19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Gebzeliler ‘Millet Bahçesini’ bekliyor!

Gebze 09.12.2019 - 09:56, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Gebzeliler ‘Millet Bahçesini’ bekliyor!

Hünkâr Çayırı’yla ilgili yaşanan gelişme Gebzelileri mutlu ederken, Millet Bahçesi olarak hizmete açılması beklenen Askeri Kışla’nın akıbeti ise merak konusu oldu. Fatih Sultan Mehmet Han’ın vefat ettiği Gebze Hünkar Çayırı’nın bulunduğu 200 dönümlük alanın Gebze Belediyesi’ne devredilmesi ve Millet Bahçesi olarak hizmete açılmasına yönelik verilen karar Gebzeliler tarafından sevinçle karşılandı. Hünkar Çayırı’nın ardından bir dönem TOKİ’ye verileceği söylenen ardından ise gelen tepkiler üzerine bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Millet Bahçesi olacağı açıklanan Gebze Askeri Kışlası ile ilgili hazırlanan projenin akıbeti gündeme geldi. Geçmiş dönem belediye başkanları tarafından hazırlanan projede herhangi bir revizyon yapılıp, yapılmayacağı merak edilirken, alandaki çalışmaların başlamamış olması soru işaretlerine neden oldu. KÜLLİYE PROJESİ NE OLDU? Hünkâr Çayırı ve Gebze Askeri Kışlası ile ilgili verilen kararlardan oldukça memnun olan Gebzeliler, bu bölgelerdeki çalışmaların başlamasını istiyor. Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Millet Bahçesi olarak ilan edilen alanda bir de külliye yapılacağı söylemiş, bununla ilgili dernek çalışması yapılmıştı. Gebzelilerin merakla beklediği Millet Bahçesi ve Külliye çalışmalarının ne durumda olduğu, projenin hayat bulup bulmayacağı ile ilgili dernek yönetimi ve belediye yetkililerinin kamuoyunu detaylı bir şekilde bilgilendirmesi gerektiğini söyleyen vatandaşlar, projelerin tamamlanmasını dört gözle bekliyor. “300 MİLYON TL KAZANDIRDIK” DEMİŞTİ Askeri Kışla ile ilgili geçtiğimiz ay açıklama yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “Gebze’deki 640 dönümlük askeri alanın meydan yapımı konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız çok büyük bir sorumluluk üstlendi. Yaklaşık 300 milyon TL’lik yeni bir yatırım bütçesini de Gebze bölgemize kazandırdık” ifadelerini kullanmıştı.

Hünkâr Çayırı’yla ilgili yaşanan gelişme Gebzelileri mutlu ederken, Millet Bahçesi olarak hizmete açılması beklenen Askeri Kışla’nın akıbeti ise merak konusu oldu.

Fatih Sultan Mehmet Han’ın vefat ettiği Gebze Hünkar Çayırı’nın bulunduğu 200 dönümlük alanın Gebze Belediyesi’ne devredilmesi ve Millet Bahçesi olarak hizmete açılmasına yönelik verilen karar Gebzeliler tarafından sevinçle karşılandı. Hünkar Çayırı’nın ardından bir dönem TOKİ’ye verileceği söylenen ardından ise gelen tepkiler üzerine bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Millet Bahçesi olacağı açıklanan Gebze Askeri Kışlası ile ilgili hazırlanan projenin akıbeti gündeme geldi. Geçmiş dönem belediye başkanları tarafından hazırlanan projede herhangi bir revizyon yapılıp, yapılmayacağı merak edilirken, alandaki çalışmaların başlamamış olması soru işaretlerine neden oldu.

KÜLLİYE PROJESİ NE OLDU?

Hünkâr Çayırı ve Gebze Askeri Kışlası ile ilgili verilen kararlardan oldukça memnun olan Gebzeliler, bu bölgelerdeki çalışmaların başlamasını istiyor. Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Millet Bahçesi olarak ilan edilen alanda bir de külliye yapılacağı söylemiş, bununla ilgili dernek çalışması yapılmıştı. Gebzelilerin merakla beklediği Millet Bahçesi ve Külliye çalışmalarının ne durumda olduğu, projenin hayat bulup bulmayacağı ile ilgili dernek yönetimi ve belediye yetkililerinin kamuoyunu detaylı bir şekilde bilgilendirmesi gerektiğini söyleyen vatandaşlar, projelerin tamamlanmasını dört gözle bekliyor.

“300 MİLYON TL KAZANDIRDIK” DEMİŞTİ

Askeri Kışla ile ilgili geçtiğimiz ay açıklama yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “Gebze’deki 640 dönümlük askeri alanın meydan yapımı konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız çok büyük bir sorumluluk üstlendi. Yaklaşık 300 milyon TL’lik yeni bir yatırım bütçesini de Gebze bölgemize kazandırdık” ifadelerini kullanmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.