Gebze metrosunda ne kadar para harcandı?

Gebze 22.08.2019 - 16:08, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Gebze metrosunda ne kadar para harcandı?

CHP Kocaeli Büyükşehir ve Darıca Belediye Meclis Üyeleri Selim Özcan ve Göknur Bektaş, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Gebze metrosuna bugüne kadar ne kadar para harcandığını sordu. Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi'nde verilen önergede şu ifadeler yer aldı; “Son birkaç yıldır ulusal basın ve yerel basına da yansıyan ve hatta seçim yatırımı olarak inşaat çalışmaları başlamadan durakları dikilerek gündeme gelen Darıca Gebze Metro hattının Ulaştırma Bakanlığına devredildiğini öğrenmiş bulunmaktayız. Bu konuda; 1.Bu kadar ciddi bir projenin Belediye Kaynakları ile yapılamayacağı neden hesaplanmamıştır. 2. Devir işlemi nasıl gerçekleşmiştir. 3.Proje ve güzergah değişikliği olacak mıdır? 4 Kamulaştırma kararı verilen alanlardaki hak sahiplerinin mağduriyetleri ne zaman son bulacaktır. Belediyemizce bu proje kamulaştırmalar dahil ne kadar para harcanmıştır? Tarafımıza yazılı ve sözlü bilgi verilmesini arz ederim.”

CHP Kocaeli Büyükşehir ve Darıca Belediye Meclis Üyeleri Selim Özcan ve Göknur Bektaş, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Gebze metrosuna bugüne kadar ne kadar para harcandığını sordu. Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi'nde verilen önergede şu ifadeler yer aldı; “Son birkaç yıldır ulusal basın ve yerel basına da yansıyan ve hatta seçim yatırımı olarak inşaat çalışmaları başlamadan durakları dikilerek gündeme gelen Darıca Gebze Metro hattının Ulaştırma Bakanlığına devredildiğini öğrenmiş bulunmaktayız. Bu konuda;

1.Bu kadar ciddi bir projenin Belediye Kaynakları ile yapılamayacağı neden hesaplanmamıştır.

2. Devir işlemi nasıl gerçekleşmiştir.

3.Proje ve güzergah değişikliği olacak mıdır? 4 Kamulaştırma kararı verilen alanlardaki hak sahiplerinin mağduriyetleri ne zaman son bulacaktır. Belediyemizce bu proje kamulaştırmalar dahil ne kadar para harcanmıştır? Tarafımıza yazılı ve sözlü bilgi verilmesini arz ederim.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.