GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

Gebze'nin 2020 bütçesi 370 milyon TL

Gebze 15.10.2019 - 18:34, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Gebze'nin 2020 bütçesi 370 milyon TL

Gebze Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı 2. Oturumu bugün yapıldı. Ekim ayı meclisinin ikinci oturumu Zinnur Büyükgöz’ün başkanlığında toplanırken, meclisin gündemi 2020 bütçesi oldu. Mecliste 2020 bütçesi 370 milyon TL olarak kararlaştırıldı.

Gebze’nin 2020 bütçesi belli oldu. Bugün yapılan Ekim ayı meclisi ikinci oturumu Barış Pınarı Harekatı’na destek olmak amaçlı okunan ortak metinle başladı. Başkan Büyükgöz, “Ordumuzun başlattığı bir çalışma var Allah askerlerimizi muzaffer eylesin. Kahraman ordumuz en az zayiatla yurdumuza geri dönecektir” dedi. Akabinde yapılan yoklamanın arından stratejik plan çalışmaları hakkında konuşan Büyükgöz, “Kısa süre içerisinde çalışmaları yürüten komisyon üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Muhalefet grubuna da ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum. CHP grubunun bizlere sunduğu stratejik plan önergesi de dikkate alınarak bir çalışma hazırlandı ve ortak bir dil bütünlüğü sağlanarak komisyondan oybirliği ile meclisimize geldi. Tüm tarafların çabası için teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. Akabinde mecliste 2020 bütçesi oylamaya sunuldu komisyon çalışmaları sonrasında Gebze Belediyesi’nin 2020 gider bütçesi 370 milyon TL olarak belirlenirken, gelir bütçesi de 370 milyon TL olarak açıklandı. Bütçe meclisten oy çokluğu ile kabul gördü. “BÜTÇE SOMUT DEĞİL” Bütçe hakkında söz alan CHP grubu sözcüsü Saide Arslan Çalışkan, “Stratejik planda amaç bağlamında önerilerimizin çoğu plana alınmıştır. Amaçlar programa alınmış ancak performans göstergeleri ve faaliyete gelindiğinde bunların hiçbirinde somut göstergeleri olan bir hizmetten bahsedilmiyor. Somut veri olmadan soyut bir şekilde hazırlanmış bir stratejik plan var. Bununla birlikte bütçeye onay vermedik çünkü somut ölçülebilir faaliyetler olmadığını düşünüyoruz” dedi. “STRATEJİK PLAN ORTAYA KONULDU” Arslan’ın açıklamasının ardından konuşan AK Partili meclis üyesi Mahmut Yandık ise, “Stratejik plan konusunda komisyonlarımız ciddi bir çalışma sergiledi. Burada CHP’den gelen önerge de dikkate alındı. Sizin de Gebze halkına söz verdiğiniz yatırımlar dikkate alınarak bir çalışma hazırlandı. Amaçlarımızı zenginleştirdik ve Gebze halkını kucaklayacak bir stratejik plan ortaya konuldu. Bu sene daha gerçekçi ve tutarlı bir bütçe hazırlandı” ifadelerini kullandı. “429 MİLYONDAN 370 MİLYONA ÇEKTİK” Bütçe konusunda görüşlerini belirten Gebze Belediye Başkanı Büyükgöz ise, “Bir önceki dönem tahmini bütçe 429 milyondu biz 370 milyona çekmiş durumdayız. Biz geçmiş dönem yakalanan gerçekleştirme yüzdesini arttırmak istiyoruz. Benim hedefim yüzde 70’in üzerine çıkmak. Gerçekleşme oranının daha yukarı çıkacağını ümit ediyorum. Bütçe Gebze’mize hayırlı uğurlu olsun. Diyelim ki bütçe kalemleri artsın da biz ek bütçe hazırlayalım” şeklinde konuştu.
Gebze Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı 2. Oturumu bugün yapıldı. Ekim ayı meclisinin ikinci oturumu Zinnur Büyükgöz’ün başkanlığında toplanırken, meclisin gündemi 2020 bütçesi oldu. Mecliste 2020 bütçesi 370 milyon TL olarak kararlaştırıldı.

Gebze’nin 2020 bütçesi belli oldu. Bugün yapılan Ekim ayı meclisi ikinci oturumu Barış Pınarı Harekatı’na destek olmak amaçlı okunan ortak metinle başladı. Başkan Büyükgöz, “Ordumuzun başlattığı bir çalışma var Allah askerlerimizi muzaffer eylesin. Kahraman ordumuz en az zayiatla yurdumuza geri dönecektir” dedi. Akabinde yapılan yoklamanın arından stratejik plan çalışmaları hakkında konuşan Büyükgöz, “Kısa süre içerisinde çalışmaları yürüten komisyon üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Muhalefet grubuna da ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum. CHP grubunun bizlere sunduğu stratejik plan önergesi de dikkate alınarak bir çalışma hazırlandı ve ortak bir dil bütünlüğü sağlanarak komisyondan oybirliği ile meclisimize geldi. Tüm tarafların çabası için teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. Akabinde mecliste 2020 bütçesi oylamaya sunuldu komisyon çalışmaları sonrasında Gebze Belediyesi’nin 2020 gider bütçesi 370 milyon TL olarak belirlenirken, gelir bütçesi de 370 milyon TL olarak açıklandı. Bütçe meclisten oy çokluğu ile kabul gördü.

“BÜTÇE SOMUT DEĞİL”

Bütçe hakkında söz alan CHP grubu sözcüsü Saide Arslan Çalışkan, “Stratejik planda amaç bağlamında önerilerimizin çoğu plana alınmıştır. Amaçlar programa alınmış ancak performans göstergeleri ve faaliyete gelindiğinde bunların hiçbirinde somut göstergeleri olan bir hizmetten bahsedilmiyor. Somut veri olmadan soyut bir şekilde hazırlanmış bir stratejik plan var. Bununla birlikte bütçeye onay vermedik çünkü somut ölçülebilir faaliyetler olmadığını düşünüyoruz” dedi.

“STRATEJİK PLAN ORTAYA KONULDU”

Arslan’ın açıklamasının ardından konuşan AK Partili meclis üyesi Mahmut Yandık ise, “Stratejik plan konusunda komisyonlarımız ciddi bir çalışma sergiledi. Burada CHP’den gelen önerge de dikkate alındı. Sizin de Gebze halkına söz verdiğiniz yatırımlar dikkate alınarak bir çalışma hazırlandı. Amaçlarımızı zenginleştirdik ve Gebze halkını kucaklayacak bir stratejik plan ortaya konuldu. Bu sene daha gerçekçi ve tutarlı bir bütçe hazırlandı” ifadelerini kullandı.

“429 MİLYONDAN 370 MİLYONA ÇEKTİK”

Bütçe konusunda görüşlerini belirten Gebze Belediye Başkanı Büyükgöz ise, “Bir önceki dönem tahmini bütçe 429 milyondu biz 370 milyona çekmiş durumdayız. Biz geçmiş dönem yakalanan gerçekleştirme yüzdesini arttırmak istiyoruz. Benim hedefim yüzde 70’in üzerine çıkmak. Gerçekleşme oranının daha yukarı çıkacağını ümit ediyorum. Bütçe Gebze’mize hayırlı uğurlu olsun. Diyelim ki bütçe kalemleri artsın da biz ek bütçe hazırlayalım” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.