler diliyorum.”

Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB), okullarda yüz yüze eğitim, seyreltilmiş uygulamalarla anasınıfı ve ilkokul 1'inci sınıflarda haftada bir gün olacak şekilde tüm Türkiye’de olduğu gibi bugün, Gebze’de de başlatıldı.
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle mart ayından beri kapalı olan okullar, alınan tedbirler çerçevesinde kapılarını anasınıfı ve ilkokul 1'inci sınıflar için açtı. Yeni eğitim öğretim dönemi, TRT EBA, EBA ve canlı dersler kullanılarak uzaktan eğitim yoluyla 31 Ağustos'ta başlatılmıştı. Okulların açıldığı ilk hafta olan 21-25 Eylül'de gerçekleştirilecek uyum programı okul öncesi eğitim kurumlarında ve ilkokul 1'inci sınıflarda ‘1 gün yüz yüze eğitim’ şeklinde olacak. Öğrencinin yüz yüze eğitime katılımı zorunlu tutulmayacak, veli yazılı bir başvuruda bulunmaksızın kendi isteğiyle öğrencisinin uzaktan eğitime devamını sağlayabilecek.
HAFTADA 1 GÜN GELECEKLER
Tüm Türkiye’de olduğu gibi bugün, Gebze’de de yüz yüze eğitim başladı. Okulun ilk gününde anasınıflarını ve birinci sınıfları yalnız bırakmayan Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan hem okullarda alının tedbirleri yerinde inceledi, hem de eksiklikler hakkında okul müdürlerinden bilgi aldı. Yüz yüze eğitimin hayırlı olmasını dileyen Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Bugün anasınıfı ve birinci sınıflarımızla yüz yüze eğitime başladık. Okullarımız çiçek açtı, cıvıl cıvıl oldu. İlkokul birinci sınıf öğrencilerimiz uyum haftasında 1 gün, daha sonraki haftalarda ise haftada 2 gün olacak şekilde okullarımızda olacak. 21 Eylül’den itibaren geçecek üç haftanın sonunda diğer kademelerde ve sınıflarda eğitim-öğretime başlama konusunda süreç yeniden değerlendirilecek.
DOĞAN ALINAN TEDBİRLERİ YERİNDE İNCELEDİ
Yüz yüze eğitimde temizlik ve hijyen konusunda, Sağlık Bakanlığımızın ve Bilim Kurulunun rehberliğinde her türlü tedbiri alınıyor. Bugün yüz yüze eğitime başlayan okullarımızda hem evlatlarımızı yalnız bırakmadık hem de alınan tedbirleri yerinde inceledik. Velilerimizin içi raha tolsun alınan tedbirlerde herhangi bir eksiklik yok. Bu süreçte evlatlarımızın sağlığı için alınan tüm kurallara uyulacak. Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize iyi dersler diliyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.