Gebze Metrosu İçin 15 Firmadan Teklif!

Gebze 01.02.2018 - 12:00, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Gebze Metrosu İçin 15 Firmadan Teklif!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze-Darıca arasında yapılacak Metro Projesi ön yeterlilik ihalesi için 15 firma teklif verdi.

Gebze-Darıca arasında yapılacak Metro için çalışmalar hızla devam ediyor. Metro hattının yapılacağı alan fizibilite çalışmalarını tamamlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin iki aşamalı olarak gerçekleştireceği metro ihalesinin ilk ayağı ön yeterlilik ihalesini gerçekleştirdi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İhale Salonu’nda gerçekleşen ihaleye Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram’ın yanı sıra daire müdürü katıldı. Raylı Sistemler Şube Müdürü Fatih Gürel’in komisyon başkanlığını yaptığı ihale için 40 firma dosya aldı, bunlardan 15 tanesi teklif verdi. Gebze ve Darıca’nın trafiğini rahatlatacak metro ihalesine Türkiye’nin önde gelen firmaları katıldı. BÜYÜK FİRMALAR YARIŞTI 3. Hava Limanı, Osmangazi Köprüsü ve İzmir Otobanı, Ankara-İstanbul YHT Hattı, Dubai Metrosu gibi dev ihaleleri kazanan Gülermak, Nurol, Kolin, Cengiz, Özaltın, Doğuş, Limak gibi dev firmalar kıyasıya yarıştı. Firmalar öncelikle ihaleye girebilmeye yeterli olup, olmadıklarını hazırladıkları evrakları teslim ederek ortaya koydu. Yaklaşık 2 milyar 500 milyon TL’ye mal edilecek metro yapımının ikinci ihalesi Şubat ayının ortasında ya da sonunda yapılacak. 2 istasyonun bulunacağı hattın uzunluğu 15,6 kilometre olacak. Metro araçlarının her türlü bakım ve onarımına cevap verecek bakım onarım sahası ile araç deposu ve kontrol kumanda merkezi hattın sonundaki Pelitli bölgesinde yapılacak. İLK DURAKTAN SON DURAK 19 DAKİKA İstasyonlar 1 hemzemin, 3 tünel ve 8 aç kapa tipinde olup, işletme gereklilikleri için makas yapılacak olan yerlerin üstleri otomatik otoparklar ve ofisler olarak değerlendirildi. Planlanan TCDD gar istasyonu ile Marmaray ve hızlı tren üzerinden İstanbul başta olmak üzere diğer şehirler ile bağlantı sağlanacak. İlk istasyon olan Darıca sahil istasyonundan başlayacak yolculuk, 12. ve son istasyon olan Organize Sanayi Bölgesi istasyonunda 19 dakikada tamamlanacak.    
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze-Darıca arasında yapılacak Metro Projesi ön yeterlilik ihalesi için 15 firma teklif verdi.

Gebze-Darıca arasında yapılacak Metro için çalışmalar hızla devam ediyor. Metro hattının yapılacağı alan fizibilite çalışmalarını tamamlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin iki aşamalı olarak gerçekleştireceği metro ihalesinin ilk ayağı ön yeterlilik ihalesini gerçekleştirdi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İhale Salonu’nda gerçekleşen ihaleye Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram’ın yanı sıra daire müdürü katıldı. Raylı Sistemler Şube Müdürü Fatih Gürel’in komisyon başkanlığını yaptığı ihale için 40 firma dosya aldı, bunlardan 15 tanesi teklif verdi. Gebze ve Darıca’nın trafiğini rahatlatacak metro ihalesine Türkiye’nin önde gelen firmaları katıldı.

BÜYÜK FİRMALAR YARIŞTI

3. Hava Limanı, Osmangazi Köprüsü ve İzmir Otobanı, Ankara-İstanbul YHT Hattı, Dubai Metrosu gibi dev ihaleleri kazanan Gülermak, Nurol, Kolin, Cengiz, Özaltın, Doğuş, Limak gibi dev firmalar kıyasıya yarıştı. Firmalar öncelikle ihaleye girebilmeye yeterli olup, olmadıklarını hazırladıkları evrakları teslim ederek ortaya koydu. Yaklaşık 2 milyar 500 milyon TL’ye mal edilecek metro yapımının ikinci ihalesi Şubat ayının ortasında ya da sonunda yapılacak. 2 istasyonun bulunacağı hattın uzunluğu 15,6 kilometre olacak. Metro araçlarının her türlü bakım ve onarımına cevap verecek bakım onarım sahası ile araç deposu ve kontrol kumanda merkezi hattın sonundaki Pelitli bölgesinde yapılacak.

İLK DURAKTAN SON DURAK 19 DAKİKA

İstasyonlar 1 hemzemin, 3 tünel ve 8 aç kapa tipinde olup, işletme gereklilikleri için makas yapılacak olan yerlerin üstleri otomatik otoparklar ve ofisler olarak değerlendirildi. Planlanan TCDD gar istasyonu ile Marmaray ve hızlı tren üzerinden İstanbul başta olmak üzere diğer şehirler ile bağlantı sağlanacak. İlk istasyon olan Darıca sahil istasyonundan başlayacak yolculuk, 12. ve son istasyon olan Organize Sanayi Bölgesi istasyonunda 19 dakikada tamamlanacak.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.