Gebze’nin kangren sorununu meclise taşıdı!

Gebze 01.10.2019 - 14:02, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Gebze’nin kangren sorununu meclise taşıdı!

CHP PM Üyesi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Hürriyet ve Yavuz Selim Mahallelerinin yıllardır yaşamış olduğu tapu sorunlarını gündeme getirdi. Akar, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün Mahalle sakinlerine vermiş olduğu sözlere dikkat çekerek bu konuda yapılan çalışmaları sordu.

Hürriyet ve Yavuz Selim Mahallelerinde 40 yıldır kangrene dönen tapu sorunlarına ilişkin Gebze Belediyesi ve Çevre Şehircilik Bakanlığınca mahalle sakinlerinin de görüşlerinin dikkate alındığı ve buna göre yerinde dönüşüm şeklinde imar revizyon çalışmalarının yapıldığı belirtildi. CHP PM Üyesi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Hürriyet ve Yavuz Selim Mahallelerinin yıllardır yaşamış olduğu tapu sorunlarını gündeme getirerek “yıllardır çözülemeyen ve her seçim döneminde tapu sorunlarının çözüleceği sözleri verilen Hürriyet ve Yavuz Selim Mahallelerinde tapu sorunu yaşayan 4025 kişi bulunuyor.” dedi 1117 BAŞVURU YAPILDI 17 PARSEL SATILDI CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün Mahalle sakinlerine vermiş olduğu sözlere dikkat çekerek bu konuda yapılan çalışmaları sordu. Konuyu yakından takip edeceğini belirten Akar’a Gebze Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından verilen cevapta bölgede 4025 kişinin tapu sorunu yaşadığı ve 1117 başvurunun yapıldığı açıklandı. 1117 başvuru sonrası 81 adet satış sözleşmesinin yapıldığı bugüne kadar ödemeleri tamamlanan 17 parselin satış işleminin gerçekleştiği, Çevre Şehircilik Bakanlığınca onaylanan Kentsel dönüşüm planlarının kullanıcı vatandaşlarında görüşlerinin alınarak bölgede yerinde dönüşüm çalışmalarının sürdüğü belirtildi. SORUNUN ÇÖZÜMÜNÜ BEKLİYORUZ Akar, bu konuda yaşanan sorunların artık bitirilmesi gerektiğinin altını çizerek bu sorun her seçim döneminde bir seçim vaadi olarak kullanıldı, artık son seçim olmasını ve bir an önce bu sorunun tamamen çözümünü bekliyoruz. Bizler de vatandaşlarımızın yaşadığı bu sorunu yakında takip edeceğiz” dedi.
CHP PM Üyesi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Hürriyet ve Yavuz Selim Mahallelerinin yıllardır yaşamış olduğu tapu sorunlarını gündeme getirdi. Akar, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün Mahalle sakinlerine vermiş olduğu sözlere dikkat çekerek bu konuda yapılan çalışmaları sordu.

Hürriyet ve Yavuz Selim Mahallelerinde 40 yıldır kangrene dönen tapu sorunlarına ilişkin Gebze Belediyesi ve Çevre Şehircilik Bakanlığınca mahalle sakinlerinin de görüşlerinin dikkate alındığı ve buna göre yerinde dönüşüm şeklinde imar revizyon çalışmalarının yapıldığı belirtildi. CHP PM Üyesi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Hürriyet ve Yavuz Selim Mahallelerinin yıllardır yaşamış olduğu tapu sorunlarını gündeme getirerek “yıllardır çözülemeyen ve her seçim döneminde tapu sorunlarının çözüleceği sözleri verilen Hürriyet ve Yavuz Selim Mahallelerinde tapu sorunu yaşayan 4025 kişi bulunuyor.” dedi

1117 BAŞVURU YAPILDI 17 PARSEL SATILDI

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün Mahalle sakinlerine vermiş olduğu sözlere dikkat çekerek bu konuda yapılan çalışmaları sordu. Konuyu yakından takip edeceğini belirten Akar’a Gebze Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından verilen cevapta bölgede 4025 kişinin tapu sorunu yaşadığı ve 1117 başvurunun yapıldığı açıklandı. 1117 başvuru sonrası 81 adet satış sözleşmesinin yapıldığı bugüne kadar ödemeleri tamamlanan 17 parselin satış işleminin gerçekleştiği, Çevre Şehircilik Bakanlığınca onaylanan Kentsel dönüşüm planlarının kullanıcı vatandaşlarında görüşlerinin alınarak bölgede yerinde dönüşüm çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

SORUNUN ÇÖZÜMÜNÜ BEKLİYORUZ

Akar, bu konuda yaşanan sorunların artık bitirilmesi gerektiğinin altını çizerek bu sorun her seçim döneminde bir seçim vaadi olarak kullanıldı, artık son seçim olmasını ve bir an önce bu sorunun tamamen çözümünü bekliyoruz. Bizler de vatandaşlarımızın yaşadığı bu sorunu yakında takip edeceğiz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.