19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Gebze’ye Üniversite mi yapılacak?

Gebze 04.08.2015 - 16:29, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Gebze’ye Üniversite mi yapılacak?

Gebze Belediye Meclisinde konuşulanlar Gebze’de üniversite mi yapılacak sorularını akla getirdi.

Pazartesi günü Gebze Belediyesi Meclisi toplandı. Mecliste alınan önemli kararların yanı sıra önergeler arasında gerçekleşen karşılıklı diyaloglarla da söz konusuydu. Gerçekleşen diyaloglardan bir tanesi de Milli Eğitim Bakanlığınca kullanılması üzerine 185 bin metrekare arazinin imar planı önergesinde yaşandı. CHP’li Meclis üyesi Yılmaz Bulut bu imara itiraz ettiklerini dile getirdi. Gerekçe olarak oranın orman arazisi olarak gözüktüğünü dile getiren Bulut, ‘’Orası orman alanı olarak gözüküyor. Ayrıca Gebze’de bütün okulların alanını hesaplasanız 185 bin metrekare etmiyor. Milli Eğitim Bakanlığı ne olarak kullanacak acaba orayı? Plan açıklanmadan onaylamamız doğru değil.’’ dedi.     Bu itiraz karşısında Adnan Köşker, ‘’ Bu bir plan. Gizli bir şey yok o konuda bir şüpheniz olmasın. Eğitim kompleksi olarak düşünüyorum. Alan sıkıntısı var. Anadolu ve Düz liseler dahil olmak üzere Sanat okullarını da bu alana toplamak istiyorum. Şehrin içinde sadece ilk ve ortaokul kalmalı diye düşünüyorum. Ayrıca orası orman değil çalılık alan yani 2B arazisi olarak gözüküyor.’’dedi. Bunun ardından Bulut alanın çok fazla olduğundan tekrar yakınarak, ‘’Üniversite mi yapmayı planlıyorsunuz?’’ dedikten sonra Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker: ‘’ Eğitim konusunda geniş düşünelim biraz. Alanın yeterliliği konusunda şunu söyleyeyim bu bile az. ‘’ diyerek akıllara Gebze’de  üniversite mi kurulacak sorusunu getirdi.    
Gebze Belediye Meclisinde konuşulanlar Gebze’de üniversite mi yapılacak sorularını akla getirdi.

Pazartesi günü Gebze Belediyesi Meclisi toplandı. Mecliste alınan önemli kararların yanı sıra önergeler arasında gerçekleşen karşılıklı diyaloglarla da söz konusuydu. Gerçekleşen diyaloglardan bir tanesi de Milli Eğitim Bakanlığınca kullanılması üzerine 185 bin metrekare arazinin imar planı önergesinde yaşandı.

CHP’li Meclis üyesi Yılmaz Bulut bu imara itiraz ettiklerini dile getirdi. Gerekçe olarak oranın orman arazisi olarak gözüktüğünü dile getiren Bulut, ‘’Orası orman alanı olarak gözüküyor. Ayrıca Gebze’de bütün okulların alanını hesaplasanız 185 bin metrekare etmiyor. Milli Eğitim Bakanlığı ne olarak kullanacak acaba orayı? Plan açıklanmadan onaylamamız doğru değil.’’ dedi.

 

 

Bu itiraz karşısında Adnan Köşker, ‘’ Bu bir plan. Gizli bir şey yok o konuda bir şüpheniz olmasın. Eğitim kompleksi olarak düşünüyorum. Alan sıkıntısı var. Anadolu ve Düz liseler dahil olmak üzere Sanat okullarını da bu alana toplamak istiyorum. Şehrin içinde sadece ilk ve ortaokul kalmalı diye düşünüyorum. Ayrıca orası orman değil çalılık alan yani 2B arazisi olarak gözüküyor.’’dedi.

Bunun ardından Bulut alanın çok fazla olduğundan tekrar yakınarak, ‘’Üniversite mi yapmayı planlıyorsunuz?’’ dedikten sonra Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker: ‘’ Eğitim konusunda geniş düşünelim biraz. Alanın yeterliliği konusunda şunu söyleyeyim bu bile az. ‘’ diyerek akıllara Gebze’de  üniversite mi kurulacak sorusunu getirdi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.