GEBZE EMLAK KONUTLARI İLKOKULU AKŞEHİR YOLCUSU

Gebze 16.10.2017 - 14:28, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

GEBZE EMLAK KONUTLARI İLKOKULU AKŞEHİR YOLCUSU

Akşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Nasreddin Hoca Fıkra Canlandırma Yarışmasında Kocaeli il birincisi olan Gebze Emlak Konutları İlkokulu, Kocaeli’yi temsil etmek üzere Akşehir yolcusu. Bu yıl birincisi düzenlenen ve ülke çapında il birincilerinin yarışacağı “Nasreddin Hoca Fıkra Canlandırma Yarışması” 24-26 Ekim tarihleri arasında Konya’nın Akşehir ilçesinde yapılacak. Akşehir Belediyesi tarafından Nasreddin Hoca´yı anmak, onu gelecek nesillere daha iyi aktarmak, Nasreddin Hoca´nın bilge kişiliğini, ulemâlığını anlatabilmek ve onu tüm dünyaya daha iyi tanıtabilmek amacıyla düzenlenen “Nasreddin Hoca Fıkra Canlandırma Yarışması” il Finali İzmit Nuh Çimento İmam Hatip Ortaokulu’nda yapıldı. Gebze, Darıca ve Kartepe İlçesinde finale kalan okulların katıldığı yarışmada Gebze Emlak Konutları İlkokulu’nu temsil eden “Turkuaz Tiyatro Grubu” öğrencileri canlandırdıkları “Rüyamda Gördüm” Fıkrası ile Kocaeli il birincisi oldu. Gebze Emlak Konutları İlkokulu’nda Sınıf Öğretmeni olan Halil İbrahim Gündoğan yönetmenliğindeki “Turkuaz Tiyatro Grubu” 4 senedir okuldaki ve ilçe genelindeki faaliyetlerini sürdürüyor. “Turkuaz Tiyatro Grubu”, başarılarını il birincisi olarak taçlandırdı. Şimdi ise hedefleri Kocaeli’ye Türkiye Birincisi olarak dönmek. Aynı zamanda Tiyatro Roza oyuncularından olan Sınıf Öğretmeni Halil İbrahim Gündoğan sözlerini şöyle sürdürdü; Öncelikli amacımız insanlık için insanı eğitmek diyen “Hep söylenir ya; sanat dünyayı değiştirmez ama onu değiştirme potansiyeli olanı, değiştirecek olan insanı değiştirir. İşte bu düşüncelerle Gebze Emlak Konutları İlkokulu’na geldiğim sene, yani 4 sene önce böyle bir ekip kurmayı düşündüm. Önce öğrencilerime sevmeyi, dinlemeyi ve anlamayı öğrettim. Sonra zaten onlar kendilerini sevdirdiler, dinlettiler ve anlatabildiler. Finalde de güzel bir neticenin geleceğine inanıyorum. Çünkü bu ekip iyi hazırlandı ve Türkiye birincisi olmayı hak ediyor.” “Rüyamda Gördüm” oyunu, senaryosu, dekoru ve kostümleriyle büyük bir ilgi görüyor. Kendilerine Akşehir’de başarılar diliyoruz.

Akşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Nasreddin Hoca Fıkra Canlandırma Yarışmasında Kocaeli il birincisi olan Gebze Emlak Konutları İlkokulu, Kocaeli’yi temsil etmek üzere Akşehir yolcusu.

Bu yıl birincisi düzenlenen ve ülke çapında il birincilerinin yarışacağı “Nasreddin Hoca Fıkra Canlandırma Yarışması” 24-26 Ekim tarihleri arasında Konya’nın Akşehir ilçesinde yapılacak. Akşehir Belediyesi tarafından Nasreddin Hoca´yı anmak, onu gelecek nesillere daha iyi aktarmak, Nasreddin Hoca´nın bilge kişiliğini, ulemâlığını anlatabilmek ve onu tüm dünyaya daha iyi tanıtabilmek amacıyla düzenlenen “Nasreddin Hoca Fıkra Canlandırma Yarışması” il Finali İzmit Nuh Çimento İmam Hatip Ortaokulu’nda yapıldı. Gebze, Darıca ve Kartepe İlçesinde finale kalan okulların katıldığı yarışmada Gebze Emlak Konutları İlkokulu’nu temsil eden “Turkuaz Tiyatro Grubu” öğrencileri canlandırdıkları “Rüyamda Gördüm” Fıkrası ile Kocaeli il birincisi oldu.

Gebze Emlak Konutları İlkokulu’nda Sınıf Öğretmeni olan Halil İbrahim Gündoğan yönetmenliğindeki “Turkuaz Tiyatro Grubu” 4 senedir okuldaki ve ilçe genelindeki faaliyetlerini sürdürüyor. “Turkuaz Tiyatro Grubu”, başarılarını il birincisi olarak taçlandırdı. Şimdi ise hedefleri Kocaeli’ye Türkiye Birincisi olarak dönmek.

Aynı zamanda Tiyatro Roza oyuncularından olan Sınıf Öğretmeni Halil İbrahim Gündoğan sözlerini şöyle sürdürdü; Öncelikli amacımız insanlık için insanı eğitmek diyen “Hep söylenir ya; sanat dünyayı değiştirmez ama onu değiştirme potansiyeli olanı, değiştirecek olan insanı değiştirir. İşte bu düşüncelerle Gebze Emlak Konutları İlkokulu’na geldiğim sene, yani 4 sene önce böyle bir ekip kurmayı düşündüm. Önce öğrencilerime sevmeyi, dinlemeyi ve anlamayı öğrettim. Sonra zaten onlar kendilerini sevdirdiler, dinlettiler ve anlatabildiler. Finalde de güzel bir neticenin geleceğine inanıyorum. Çünkü bu ekip iyi hazırlandı ve Türkiye birincisi olmayı hak ediyor.” “Rüyamda Gördüm” oyunu, senaryosu, dekoru ve kostümleriyle büyük bir ilgi görüyor. Kendilerine Akşehir’de başarılar diliyoruz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.