GEBZE İL OLMALI!

Gebze 24.06.2016 - 14:14, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

GEBZE İL OLMALI!

Gebze’de düzenlediği basın toplantısında konuşan Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, CHP olarak Gebze’nin İl olması desteklediklerini belirterek, Hereke’nin ve Ağva’nın da Gebze’ye bağlandığı il teklifi hazırladı.

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Gebze'nin il olmasına yönelik basın toplantısı düzenledi. 4 İlçe Başkanıyla beraber CHP Gebze İlçe Başkanlığı'nda toplantı gerçekleştiren Tarhan, Gebze'nin il olma gerekçelerini anlattı. Gebze'nin uzun yıllardır tek hayalin İl olmak olduğunun altını çizen Tarhan, iktidarın çok yüksek oy alamsına rağmen Gebze Bölgesine yeterince hizmet vermediğini savundu. Gebze'nin İl olması için mücadeleyi Parti programına aldıklarını vurgulayan Tarhan, harekete geçtiklerini belirtti. TASARI MECLİSE SUNULDU Ağva ve Hereke’nin de Gebze’ye bağlandığı, Mollafenari’nin de ilçe olarak yer aldığı taslak hakkında bilgi veren Tarhan, “Gebze’nin İl olması için, Kocaeli Milletvekillerimizi Haydar Akar ve Fatma Kaplan Hürriyet imzasıyla yasa tasarısını Meclise sunduk. Sınırlar zaten doğal olarak kendiliğinden çizilmiş vaziyette. Gebze iline bağlı Darıca, Dilovası, Çayırova, Ağva, Hereke, Mollafenari İlçelerinin olduğu bir taslak hazırladık. Yapısı itibariyle Gebze il olmayı hak ediyor. Bizler CHP olarak kamuoyu desteğini bekliyoruz. Kısa süre sonra Meclis’e gelir diye düşünüyoruz. Ben CHP Grup yönetiminde olduğum için ikili ilişkilerle yasa tasarısını gündeme getirteceğim. Gebze kamuoyundan bu konuda destek bekliyoruz.”dedi. GEBZE BİR AN ÖNCE İL OLMALI Gebze nüfusunun hızla arttığını ifade eden Tarhan, “Darıca’da 200 bin, Çayırova’da 120 bin, Dilovası’nda 50 bin, Hereke ve Ağva’da 50 bin, Gebze merkezde ise 350 bin civarında vatandaşımız ikamet etmektedir. Ancak bu nüfus; alınan göç, doğum oranı gibi etkenlerle her yıl hızla artmaktadır. Bunun yanında İstanbul ile çok yakın olan Gebze’de gündüz nüfusunun, ikamet eden nüfusa göre iki kat arttığı bilinmektedir. Bu da kamu hizmetlerinin eksiksiz ve hızlı bir şekilde yerine getirilmesini neredeyse imkansız kılmaktadır. Kaymakamlık elinde bulunan olanaklar çerçevesinde yetersiz kalmakta, bu da halkımızı mağdur etmektedir. İlköğretim, lise ve üniversite kademelerinde eğitim ve öğretimin yapıldığı şehrimizin, yaşam standartlarının yükseltilmesi, ekonomiye sunduğu katkının karşılığını alabilmesi, kamu hizmetlerinin yurttaşlarımıza eksiksiz bir şekilde verilebilmesi için mevcut alt yapı kurumları değerlendirilmeli, yıllardır sabırla bekleyen Gebze’nin bir an önce il olması gerekmektedir.”diye konuştu.
Gebze’de düzenlediği basın toplantısında konuşan Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, CHP olarak Gebze’nin İl olması desteklediklerini belirterek, Hereke’nin ve Ağva’nın da Gebze’ye bağlandığı il teklifi hazırladı.

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Gebze'nin il olmasına yönelik basın toplantısı düzenledi. 4 İlçe Başkanıyla beraber CHP Gebze İlçe Başkanlığı'nda toplantı gerçekleştiren Tarhan, Gebze'nin il olma gerekçelerini anlattı. Gebze'nin uzun yıllardır tek hayalin İl olmak olduğunun altını çizen Tarhan, iktidarın çok yüksek oy alamsına rağmen Gebze Bölgesine yeterince hizmet vermediğini savundu. Gebze'nin İl olması için mücadeleyi Parti programına aldıklarını vurgulayan Tarhan, harekete geçtiklerini belirtti.

TASARI MECLİSE SUNULDU

Ağva ve Hereke’nin de Gebze’ye bağlandığı, Mollafenari’nin de ilçe olarak yer aldığı taslak hakkında bilgi veren Tarhan, “Gebze’nin İl olması için, Kocaeli Milletvekillerimizi Haydar Akar ve Fatma Kaplan Hürriyet imzasıyla yasa tasarısını Meclise sunduk. Sınırlar zaten doğal olarak kendiliğinden çizilmiş vaziyette. Gebze iline bağlı Darıca, Dilovası, Çayırova, Ağva, Hereke, Mollafenari İlçelerinin olduğu bir taslak hazırladık. Yapısı itibariyle Gebze il olmayı hak ediyor. Bizler CHP olarak kamuoyu desteğini bekliyoruz. Kısa süre sonra Meclis’e gelir diye düşünüyoruz. Ben CHP Grup yönetiminde olduğum için ikili ilişkilerle yasa tasarısını gündeme getirteceğim. Gebze kamuoyundan bu konuda destek bekliyoruz.”dedi.

GEBZE BİR AN ÖNCE İL OLMALI

Gebze nüfusunun hızla arttığını ifade eden Tarhan, “Darıca’da 200 bin, Çayırova’da 120 bin, Dilovası’nda 50 bin, Hereke ve Ağva’da 50 bin, Gebze merkezde ise 350 bin civarında vatandaşımız ikamet etmektedir. Ancak bu nüfus; alınan göç, doğum oranı gibi etkenlerle her yıl hızla artmaktadır. Bunun yanında İstanbul ile çok yakın olan Gebze’de gündüz nüfusunun, ikamet eden nüfusa göre iki kat arttığı bilinmektedir. Bu da kamu hizmetlerinin eksiksiz ve hızlı bir şekilde yerine getirilmesini neredeyse imkansız kılmaktadır. Kaymakamlık elinde bulunan olanaklar çerçevesinde yetersiz kalmakta, bu da halkımızı mağdur etmektedir. İlköğretim, lise ve üniversite kademelerinde eğitim ve öğretimin yapıldığı şehrimizin, yaşam standartlarının yükseltilmesi, ekonomiye sunduğu katkının karşılığını alabilmesi, kamu hizmetlerinin yurttaşlarımıza eksiksiz bir şekilde verilebilmesi için mevcut alt yapı kurumları değerlendirilmeli, yıllardır sabırla bekleyen Gebze’nin bir an önce il olması gerekmektedir.”diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.