GEBZE KABINA SIĞMIYOR

Gebze 28.09.2016 - 17:04, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

GEBZE KABINA SIĞMIYOR

Gebze Ticaret Odası Eylül ayı Meclis toplantısında konuşan Başkan Nail Çiler, Siyasiler ve STK'lardan destek isteyerek Gebze'nin Büyükşehir olma talebini yineledi.

Gebze Ticaret Odası Eylül ayı olağan meclis toplantısı dün gerçekleştirildi. Toplantıda GTO Başkanı Nail Çiler, Gebze ile ilgili değerlendirmeler yaptı. Çiler, bütün Sivil Toplum Kuruluşları, siyasiler ve Gebze halkına seslenerek Gebze'nin Büyükşehirli İl olma talebini yineledi.  Çiler, "Gebze Ticaret Odası olarak bizim lobi çalışmlarımız vardı. Bunlardan birincisi Üniversite talebiydi. Türkiye'de Devlet Üniversitesi olarak ilk kez Gebze'de bir İlçeye Üniversite kuruldu. Siyasiler bize bu konuda tam destek verdi ve bu hayalimiz gerçekleşti. Bir diğer Lobi çalışmamız ise Gebze'nin Büyükşehirli İl olması. Evet bizler artık Gebze'nin Büyükşehirli İl olması gerektiğine inanıyoruz. Çünkü Gebze bunu hak ediyor. Eğer Alanya, Fethiye, Erciş il olmaktan bahsediyorsa, Türkiye'de il olması gereken ilk yer Gebze'dir."dedi. GEBZE KABINA SIĞMIYOR Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın Yönetim Kurulu toplantısında "750 Bin nüfusu bulun, o zaman konuşalım"şeklinde söz verdiğini hatırlatan Çiler, "Ben Bakanımızın bize verdiği sözü tutacağına inanıyorum. Bizim nüfusumuz şu anda 700 bini geçmiş durumda. Dışarıda olan ikametlerle beraber Gebze Bölgesi'nin nüfusu 800 bini geçiyor. Gebze artık kabına sığmıyor. Biz Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu'ndan çok memnunuz. Kendisini ağabey olarak görüyor ve çok seviyoruz ama artık Aile büyüyor. Gebze artık kabına sığmıyor, sürekli büyüyor."dedi. ANAYASAL ŞARTLARI SAĞLIYORUZ Gebze'nin Büyükşehir olabilmesi için bütün Anayasal şartları yerine getirdiğini ifade eden Çiler, "Anayasa'nın 26.Maddesi'nde bir yerin il olma şartları anlatılıyor. Gebze bütün iktisadi şartları yerine getiriyor, coğrafi olarak Büyükşehir sayısının 30'a çıkarılması ile bu engel de ortadan kalktı. Sadece güvenlik ile alakalı Bakanlar Kurulu'na özel yetki verilmiş durumda. Düzce ve Yalova bu yetkiyle il yapıldı. Emin olun Yalova'daki seçmen sayısı Gebze'de ki iki mahallenin nüfusu kadar. "diye konuştu. Çiler, Gebze Bölgesi'nde ki Banka sayısının da 130'a yükseldiğini dile getirerek Gebze'nin sanayi kadar finans merkezi olduğunu da belirtti.       
Gebze Ticaret Odası Eylül ayı Meclis toplantısında konuşan Başkan Nail Çiler, Siyasiler ve STK'lardan destek isteyerek Gebze'nin Büyükşehir olma talebini yineledi.
Gebze Ticaret Odası Eylül ayı olağan meclis toplantısı dün gerçekleştirildi. Toplantıda GTO Başkanı Nail Çiler, Gebze ile ilgili değerlendirmeler yaptı. Çiler, bütün Sivil Toplum Kuruluşları, siyasiler ve Gebze halkına seslenerek Gebze'nin Büyükşehirli İl olma talebini yineledi.  Çiler, "Gebze Ticaret Odası olarak bizim lobi çalışmlarımız vardı. Bunlardan birincisi Üniversite talebiydi. Türkiye'de Devlet Üniversitesi olarak ilk kez Gebze'de bir İlçeye Üniversite kuruldu. Siyasiler bize bu konuda tam destek verdi ve bu hayalimiz gerçekleşti. Bir diğer Lobi çalışmamız ise Gebze'nin Büyükşehirli İl olması. Evet bizler artık Gebze'nin Büyükşehirli İl olması gerektiğine inanıyoruz. Çünkü Gebze bunu hak ediyor. Eğer Alanya, Fethiye, Erciş il olmaktan bahsediyorsa, Türkiye'de il olması gereken ilk yer Gebze'dir."dedi.
GEBZE KABINA SIĞMIYOR
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın Yönetim Kurulu toplantısında "750 Bin nüfusu bulun, o zaman konuşalım"şeklinde söz verdiğini hatırlatan Çiler, "Ben Bakanımızın bize verdiği sözü tutacağına inanıyorum. Bizim nüfusumuz şu anda 700 bini geçmiş durumda. Dışarıda olan ikametlerle beraber Gebze Bölgesi'nin nüfusu 800 bini geçiyor. Gebze artık kabına sığmıyor. Biz Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu'ndan çok memnunuz. Kendisini ağabey olarak görüyor ve çok seviyoruz ama artık Aile büyüyor. Gebze artık kabına sığmıyor, sürekli büyüyor."dedi.
ANAYASAL ŞARTLARI SAĞLIYORUZ
Gebze'nin Büyükşehir olabilmesi için bütün Anayasal şartları yerine getirdiğini ifade eden Çiler, "Anayasa'nın 26.Maddesi'nde bir yerin il olma şartları anlatılıyor. Gebze bütün iktisadi şartları yerine getiriyor, coğrafi olarak Büyükşehir sayısının 30'a çıkarılması ile bu engel de ortadan kalktı. Sadece güvenlik ile alakalı Bakanlar Kurulu'na özel yetki verilmiş durumda. Düzce ve Yalova bu yetkiyle il yapıldı. Emin olun Yalova'daki seçmen sayısı Gebze'de ki iki mahallenin nüfusu kadar. "diye konuştu. Çiler, Gebze Bölgesi'nde ki Banka sayısının da 130'a yükseldiğini dile getirerek Gebze'nin sanayi kadar finans merkezi olduğunu da belirtti. 
 
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.