Gebze'ye Yeni Bir Meydan

Gebze 18.01.2017 - 09:25, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Gebze'ye Yeni Bir Meydan

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, sabah saatlerinde gazetemizi ziyaret ederek hem çalışanlarımızla birlikte kahvaltı yaptı hem de çalışmalara ilişkin bilgi aktarımında bulundu.

GEBZE’NİN GÜNDEMİ YATIRIMLAR Anayasa tasarısı üzerine görüşmeler, terör ve ekonomi gündemlerinin başı çektiği ülkemizde Gebze’nin de bu gelişmelerden doğal olarak etkilendiğini belirten Belediye Başkanı Adnan Köşker, “Ülkemizin kabuk değiştirmek adına yaşadığı gelişmeler ne olursa olsun yatırımlar devam etmek zorunda. Gebze’de yatırımlarımız hızını bir an olsun kesmeden devam etmektedir. 135 Milyon TL olan yatırım bütçemiz 130 Milyon TL daha artırılarak 265 Milyon TL’ye çıkarıldı. Kapalı pazarlardan, semt polikliniklerine kadar tüm projelerimiz Gebzelilerin hizmetine sunulacak. Cuma pazarının kaldırılması ile ilgili çalışmalarımız devam etmektedir. 25-30 yıldır kaldırılması gündemde olan Cuma pazarı artık bu dönemde tarihe karışacak.” dedi. ULAŞIM SORUNUNDA ÖNEMLİ BİR ÇÖZÜM Cuma pazarının kaldırılması ile Gebze dahilinde hayata geçecek olan tramvay sisteminin ilçenin ulaşım sıkıntısında önemli bir çözüm olacağını belirten Belediye Başkanı Köşker, “Gebze’de yaşayan bir vatandaşımız en önemli ihtiyaçlarını gidereceği noktalara ulaşmak adına bu tramvaydan faydalanacak. Fatih Devlet Hastanesi, Cuma pazarı caddesi, Gebze Belediyesi, Akse Sapağı, mezarlık ve adliye güzergahında çalışacak olan bu sistemde Gebzeli bir vatandaş nereye gitmek istiyorsa nerede işi varsa rahatlıkla ulaşabilecek.” dedi. GEBZE’Yİ PLANLARKEN İLERİYİ DÜŞÜNÜYORUZ 10 yıl içinde Gebze nüfusunun 2 Buçuk milyona ulaşacağının altını çizen Belediye Başkanı Adnan Köşker, “ Gebzelinin bu nüfusa ulaştığında ilçede rahat nefes alabileceği ortamları, bu nüfusa bağlı artacak araç sayısı için otopark  sorununu hep öngörüyoruz. Eski devlet hastanesi, Verem Savaş Dispanserinin olduğu bölgede bir yeni meydan daha oluşturacağız. Bu bölgede yaşayan insanların hem merkezde yığılmamaları hem de merkezi genişlemesi açısından bu projeyi çok önemsiyoruz.” dedi. SOSYAL HAYAT YOKSA NE YAPARSANIZ YAPIN Belediye Başkanı Köşker, “Bir kente nme yaparsanız yapın. O kentin halkını sosyalleştirmedikçe yaptıklarınızın çok anlamı olmaz. Toplumda bir kaynaşma oluşturmalısınız. Hele ki Gebze gibi bir çok değişik memlekete ait insanların bir arada olmasından kaynaklanan durumu kaynaştırma sağlayarak bir bilinç oluşturabilirsiniz. Bir kentte belediye başkanının herşeyi yapma yapabilme durumu vardır. Esnafı hareketlendirmek, ekonominin o kentte canlılık kazanması, halkın sosyalleştirilmesi, kültürel etkinliklerin içinde olması belediye başkanının yapması gereken işlerdir. Belediye başkanı bir tek para basmaz. Onun dışında her şeyi yapabilir, yapmalıdır da. Boşanmanın bile nedenleri altında belediye başkanının yapmadıklarından kaynaklı konular olabilir. Kültürel etkinlikleri, kültürel kaynaşmayı belediyeler bedava halka sunmalıdır. Sosyal ve kültürel etkinliklerin içinde olmayan insanların mutluluğundan bahsedemeyiz.” dedi. HABER: Adnan AYVAZ  
Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, sabah saatlerinde gazetemizi ziyaret ederek hem çalışanlarımızla birlikte kahvaltı yaptı hem de çalışmalara ilişkin bilgi aktarımında bulundu.

