Gebze Fatih Devlet Hastanesi

Gebze 16.09.2020 - 11:53, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Gebze Fatih Devlet Hastanesi

GEBZE’NİN GURURU;

Gebze Fatih Devlet Hastanesi’nin radyolojideki gücü ‘bilgisayarlı tomografi’, salgın döneminde başarı hikayesi yazılmasının en önemli silahlarından biri oldu. PCR test sonucu dahi beklenmeden klinik durumu ve akciğer tomografisi ile teşhis alan binlerce hastanın erkenden tedavisine başlandı. Gebze Fatih Devlet Hastanesi’nde korona virüs süreci, alınan tüm önlemlerle devam ediyor. Korona virüs şüphesi ya da yurtdışına gitmek üzere hastaneye test yaptırmak için başvuran vatandaşlar önce el dezenfektanı kullanıyor. Sosyal mesafe korunarak hastanın kaydı yapılıyor. İlk muayenesi yapılıp doğruluğu tespit ediliyor. Daha sonra steril ortamda koruyucu kıyafet giyen sağlık çalışanları tarafından süprüntülerle numune alınıyor. SONUÇLAR HASTANEYE GELMEDEN ALINIYOR Numune alınan vatandaşlar evlerine gönderilerek test sonuçlarının çıkmasını bekliyor, bu süreçte de hastane personeli tarafından sıfır temas uyarısında bulunuluyor. Vatandaşlar e-nabız üzerinden test sonuçlarını hastaneye gelmeden alabiliyor. Hastalığın başında olanlar evlerinde kendilerini izole ediyor ve verilen ilaçları kullanıyor, hastalığın ileri seviyesinde olanlar ise hastaneye yatış yaparak tedavisine başlanıyor. POZİTİF HASTALAR KONTROL ALTINDA TUTULUYOR Korona virüs henüz akciğerlerine inmeyen ve evde kendini izole eden vatandaşlar kaderine terk edilmiyor. Covid pozitif hastalar Gebze Fatih Devlet Hastanesi tarafından Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü’ne bildiriyor. Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü ise ilçe sağlık müdürlüğünü bilgilendirerek düzenli olarak Covid pozitif hastayı kontrol edilmesini sağlıyor. Karantina kurallarına uyması için gün aşırı vatandaşlar uyarılıyor ve bu süreçte dikkat etmesi gerekenler hakkında bilgilendiriliyor. AVANTAJLI DURUMA GEÇİLDİ Korona virüste bir diğer test ise akciğer tomografisi ile yapılıyor. Kocaeli’nin en önemli görüntüleme merkezi konumundaki pandemi hastanelerinden Gebze Fatih Devlet Hastanesi’nde erken teşhis ve tedavide akciğer tomografisi ile çok avantajlı duruma geçildi. Covid öncesi dönemde günlük 30 ila 50 arasında olan akciğer tomografi sayısının salgınla beraber günlük 250 kişiye kadar ulaştı. Corona virüsü şüphesi nedeniyle yapılan her tomografi çekiminden sonra cihaz uygun şekilde dezenfekte ediliyor ve bir sonraki çekim en az 15 dakika sonra yapılıyor. Tomografi çekiminin ardından akciğerlerinde korona virüs başlangıcı görülen hastalar derhal hastaneye yatırılarak tedavisine başlanıyor.
GEBZE’NİN GURURU;

Gebze Fatih Devlet Hastanesi’nin radyolojideki gücü ‘bilgisayarlı tomografi’, salgın döneminde başarı hikayesi yazılmasının en önemli silahlarından biri oldu. PCR test sonucu dahi beklenmeden klinik durumu ve akciğer tomografisi ile teşhis alan binlerce hastanın erkenden tedavisine başlandı.

Gebze Fatih Devlet Hastanesi’nde korona virüs süreci, alınan tüm önlemlerle devam ediyor. Korona virüs şüphesi ya da yurtdışına gitmek üzere hastaneye test yaptırmak için başvuran vatandaşlar önce el dezenfektanı kullanıyor. Sosyal mesafe korunarak hastanın kaydı yapılıyor. İlk muayenesi yapılıp doğruluğu tespit ediliyor. Daha sonra steril ortamda koruyucu kıyafet giyen sağlık çalışanları tarafından süprüntülerle numune alınıyor.

SONUÇLAR HASTANEYE GELMEDEN ALINIYOR

Numune alınan vatandaşlar evlerine gönderilerek test sonuçlarının çıkmasını bekliyor, bu süreçte de hastane personeli tarafından sıfır temas uyarısında bulunuluyor. Vatandaşlar e-nabız üzerinden test sonuçlarını hastaneye gelmeden alabiliyor. Hastalığın başında olanlar evlerinde kendilerini izole ediyor ve verilen ilaçları kullanıyor, hastalığın ileri seviyesinde olanlar ise hastaneye yatış yaparak tedavisine başlanıyor.

POZİTİF HASTALAR KONTROL ALTINDA TUTULUYOR

Korona virüs henüz akciğerlerine inmeyen ve evde kendini izole eden vatandaşlar kaderine terk edilmiyor. Covid pozitif hastalar Gebze Fatih Devlet Hastanesi tarafından Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü’ne bildiriyor. Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü ise ilçe sağlık müdürlüğünü bilgilendirerek düzenli olarak Covid pozitif hastayı kontrol edilmesini sağlıyor. Karantina kurallarına uyması için gün aşırı vatandaşlar uyarılıyor ve bu süreçte dikkat etmesi gerekenler hakkında bilgilendiriliyor.

AVANTAJLI DURUMA GEÇİLDİ

Korona virüste bir diğer test ise akciğer tomografisi ile yapılıyor. Kocaeli’nin en önemli görüntüleme merkezi konumundaki pandemi hastanelerinden Gebze Fatih Devlet Hastanesi’nde erken teşhis ve tedavide akciğer tomografisi ile çok avantajlı duruma geçildi. Covid öncesi dönemde günlük 30 ila 50 arasında olan akciğer tomografi sayısının salgınla beraber günlük 250 kişiye kadar ulaştı. Corona virüsü şüphesi nedeniyle yapılan her tomografi çekiminden sonra cihaz uygun şekilde dezenfekte ediliyor ve bir sonraki çekim en az 15 dakika sonra yapılıyor. Tomografi çekiminin ardından akciğerlerinde korona virüs başlangıcı görülen hastalar derhal hastaneye yatırılarak tedavisine başlanıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.