Gebze kendi din görevlisini yetiştiriyor

Gebze 06.02.2016 - 11:29, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Gebze kendi din görevlisini yetiştiriyor

Gebze Müftülüğünün yürüttüğü proje ile Gebze kendi kendine yeten bir kent olma yolunda hızla ilerliyor.

Müftülüğün bir süredir devam ettirdiği  “Gebze kendi din görevlisini yetiştiriyor” projesi ile İmam Hatip Meslek Liseleri ciddi anlamda uygulamalı eğitim olanağı buluyor.  Gebze Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde “Gebze kendi din görevlisini yetiştiriyor” projesinin devamı amacı ile bir araya gelen Müftülük ve Milli Eğitim, okul cami işbirliği ile İmam Hatip Meslek Liselerine uygulama anlamında destek sağlayacak. Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Durak Demirel, Gebze İlçe Müftüsü Şaban Apaydın ve İmam Hatip Okullarının  müdürlerinin yaptığı toplantıda projenin okullara yaygınlaşması, gönüllü öğrenci ve öğretmenlerin projeye katılması konuşuldu.  Gebze İlçe Müftüsü Şaban Apaydın proje hakkında  “32 camide 95 öğrenci ile devam eden projede öğrenciler bir din görevlisinin camideki tüm görevlerini ve bunların yapılış esaslarını gözlemleyerek tecrübe edip, görevlilerin rehberliğinde uygulama imkanı bulmaktadır. İmam Hatip Okullarımızla gönüllülük esasına göre bu çalışmamızda sayıyı artırarak devam ettirmeyi istiyoruz.” açıklamada bulundu. Gebze İlçe Milli Eğitim Müdür Durak Demirel ise proje için , “Milli Eğitim Mevzuatında İmam Hatip Okulları İdare Yönetmeliğinin 10. Maddesi uyarında müftülüğün bu projesine isteyen öğrenci ve öğretmeler katılabilir. Okullarımızda uygulamalı eğitimlere destek olmak adına uygulanan doğru bir projedir. Bizde Milli Eğitim olarak yasal çerçeve içerisinde elimizden gelen katkıyı sağlayacağız.” ifadelerini kullandı.
Gebze Müftülüğünün yürüttüğü proje ile Gebze kendi kendine yeten bir kent olma yolunda hızla ilerliyor.

Müftülüğün bir süredir devam ettirdiği  “Gebze kendi din görevlisini yetiştiriyor” projesi ile İmam Hatip Meslek Liseleri ciddi anlamda uygulamalı eğitim olanağı buluyor. 
Gebze Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde “Gebze kendi din görevlisini yetiştiriyor” projesinin devamı amacı ile bir araya gelen Müftülük ve Milli Eğitim, okul cami işbirliği ile İmam Hatip Meslek Liselerine uygulama anlamında destek sağlayacak. Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Durak Demirel, Gebze İlçe Müftüsü Şaban Apaydın ve İmam Hatip Okullarının  müdürlerinin yaptığı toplantıda projenin okullara yaygınlaşması, gönüllü öğrenci ve öğretmenlerin projeye katılması konuşuldu.  Gebze İlçe Müftüsü Şaban Apaydın proje hakkında  “32 camide 95 öğrenci ile devam eden projede öğrenciler bir din görevlisinin camideki tüm görevlerini ve bunların yapılış esaslarını gözlemleyerek tecrübe edip, görevlilerin rehberliğinde uygulama imkanı bulmaktadır. İmam Hatip Okullarımızla gönüllülük esasına göre bu çalışmamızda sayıyı artırarak devam ettirmeyi istiyoruz.” açıklamada bulundu. Gebze İlçe Milli Eğitim Müdür Durak Demirel ise proje için , “Milli Eğitim Mevzuatında İmam Hatip Okulları İdare Yönetmeliğinin 10. Maddesi uyarında müftülüğün bu projesine isteyen öğrenci ve öğretmeler katılabilir. Okullarımızda uygulamalı eğitimlere destek olmak adına uygulanan doğru bir projedir. Bizde Milli Eğitim olarak yasal çerçeve içerisinde elimizden gelen katkıyı sağlayacağız.” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.