GEBZE’NİN GÜNDEMİ YATIRIMLAR

Anayasa tasarısı üzerine görüşmeler, terör ve ekonomi gündemlerinin başı çektiği ülkemizde Gebze’nin de bu gelişmelerden doğal olarak etkilendiğini belirten Belediye Başkanı Adnan Köşker, “Ülkemizin kabuk değiştirmek adına yaşadığı gelişmeler ne olursa olsun yatırımlar devam etmek zorunda. Gebze’de yatırımlarımız hızını bir an olsun kesmeden devam etmektedir. 135 Milyon TL olan yatırım bütçemiz 130 Milyon TL daha artırılarak 265 Milyon TL’ye çıkarıldı. Kapalı pazarlardan, semt polikliniklerine kadar tüm projelerimiz Gebzelilerin hizmetine sunulacak. Cuma pazarının kaldırılması ile ilgili çalışmalarımız devam etmektedir. 25-30 yıldır kaldırılması gündemde olan Cuma pazarı artık bu dönemde tarihe karışacak.” dedi.

ULAŞIM SORUNUNDA ÖNEMLİ BİR ÇÖZÜM

Cuma pazarının kaldırılması ile Gebze dahilinde hayata geçecek olan tramvay sisteminin ilçenin ulaşım sıkıntısında önemli bir çözüm olacağını belirten Belediye Başkanı Köşker, “Gebze’de yaşayan bir vatandaşımız en önemli ihtiyaçlarını gidereceği noktalara ulaşmak adına bu tramvaydan faydalanacak. Fatih Devlet Hastanesi, Cuma pazarı caddesi, Gebze Belediyesi, Akse Sapağı, mezarlık ve adliye güzergahında çalışacak olan bu sistemde Gebzeli bir vatandaş nereye gitmek istiyorsa nerede işi varsa rahatlıkla ulaşabilecek.” dedi.

GEBZE’Yİ PLANLARKEN İLERİYİ DÜŞÜNÜYORUZ

10 yıl içinde Gebze nüfusunun 2 Buçuk milyona ulaşacağının altını çizen Belediye Başkanı Adnan Köşker, “ Gebzelinin bu nüfusa ulaştığında ilçede rahat nefes alabileceği ortamları, bu nüfusa bağlı artacak araç sayısı için otopark  sorununu hep öngörüyoruz. Eski devlet hastanesi, Verem Savaş Dispanserinin olduğu bölgede bir yeni meydan daha oluşturacağız. Bu bölgede yaşayan insanların hem merkezde yığılmamaları hem de merkezi genişlemesi açısından bu projeyi çok önemsiyoruz.” dedi.

SOSYAL HAYAT YOKSA NE YAPARSANIZ YAPIN

Belediye Başkanı Köşker, “Bir kente nme yaparsanız yapın. O kentin halkını sosyalleştirmedikçe yaptıklarınızın çok anlamı olmaz. Toplumda bir kaynaşma oluşturmalısınız. Hele ki Gebze gibi bir çok değişik memlekete ait insanların bir arada olmasından kaynaklanan durumu kaynaştırma sağlayarak bir bilinç oluşturabilirsiniz. Bir kentte belediye başkanının herşeyi yapma yapabilme durumu vardır. Esnafı hareketlendirmek, ekonominin o kentte canlılık kazanması, halkın sosyalleştirilmesi, kültürel etkinliklerin içinde olması belediye başkanının yapması gereken işlerdir. Belediye başkanı bir tek para basmaz. Onun dışında her şeyi yapabilir, yapmalıdır da. Boşanmanın bile nedenleri altında belediye başkanının yapmadıklarından kaynaklı konular olabilir. Kültürel etkinlikleri, kültürel kaynaşmayı belediyeler bedava halka sunmalıdır. Sosyal ve kültürel etkinliklerin içinde olmayan insanların mutluluğundan bahsedemeyiz.” dedi.

HABER: Adnan AYVAZ

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.